Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zszywkowy ogród marzeń :) 11:38, 17 maj 2020

Do góry
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:35, 17 maj 2020

Do góry
Agania napisał(a)

Ula cieszę się z każdego wykonanego kawałka
Sezon na tulipany już się skończył, chwasty są już po kolana, ale wcale się tym
nie przejmuję jutro cały dzień będę je targać

Przychodzi ta chwila kiedy będą inne doznania
i ogrodowej pracy nam nie ubędzie.
Tutaj widziałabym konwalie.

Chyba nie ma takiego stanu że coś jest skończone te czosmki Millenium fajne na zdjęciu w internecie a ciekawe jak w rzeczywistości będą się prezentowały. Będę podglądać. A czosnki skalne bardo lubię tworzą ładne niskie kopki potrzebują całego sezonu.

Szklarnia się zapełniła to fajnie,
Nowe miejsca, ehhh.... To poważne zawsze zmagania.
Zszywkowy ogród marzeń :) 11:35, 17 maj 2020

Do góry
Sebek duszki najlepsze moje psiaki tak się wystraszyły jak wyleciały że szkoda gadać I sąsiedzi maja widoki, same korzyści

Agato ja tak spojrzałam na niego i myśle jakie cudo podchodzę i masz ci los zaczął gadać i kupić musiałam tak kusił kusił aż stwierdziłam co mi tam, biorę

Wszystkiego po trochu 11:32, 17 maj 2020

Do góry
Pontyjska, w stosunki do reszty azalii wielkokwiatowych ma mniejsze kwiatki, nadrabia zapachem i zdrowotnością, u mnie nigdy nie chorowała na mączniaka, a zeszłoroczna susza nie zmniejszyła u niej kwitnienia, w przeciwieństwie do jej sąsiadek które mają zaledwie po kilka pąków. Ma już chyba ze 2,5m wysokości

Działka prawie w Borach Tucholskich 11:31, 17 maj 2020

Do góry
poranny przegląd ogrodu

Purpurea Pendula ...............................................................................Purple Fountain

W samym słońcu 11:28, 17 maj 2020

Do góry
sarenka napisał(a)
Rozplenice się budzą, niektóre mało puszczają na środku źdźbeł i orliki. Nie wiedziałam, że one takie wysokie

Orlik łoł
A rozplenica bym podzieliła jak środek się nie weźmie.
Hortensjowo 11:23, 17 maj 2020

Do góry
Helen napisał(a)

Ewa, ja tego jeszcze nie widzę - narysuj mi, proszę, jak byś posadziła hortkę i co mogłaby mieć do towarzystwa. Pliiiis

Jak judaszek urośnie to się prawie będą stykać i to będzie piękne

Co masz w nogach pod judaszkiem? Jedną z tych bylin lub traw bym powtórzyła, żeby była spójność

Wszystkiego po trochu 11:23, 17 maj 2020

Do góry
Na pierwszym planie Christopher Wren prawdopodobnie, bo nie mam jej znacznika, pięknie pachie

Jak więcej błędów nie popełnić...... 11:22, 17 maj 2020

Do góry

Aneta1309 napisał(a)

Jak w katalogu. Cierpliwość i ciężka praca przynoszą nagrodę. Śliczny ten buk. Powiesz co to za jegomość?

Brakuje mi koloru w ogrodzie. Mam już jednego buka szczepionego na pniu i przymierzam się do kolejnego. Co sadzisz pod nim? U mnie będą różowe azalie i sosna Brepo.
Zieleń, drewno i antracyt 11:16, 17 maj 2020

Do góry
Leśna poziomkowa też coraz ładniejsza. Jeszcze z tydzień i cała będzie zielona. Objedzona hortensja powoli odbija, drugą na razie przysłoniły bodziszki żałobne.

A od drugiej strony drewutni wylądowały papryki i pomidory.

W końcu wyszło słońce. Szkoda dnia na siedzenie w domu
Jak więcej błędów nie popełnić...... 11:14, 17 maj 2020

Do góry
Jak więcej błędów nie popełnić...... 11:14, 17 maj 2020

Do góry
Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 11:12, 17 maj 2020

Do góry
Makao_J napisał(a)

Bardzo dużo tego. Jak Ty to ogarniasz?
Ja chyba bym oszalała biegać z nimi na dwór i z powrotem.
Szacun

Mam popakowane w koszyczki, w tym roku jednak nie hartowałam jeszcze. Przed sadzeniem wystawie na dwa trzy dni na dwór i tyle. Będzie musiało wystarczyć. Z resztą nigdy nie hartowałam zbyt sumiennie. Zazwyczaj stawiam je przy wschodniej ścianie domu i wnoszę tylko jak ma być zimno w nocy. W tym roku temperatury szaleją i nie doczekałam się stabilizacji pogody. Przed chwilą miałam grad z silnym wiatrem.
Zieleń, drewno i antracyt 11:07, 17 maj 2020

Do góry
Zapomniałam jak nazywa się ta funkia. Chciałabym jeszcze jedną taką na przyśmietnikową. Jak sobie nie przypomnę, to może jesienią podzielę.

Reszta na niej też w końcu zaczyna nabierać masy. Dosadziłam siewki białych jeżówek, raczej nie zgrają się z całością, ale chciałam powypełniać pustki, jesienią się przesadzi

Wczoraj jedna z nieletnich zażyczyła sobie miętową donicę. No przecież nie mogłam odmówić Prócz trzech rodzajów mięty, znalazły się tam jeszcze stewia i werbena cytrynowa. Reszta pozazdrościła i kolejne miętowe zakupy będą w przyszły weekend. No trudno, poświęcę się i pojedziemy do szkółki

A to ten sam zakątek z drugiej strony. Za chwilę zakwitną irysy syberyjskie i kolejna pomylona róża

Jak więcej błędów nie popełnić...... 11:05, 17 maj 2020

Do góry
Jak więcej błędów nie popełnić...... 11:00, 17 maj 2020

Do góry
Wczoraj przyszła niemoc ogrodowa, pewnie dlatego, że strasznie wiało, w sumie tylko fotki zrobiłam.

Ptasi gaj 11:00, 17 maj 2020

Do góry
gobasia napisał(a)
Elu pozdrawiam niedzielnie

Ogród masz bardzo zadbany i ładny.Ja z takiego ogrodu to bym do Wa-wy tylko w odwiedziny jeżdziła

Jak bym była sama w ogóle bym do Wawy nie jeździła. Chociaż mieszkam w bardzo dobrym krajobrazowo miejscu.
Nie jest tak zadbany chwasty wychodzą. Wczoraj i dzisiaj rodzina więc robota mi nie idzie. Już ogarnęłam dom zaraz idę w ogród muszę zasiewy zrobić
Nigdy tak późno ńie sialam jest chlodno.
Mam porównanie perukowca

16 mają 2018 roku i wczoraj 2029

Mszyce mi atakują i liscienne i sosny. Na sosnach czarne, na bukach białe, a na klonach zielone.

Wyrastają lilie posadzone ok 2 tygodni temu

Teraz bzy i konwalie zapach robią w ogrodzie
Na szczęście zimni ogrodnicy nie porobili szkód wie polibiny będą kwitly obficie

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 10:58, 17 maj 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Kocham lilaki Ten nn może być Edward Harding, mam go i podobny jest.
Trzeba by jeszcze zapach porównać bo lilaki różnią się nie tylko budową kwiatu, ale i zapachem.

Takie miał pąki, chłodne lila
Niby ogródek pszczółki Majki 10:53, 17 maj 2020

Do góry
Jednak jest 5 sztuk, 2x Magical Moonlight i 3x Vanille Fraise. Zdjęcia na szybko robione, więc wybaczcie te górki, pagórki, będę jutro ogarniać, wczoraj już padłam. Po obu stronach będą miskanty chińskie. Będzie bardzo zielono, póki vanilka nie będzie kwitła
Sadziłam co 50-60cm (specjalnie
W samym słońcu 10:44, 17 maj 2020

Do góry
A tu jest ta rabata co chce drzewo z bordowymi liscmi.od tuj do krawężnika jest 160 cm. Od podmurówki do tuj jakieś 45 cm.

Jeśli ktoś zajrzy, proszę o porady odnośnie co tu posadzić

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies