Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:00, 04 lis 2013

Do góry
magnolia napisał(a)
ja jeszcze zapomniałam, co miałam napisać, raczej westchnąć- ach te Twoje łany jeżówkowe!
Jak będę dzielić znowu, to wyślę Ci Pow Wow Wild Berry - chcesz do kolekcji?

BA!!!! Pytanie Pewnie że chcę..... co chcesz w zamian
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:48, 04 lis 2013

Do góry
ja jeszcze zapomniałam, co miałam napisać, raczej westchnąć- ach te Twoje łany jeżówkowe!
Jak będę dzielić znowu, to wyślę Ci Pow Wow Wild Berry - chcesz do kolekcji?
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:33, 04 lis 2013

Do góry

I pseudo królowa bylinowa ma taki porządek na zimę na bylinówkach... posprzątam wiosną, zimą zwierzątka i ptaszki maja kryjówkę

Wzoruj się na Oudolfie- jego żona mówiła że bardzo późną jesienią po prostu biorą kosę i kosza całe towarzystwo. Szybko i bez schylania się.
Współodczuwam Twój ból kolan, wiem że po fugach dają popalić
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 16:24, 02 lis 2013

Do góry
asc napisał(a)

Agata.. ogród masz po prostu boski Cudny jest... jest w ścisłej czołówce moich ulubionych..

Ton obrazek powala na kolana..

Czytałam zaległosci do tyłu (ale tego nie lubię)... już wiem co to za cycek na chmurze... to zalążek trąby powietrznej..
Ta żółta magnolia w oddali to Yellow River??

Oj kibicuję Twemu ogrodowi...

głowocis - hmm pierwszy raz słyszę

Żywopłot cisowy piękny

Ale ogród masz po prostu śliczny

Nawet śliczny kot i psy

A właścicielka ???? Kurczę czy widziałam foto??? Chyba było z psami..... oj mus wrócić i popatrzeć

Magnolia , o której pisałaś to Yellow River, ale to sąsiadki, moja jest niżej
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:41, 31 paź 2013

Do góry
masz rację, jak nie będzie za gęsto to będą ładne fale, nie zakłóci się ten rytm.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 21:44, 31 paź 2013

Do góry
Mam jeszcze taką zagwozdkę. Narobiłam sobie malutkich sadzonek tawuły Goldmound i teraz trzeba coś z nimi zrobić. Zastanawiam się czy jest sens dosadzać je gęściej pomiędzy istniejące już nasadzenia z tej samej tawuły (sadzona jest co 70-90 cm, nie pamiętam dokłądnie). Krzewy jeszcze się ze sobą nie zetknęły i miejsce pomiędzy nimi jest. Na zimę na pewno je tam zadołuję, ale myślałam też o docelowym zagęszczeniu całości. Tylko zastanawiam się czy wtedy nie stracą pokroju kulek. Magnolia mi potrzebna, bo to jej wizja była.
Magnolie (Magnolia) różne gatunki i odmiany 21:17, 31 paź 2013

Do góry
Trzeba to zrobić ostrożnie, magnolia ma kruche korzenie, nie lubi uszkodzeń.
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:05, 31 paź 2013

Do góry
makkasia - to nie ja robię zdjecia tylko aparat.. ja tylko naciskam spust migawki.. i patrzę by w kadrze się zmieściło

Paweł - do tej decyzji wyrzucenia wszystkiego dojrzewaliśmy z eMusiem ponad 2 lata. Była to pierwsza rabata, w dodatku oblegana zimą przez ptaki.. kombinowaliśmy jak chociaż cześć zostawić, ale zawsze było ni przypiął ni przyłatał... Łatwiej zawsze zrobić od podstaw niż łatać stare.. dotyczy to wszelkich remontów (nie tylko domów) jak i ogrodu..... Łatane jest zawsze łatane... ale fton jest tera elegancki.. czyli tak jak miało być..

Renia - muszą zakwitnąć, bo jak nie to im nastukamy i wyrwiemy z korzeniami

Aga - na Miłocińskiej

Beata - jeszcze myślę gdzie ją zrobić, bo u mnie z miejscem jest kiepsko.. ale będzie Albo wsiowa pod różami, albo pomiędzy hostami pod klonem.... wiosna tam jeszcze dużo słońca

Magnolia - do królowej mi daleko.. nawet do księżniczki, ale nie wyobrażam sobie ogrodu bylinowego bez jeżówek.. fajnie, że zajrzałaś...
Dla Ciebie
Co z tym ogródeczkiem począć 09:59, 31 paź 2013

Do góry
Basiu muszę zrobić zdjęcia to zobaczysz jak to w całości wygląda.
Żywopłot odpada ,tam widzę coś delikatnego ,ale eleganckiego i koniecznie coś wyższego żeby za tego płotku było widać
Teraz rosną tam 3 Rh i magnolia i hortensja ,ale nie wygląda to teraz dobrze

Co z tym ogródeczkiem począć 09:21, 31 paź 2013

Do góry
Ja mam wenę minimalistyczną.
Tą część znam głównie z opisu ale myślę że można dać długi żywopłot liściasty wys.0,6m.
U stóp trawy (turzyce) i to wszystko.
Znaczy jeśli jest ta magnolia to można zostawić.
Co z tym ogródeczkiem począć 09:02, 31 paź 2013

Do góry
beta napisał(a)
Ewa Ty nam nie pokazałaś całego swojego królestwa?!....oj nie ładnie, nie ładnie...ja tam sie nie znam, ale magnolia faktycznie wygląda zdrowo....cudnie będzie jak zakwitnie....masz ja akurat od drogi, więc będzie wielkie WOW

a ten kwiat ML faktycznie jak poskręcany sznurek wygląda....farta masz

Beaciu ja bym tego nie nazwała królestwem to część ogródka przed domem ,na ulicy
Nie mam na niego pomysłu ,jest długi 13 m, tak jak długi jest dom ,a szeroki może 2 metry

Myślałam żeby teraz poprosić dziewczyny o pomoc co z nim zrobić ,tak żebym na wiosnę mogła wszystko wykopać i posadzić na nowo

A może masz jakieś inspiracje na takie długie kiszki
Ogrodnik Mimo Woli cd 08:37, 31 paź 2013

Do góry
pozdrawiam Cię jeżówkowa Królowo ( z lekka nutą zazdrości niestety po tej porcji zdjęć jeżówkowych)
Co z tym ogródeczkiem począć 08:18, 31 paź 2013

Do góry
Ewa Ty nam nie pokazałaś całego swojego królestwa?!....oj nie ładnie, nie ładnie...ja tam sie nie znam, ale magnolia faktycznie wygląda zdrowo....cudnie będzie jak zakwitnie....masz ja akurat od drogi, więc będzie wielkie WOW

a ten kwiat ML faktycznie jak poskręcany sznurek wygląda....farta masz
Co z tym ogródeczkiem począć 07:34, 31 paź 2013

Do góry
Ewuś, dziękuję za zbiżenie ML, nie mam już wątlipowości, że Ci naprawdę zakwitł, ma dobre stanowisko
Magnolia, piękna, podobna faktycznie do mojej, ale bez kwiatu, nic Ci nie podpowiem, mus focić z kwiatami, i sprawdź czy ma pąki kwiatowe są grubsze od liściowych Jeżeli to Lennei, to chyba trzeba otulić na zimę, cały czas się zastanawiam czy swojej też ubranko założyć na zimę
Co z tym ogródeczkiem począć 23:11, 30 paź 2013

Do góry
Ewa, drzewka/krzewy czasami idą w górę lub w korzenie i nie cha kwitnąć, ale magnolia wygląda zdrowo. Czy ma teraz pąki kwiatowe???
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:57, 30 paź 2013

Do góry
Agania napisał(a)
Paulinka tęskni za kwaitami magnolii, cosik tam wyszperałam

Agata.. ogród masz po prostu boski Cudny jest... jest w ścisłej czołówce moich ulubionych..

