To poczekam jak sprawdzisz tą Grand E.
Szkoda ze Liberty na razie nie dostępna.
Orange M. Niby mam . Ale moja nie jest taka jak u ciebie ,jak pokazuja .
Nie taka zolciutka w środku.
Czyli jakąś inna mam. Pomyłkę.
Piękna ta Stained Glass.
Pokaż więcej swoich host.
A Ty rozejrzyj się u mnie jakie by Cię interesowały.
Masz piękne liliowce.
Ja też je lubię . I mam ich sporo.
Pozdrawiam
Aniu piękny ogród. Uwielbiam takie obrazki. Widzę na ostatnim zdjęciu, że masz nową szałwię. Ja w tym roku kupiłam taką samą. Wiesz co to za szałwia? Czy to bylina, czy jednoroczna? Moja była nie opisana, a sprzedawczyni sama nie wiedziała co to jest. Super wygląda ta rabata z eukomisami.
Podejmę wyzwania, postąpię według instrukcji. Dlaczego nikt jeszcze nie mnoży tego tulipana u nas?
Obiecałam sobie dobrze nawieźć moje tulipany i je wykopać po kwitnieniu, robić swoją własną produkcję na potrzeby ogrodu. To było wyzwanie.
Oznaczyć, wykopać, podzielić i oddzielić, osuszyć, przechować, na jesieni posadzić na poletkach różnej wielkości cebule. A wiosną zobaczyć, co wyjdzie. Przede mną już tylko ostatni proces jesienne sadzenie.
No nareszcie widzę ogród Magary jejciu jejciu jak Ty masz tam pięknie ..mmmm
Z wszystkich stron masz las/drzewa ?
Maga te lizaki to odpadają całkowicie ..tak jak pisały dziewczyny ..musisz dopasować się do otoczenia a otoczenie masz piękne więc ..
a za nimi masz hortensje? bo narazie liliowce sa wielkie a te krzewy między nimi a tujami powinny być większe a nie są Dorzuciłabym jakieś trawy, ale nie wiem czy tak w rządku, bardzo porządnie, może za bardzo jak na mój gust w sensie rośliny tak nie rosną Naturalniej wyglądają sadzone grupami w nieparzystych ilościach - np po 5 czy 7. Chyba w tę stronę bym poszła, skoro tam demolkę robisz i darń zdjęta Już tujki rosną równo w szeregu na pewno dodałabym trawki plus coś zimozielonego?? Kępami posadziłabym kosodrzewinę pumilio, kępami miskanty, blisko tujek, no i kępami w odstępach to co już masz