Ale mogę opisać
Ma pewnie około 6 metrów długości. Tak na oko to piszę Szerokosci - jak to balkon, metr?
Puściuteńki, chyba że aktaulnie suszarkę z bielizną wystawię
No i trzeba pamiętać o moich kotach - leżakują tam od wiosny do jesieni I do drabinki przez balkon chadzają
Ozzi, balkon to sprawa na przyszłość Muszę najpierw porządek z ogrodem zrobić
Dla niewtajemniczonych - pytanie Ozzi jest następstwem tego, co u niej w wątku się działo
Takie rebusy - kalambury - krzyżówki ogrodowiskowe
Izo, Konstancjo, kocham Cię za to
Nie mogę przestać się śmiać, a jak nawet na chwilę przestaję, to i tak gęba mi się nie chce zesznurować, ino znów się rozdziawia i jakieś dźwięki wydaje
Cudne
Dzieki, obejrzałam go
Ale on duży jest chyba? I ciężki? M. ma lustrzankę, ale takie ciężkie cholerstwo, że szyja boli
Chciałam coś lekkiego, co dobre zdjęcia robi
Marku, gdzie kupujesz/kupiłeś róże?
Bo chyba zadowolony jesteś z produktu, jaki otrzymałeś?
Zbieram się, co by kupić, a chciałabym kupić zdrowe i ładne egzemplarze.
Smaku mi narobiłeś na tę Boule de neige Ależ piękna!
Ev, ten projekt nie ma racji bytu, jeśli palenisko ma zostać i być wysypane tylko żwirkiem. Takie jest moje zdanie.
Ale zauważyłam, że także w projekcie Madźenki palenisko jak gdyby nie istnieje
To palenisko ma tam zostać???
Bo o ile co do grilla uwazałam, że może zostać, bo nie potrzeba przy nim wiele miejsca dla operatora grilla, to przy palenisku powinno być duzo miejsca. Swoją drogą, może to kwestia zdjęcia, ale wygląda, jakby ono już teraz było za blisko tych szmaragdów.
Trejażu nie będzie? Ani innego oodzielenia?
To jednak chyba wybrałabym fale Madżenki.
Tessi, no widzisz... palenisko, grill.. to jeszcze gorsze kfaitki niż rzeczona ścieżka
Trejażu nie będzie, przynajmniej teraz
U mnie w końcu też zaczął się sezon pomidorowy.... w tym roku jak u wszystkich będzie obfity
Prosiak ze mnie, Aguś, dawno tu nie zagłądałam
Dorodne pomidory Tak też zauważyłam, że ten rok jest łaskawy dla pomidorów. Mam cudny widok ze swojego ogródka na pomidory Mamy. Też dorodne
Zuzia cudowna Szkoda, że nie mogę (na razie) mieć pieska...
Pozdrawiam Aguś, i miłego dnia życzę i plonów obfitych
Madżenka.. a bez trejażu czy ekranu z cisa przed - tzw. cześcią kfiatka do kozucha czyli tej ze ścieżką - czy ten projekt ma rację bytu?.. Może ja za bardzo nacudowałam z tymi rabatami?.. bo wydzielenia części ogrodu trejażem raczej na 99,99999 % nie będzie.... Prosta kreska musiałaby iść do dołu.
Druga, bardzo istotna kwestia to umiejscowienie paleniska (nie grilla, a paleniska) Jest ściśle pośrodku szerokości rabaty (zaznaczyłam na czerwono)... musiałoby być CENTRALNIE pośrodku górnego brzuszka... co oznacza, że reszta dookoła tylko żwir.
Taki element przyciąga wzrok - poniżej zdjęcie z usytuowaniem paleniska i grilla.
Co o tym sądzisz?... Sądzicie?
Czuję już mocne przemęczenie materiału.. innych przede wszystkim, ale i swoje...
Ev, ten projekt nie ma racji bytu, jeśli palenisko ma zostać i być wysypane tylko żwirkiem. Takie jest moje zdanie.
Ale zauważyłam, że także w projekcie Madźenki palenisko jak gdyby nie istnieje
To palenisko ma tam zostać???
Bo o ile co do grilla uwazałam, że może zostać, bo nie potrzeba przy nim wiele miejsca dla operatora grilla, to przy palenisku powinno być duzo miejsca. Swoją drogą, może to kwestia zdjęcia, ale wygląda, jakby ono już teraz było za blisko tych szmaragdów.
lewa strona ... zielona rabata ... na wprost 24mb ... o i w teraz widzę, że w zasadzie to z4 jest proste a naprostować można prawą stronę co na szybko i jakimś cudem zaznaczyłam na czerwono ...
żółta linia to ma tylko zwracać uwagę na równoległość stron ...
Zobaczcie sami Poniżej propozycja Marzenki:
kulisto-falista
Teraz ulega modyfikacjom..
tzn. uwzględnia stan zastany i stan oczekiwany jak i ewentualne zmiany..
Graby nie takie jak u Marzenki... To miałyby być takie strzyżone drzewa - z płaską koroną... dałyby nieco cienia na tarasie....
Opcja kwadratowa ...- raczej z niej na razie zrezygnowałyśmy, ale kto wie...
Dla porównania moje rokokoko renesansowe
Wszystkie linie rabat będą - niezależnie od projektu końcowego- w większości otoczone obwódką bukszpanową. Nawet być może nieco dziwne rokokoko i esy-floresy w obwódce wyglądają pięknie.... a strzyżenia wyostrzają jeszcze formę..
To tak gwoli wyjaśnienia mojej wizji...