Ton obrazek powala na kolana..

Czytałam zaległosci do tyłu (ale tego nie lubię)... już wiem co to za cycek na chmurze... to zalążek trąby powietrznej..
Ta żółta magnolia w oddali to Yellow River??

Oj kibicuję Twemu ogrodowi...

głowocis - hmm pierwszy raz słyszę

Żywopłot cisowy piękny

Ale ogród masz po prostu śliczny

Nawet śliczny kot i psy

A właścicielka ???? Kurczę czy widziałam foto??? Chyba było z psami..... oj mus wrócić i popatrzeć

Jak jeszcze właścicielka niczego sobie.. to tylko nic ... zapaść w kompleksy ... ale nakadziłam... jak ..w bajce
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:30, 30 paź 2013

Do góry
Właśnie widziałam u Ani ostrojęzycznej takie piękne pomarańczowe jeżówki.
I sentyment mnie wziął bo pamiętam jak w fazie projektowania Magnolia mi wysłała wstępna listę nasadzeń i jak zobaczyłam że są tam jakieś jeżówki, oblukałam w necie i myślę"Matko co to za wiejskie kwiatuchy".

No więc napisałam do niej że ta echinacea to nie bardzo, że mam mieszane uczucia. A ten aniołek mówi" dobrze rozumiem, ale może sobie jeszcze je pooglądaj , pomyśl, ja nie to najwyżej zmienimy na cos innego"

No i tak oglądałam oglądałam , aż się zakochałam
Co z tym ogródeczkiem począć 17:50, 30 paź 2013

Do góry
Dziwna ta magnolia

Moja Magnolia ma takie duże liście (teraz widzę że coś te liście w plamach ma )

Patrzcie tylko na magnolie tą częścią ogródka zajmiemy się wkrótce

Jak ją kupiłam na jesień 2012 miała z 40 cm wysokości ,dobry metr przyrostu w ciągu jednego sezonu
Co z tym ogródeczkiem począć 14:00, 30 paź 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)

U mnie tyż nie

Ja myślałam że to jakiś śmieć leży w tym ML

Magda70 napisał(a)
Helooo Farciara

Edit.
2 strony temu tu byłam

I masz szczęście ,co dwie strony masz tu być ..koniec kropka

Agania napisał(a)
Ewuś czy ML jeszcze kwitnie
Moja magnolia trafiła do mnie z allegro, to ma być s. Lennei, ładnie przyrasta, ma duże zielone liście i duże, nawet ogromne tulipanowe kwiaty, tylko wiosną nie miała kwiatów, widać przemarzły pąki kwiatowe, a latem w powtórce miała 3 kwiaty, ale kwiat wśród liśći, to nie to samo, jak Twoja z kwitnieniem wiosną?

Agata ja kupiłam swoją Magnolię dwa lata temu ,wtedy kwitła
W tym roku już nie zakwitła za to miała bardzo dużo dużych liści
Jakaś taka dziwna jest
Zaraz zrobię jej fotkę tylko podładuję troszkę baterie
A ML jeszcze kwitnie ,ale ma tylko ten jeden kwiat
beta napisał(a)
ja też byłam....wszystko widziałam, ale nic nie pisałam....boszszsz, ale rymy dziś serwuję

Ewcia pewnie w pracy

Już jestem

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:01, 30 paź 2013

Do góry
magnolia napisał(a)

Ja uwielbiam. Po pierwsze- wychodzić z praniem jak już muszę, muszę- czyli w okolicy 23.30. Bardzo to odświeża
Po drugie lubię kiedy pranie pachnie ozonem, powietrzem czy jak zwał.

Po trzecie- podobno to jest trendy

Marta, w którą stronę to pranie nosisz o 23.30???
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies