Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Dla odmiany czas na zmiany... 12:20, 24 sie 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Kulka moim zdaniem jest cisowa.

Cześć Teresko

mi też się wydaje że to cis, Danusia to kulek z tui chyba nie bardzo....
Dla odmiany czas na zmiany... 12:19, 24 sie 2012

Do góry
Kulka moim zdaniem jest cisowa.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:08, 24 sie 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Irenko, melduję, że trawka dotarła

Cała i zdrowa
Stokrotne dzięki

Ten pomysł z patyczkiem w kopercie świetny! Czy on specjalnie wystawał?

Podpytuję, bo muszę ludkom naszym ogrodowym wysłać roślinki, a nigdy jeszcze nie wysyłałam, i nie wiem jak to zrobić, żeby doszły cało

Tereniu, cieszę się tak, włożyłam go, żeby koperty nie łamali, Karola mi tak podpowiedziała
W Gąszczu u Tess 11:07, 24 sie 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Dla niewtajemniczonych - pytanie Ozzi jest następstwem tego, co u niej w wątku się działo
Takie rebusy - kalambury - krzyżówki ogrodowiskowe

W Gąszczu u Tess 11:02, 24 sie 2012

Do góry

No coś Ty! Tam nic nie ma. Nic.
To co pokazywać?

Ale mogę opisać
Ma pewnie około 6 metrów długości. Tak na oko to piszę Szerokosci - jak to balkon, metr?
Puściuteńki, chyba że aktaulnie suszarkę z bielizną wystawię
No i trzeba pamiętać o moich kotach - leżakują tam od wiosny do jesieni I do drabinki przez balkon chadzają

Ozzi, balkon to sprawa na przyszłość Muszę najpierw porządek z ogrodem zrobić

Dla niewtajemniczonych - pytanie Ozzi jest następstwem tego, co u niej w wątku się działo
Takie rebusy - kalambury - krzyżówki ogrodowiskowe

Dwa światy 10:31, 24 sie 2012

Do góry
Zdjęć nadal nie ma...
Pooglądałam sobie te co są Pięknie było
ciekawe, jak jest teraz...

Buziolek, Haniu.
Niezmiennie Twój ogród mnie zachwyca.
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 10:21, 24 sie 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
nowy ogród od pierwszego tchnienia Danusia pokazuje ... https://www.ogrodowisko.pl/watek/2252-zimozielony-ogrod-przy-bialym-domu ... no co ty Ania nie wiesz??? ...

Aniu dziś z doskoku jestem tylko ...

u mnie piękni dwudziestoletni w srebrnej marynarce i "dżeksonkach" z łezką w oku i tapirem tudzież mokrą włoszką nad czołem oddają się wspomnieniom ...

u Madżenki - co widziałaś zapewne - sabacik był wczoraj ... i nie będę siem skarżyć ale mnie obsmarowały ))

wiem bo Magdzie - Noemi się wypskło ... skończył sie jej urlop i świętuje 200 ... stron

Finka była u Wieloszki ... i mają super zdjęcie przy drzewku ... i nowy kolor ... tzn Finka ma nowy kolor na głowie ... ładnie jej

Evechen miętosi projekt przyszłego ogrodu ... wszyscy miętoszą i wszystkim gryyl wchodzi w paradę ... galimatias

Bociek siem pokazał ... oj wielokroć rabaty pokazał i znika ... ale rabaty i pochruście wypasione ... robale też między igiełkami

robale są też pod trawnikiem u Baragi ... i i tak wszystkich przebija Agniecha ze źmiją w piwnicy ... brrr

Ania co leci w kulki ma brudne paznokcie ... ... a sebek ma komputer ... bo nie miał ...

Dianka dała nogę do Hiszpanii ... ot tak po południu ...

a ja powinnam spać ... bo jutro też jest rano ...

Izo, Konstancjo, kocham Cię za to
Nie mogę przestać się śmiać, a jak nawet na chwilę przestaję, to i tak gęba mi się nie chce zesznurować, ino znów się rozdziawia i jakieś dźwięki wydaje
Cudne
Zielony galimatias 10:18, 24 sie 2012

Do góry
Widziałaś streszczenie Konstancji? O tym, co się dzieje na Ogrodowisku?
Wkleję, bo jest tam info o Tobie, projekcie i grillu

Konstancja30 napisał(a)
nowy ogród od pierwszego tchnienia Danusia pokazuje ... https://www.ogrodowisko.pl/watek/2252-zimozielony-ogrod-przy-bialym-domu ... no co ty Ania nie wiesz??? ...

Aniu dziś z doskoku jestem tylko ...

u mnie piękni dwudziestoletni w srebrnej marynarce i "dżeksonkach" z łezką w oku i tapirem tudzież mokrą włoszką nad czołem oddają się wspomnieniom ...

u Madżenki - co widziałaś zapewne - sabacik był wczoraj ... i nie będę siem skarżyć ale mnie obsmarowały ))

wiem bo Magdzie - Noemi się wypskło ... skończył sie jej urlop i świętuje 200 ... stron

Finka była u Wieloszki ... i mają super zdjęcie przy drzewku ... i nowy kolor ... tzn Finka ma nowy kolor na głowie ... ładnie jej

Evechen miętosi projekt przyszłego ogrodu ... wszyscy miętoszą i wszystkim gryyl wchodzi w paradę ... galimatias

Bociek siem pokazał ... oj wielokroć rabaty pokazał i znika ... ale rabaty i pochruście wypasione ... robale też między igiełkami

robale są też pod trawnikiem u Baragi ... i i tak wszystkich przebija Agniecha ze źmiją w piwnicy ... brrr

Ania co leci w kulki ma brudne paznokcie ... ... a sebek ma komputer ... bo nie miał ...

Dianka dała nogę do Hiszpanii ... ot tak po południu ...

a ja powinnam spać ... bo jutro też jest rano ...

Ogrodnik mimo woli 10:15, 24 sie 2012

Do góry
jotka napisał(a)

Witajcie, a gdyby tak założyć wątek streszczenia najciekawszych wiadomosći z ogrodowiska?????
To byłby hicior

JESTEM ZA !!!!

I ja też
MIKRO ogród - czyli 1 m2 nagrzanego betonu 10:09, 24 sie 2012

Do góry
Fajne te doniczki z... odzysku. I patynkę tam widzę Iście ogrodowiskowe

A o ogrodzie na balkonie myślę, myślę...

Miłego
W Gąszczu u Tess 10:02, 24 sie 2012

Do góry
Robercie, miło że jesteś u mnie Oj, żałuję Pęchcina, żałuję, nawet nie wiesz jak bardzo...

Bociek, jak fajnie, że już jesteś i niefajnie, że znowu Cię nie będzie ale życzę udanego wypoczynku
Zielony chaos u Dawida 09:49, 24 sie 2012

Do góry
Dzieki, obejrzałam go
Ale on duży jest chyba? I ciężki? M. ma lustrzankę, ale takie ciężkie cholerstwo, że szyja boli
Chciałam coś lekkiego, co dobre zdjęcia robi
Ogród średniowieczny i nie tylko 09:31, 24 sie 2012

Do góry
Marku, gdzie kupujesz/kupiłeś róże?
Bo chyba zadowolony jesteś z produktu, jaki otrzymałeś?
Zbieram się, co by kupić, a chciałabym kupić zdrowe i ładne egzemplarze.

Smaku mi narobiłeś na tę Boule de neige Ależ piękna!

Miłego dnia
Zielony galimatias 09:26, 24 sie 2012

Do góry
Tess napisał(a)

Ev, ten projekt nie ma racji bytu, jeśli palenisko ma zostać i być wysypane tylko żwirkiem. Takie jest moje zdanie.
Ale zauważyłam, że także w projekcie Madźenki palenisko jak gdyby nie istnieje

To palenisko ma tam zostać???
Bo o ile co do grilla uwazałam, że może zostać, bo nie potrzeba przy nim wiele miejsca dla operatora grilla, to przy palenisku powinno być duzo miejsca. Swoją drogą, może to kwestia zdjęcia, ale wygląda, jakby ono już teraz było za blisko tych szmaragdów.

Trejażu nie będzie? Ani innego oodzielenia?

To jednak chyba wybrałabym fale Madżenki.

Tessi, no widzisz... palenisko, grill.. to jeszcze gorsze kfaitki niż rzeczona ścieżka
Trejażu nie będzie, przynajmniej teraz
Zielony chaos u Dawida 09:25, 24 sie 2012

Do góry
tengel27 napisał(a)
Melduję, że jestem Coraz częściej się zastanawiam kiedy ogarniacie wpisy na forum. Ledwo zdążę zajrzeć do kilku ogrodów, a już mnóstwo nowych postów.

Też się zastanawiam Ja nie ogarniam...

Piekne zdjęcia z tego nowego aparatu. A możesz napisać, co kupiłeś? Też się zbieram, żeby zmienić, ale zupełnie nie wiem na co. Może być na PW.

Miłego dnia
Miało być inaczej 09:21, 24 sie 2012

Do góry
AgnieszkaBK napisał(a)
U mnie w końcu też zaczął się sezon pomidorowy.... w tym roku jak u wszystkich będzie obfity

Prosiak ze mnie, Aguś, dawno tu nie zagłądałam
Dorodne pomidory Tak też zauważyłam, że ten rok jest łaskawy dla pomidorów. Mam cudny widok ze swojego ogródka na pomidory Mamy. Też dorodne

Zuzia cudowna Szkoda, że nie mogę (na razie) mieć pieska...

Pozdrawiam Aguś, i miłego dnia życzę i plonów obfitych
Mój jesienny ogród 09:11, 24 sie 2012

Do góry
Ja też
Zielony galimatias 09:02, 24 sie 2012

Do góry
Evchen napisał(a)
Madżenka.. a bez trejażu czy ekranu z cisa przed - tzw. cześcią kfiatka do kozucha czyli tej ze ścieżką - czy ten projekt ma rację bytu?.. Może ja za bardzo nacudowałam z tymi rabatami?.. bo wydzielenia części ogrodu trejażem raczej na 99,99999 % nie będzie.... Prosta kreska musiałaby iść do dołu.
Druga, bardzo istotna kwestia to umiejscowienie paleniska (nie grilla, a paleniska) Jest ściśle pośrodku szerokości rabaty (zaznaczyłam na czerwono)... musiałoby być CENTRALNIE pośrodku górnego brzuszka... co oznacza, że reszta dookoła tylko żwir.

Taki element przyciąga wzrok - poniżej zdjęcie z usytuowaniem paleniska i grilla.

Co o tym sądzisz?... Sądzicie?

Czuję już mocne przemęczenie materiału.. innych przede wszystkim, ale i swoje...

Ev, ten projekt nie ma racji bytu, jeśli palenisko ma zostać i być wysypane tylko żwirkiem. Takie jest moje zdanie.
Ale zauważyłam, że także w projekcie Madźenki palenisko jak gdyby nie istnieje

To palenisko ma tam zostać???
Bo o ile co do grilla uwazałam, że może zostać, bo nie potrzeba przy nim wiele miejsca dla operatora grilla, to przy palenisku powinno być duzo miejsca. Swoją drogą, może to kwestia zdjęcia, ale wygląda, jakby ono już teraz było za blisko tych szmaragdów.

Trejażu nie będzie? Ani innego oodzielenia?

To jednak chyba wybrałabym fale Madżenki.

Zielony galimatias 08:53, 24 sie 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

lewa strona ... zielona rabata ... na wprost 24mb ... o i w teraz widzę, że w zasadzie to z4 jest proste a naprostować można prawą stronę co na szybko i jakimś cudem zaznaczyłam na czerwono ...

żółta linia to ma tylko zwracać uwagę na równoległość stron ...

Izuniu.. o niebo lepiej ...

Zielony galimatias 08:51, 24 sie 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

Zobaczcie sami Poniżej propozycja Marzenki:
kulisto-falista

Teraz ulega modyfikacjom..
tzn. uwzględnia stan zastany i stan oczekiwany jak i ewentualne zmiany..

Graby nie takie jak u Marzenki... To miałyby być takie strzyżone drzewa - z płaską koroną... dałyby nieco cienia na tarasie....

Opcja kwadratowa ...- raczej z niej na razie zrezygnowałyśmy, ale kto wie...

Dla porównania moje rokokoko renesansowe

Wszystkie linie rabat będą - niezależnie od projektu końcowego- w większości otoczone obwódką bukszpanową. Nawet być może nieco dziwne rokokoko i esy-floresy w obwódce wyglądają pięknie.... a strzyżenia wyostrzają jeszcze formę..
To tak gwoli wyjaśnienia mojej wizji...

http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=305816
http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=210279
http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=311145

Ev, ściągnęłam blizej te wersje, żeby daleko nie szukać. Zaraz przybliżę te Twoje ostatnie dzieło.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies