Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

agniecha973 23:28, 10 lut 2014

Musi pod spodem puścić, żeby wsiąkło. Nie lubię tego etapu, ale chyba u nas już z grubsza rozmarzło.
Madzenka 05:46, 11 lut 2014

Aga poza dwudniowym ochłodzeniem w lutym wiosna, dziwne...
Pszczelarnia 08:08, 11 lut 2014

Ale mówią, że lata nie będzie. To się front prac ogrodowych z grubsza narysował, tzn. Ty raczej narysowałaś.
magnolia 10:13, 11 lut 2014

ja to lata nie będzie?
To co będzie wtedy?

Aga zazdroszczę że dochodzicie na swojej liście wyzwań do punktu taras. U nas dopiero za rok pewnie.

A to bodziszkowate co się przyplątało w zawilcach to chyba bodziszek drobny- taki chwast. Zostawiam go czasem jak spotkam bo w ogrodzie Oudolfa zachwycały mnie takie roślinki miedzy kępami traw czy większymi bylinami. Ale nie wiem czy on napewno się sprawdzi w takiej roli
agniecha973 10:42, 11 lut 2014

Marzena2007 napisał(a)
Aga poza dwudniowym ochłodzeniem w lutym wiosna, dziwne...

Marzena, u nas nawet śnieg zapowiadają Ale temperatury przyzwoite. Jak przyszły te dwie mroźne nocki w styczniu w tym roku naśmiewałam się ze swojego psa (tego co się pozbył warstwy futra już w grudniu), że będzie marzł, ale widzę, że jednak wiedział co robi. To tylko kilkudniowe ochłodzenie było, a tak męczyłby się chłopina przez trzy miesiące ciągle spocony
agniecha973 10:44, 11 lut 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Ale mówią, że lata nie będzie. To się front prac ogrodowych z grubsza narysował, tzn. Ty raczej narysowałaś.

Ja w te długoterminowe i tak nie wierzę. Mówią, bo muszą coś pleść. Tacy tam wróżbici, jednemu się sprawdzi i powie "A nie mówiłem"
Front to ja właśnie muszę narysować, bo to co mi się marzy niekoniecznie jest do wykonania.
agniecha973 10:47, 11 lut 2014

magnolia napisał(a)
ja to lata nie będzie?
To co będzie wtedy?

Aga zazdroszczę że dochodzicie na swojej liście wyzwań do punktu taras. U nas dopiero za rok pewnie.

A to bodziszkowate co się przyplątało w zawilcach to chyba bodziszek drobny- taki chwast. Zostawiam go czasem jak spotkam bo w ogrodzie Oudolfa zachwycały mnie takie roślinki miedzy kępami traw czy większymi bylinami. Ale nie wiem czy on napewno się sprawdzi w takiej roli

Marta, mi się trochę nie chce wierzyć, że to się uda. To już kilka lat jest przekłądane na za rok. Chcę część zadaszyć i nie do końca wiem jak. Mam małą wizję, ale czy to pasuje i ma sens... Będę pytać, dobrze?

Bodziszek drobny będzie pod obserwacją. On się tam pojawił nagle teraz, wcześniej go nie widziałam. Dziwny.
magnolia 10:50, 11 lut 2014

pytaj, pewnie.
Trzymam kciuki za realizacje w terminie ( szeroko pojętym
ewalm 20:17, 11 lut 2014

agniecha973 napisał(a)
Ewa, nad jakim projektem? Dla siebie projektujesz czy dla obcych? I do czego Ci w tym służą mechanizmy wyparcia???

dla zaprzyjaźnionych

mechanizmy wyparcia służą do uzasadniania nieuzasadnionych przerw w pracy

jaka wiosna u Ciebie..
agniecha973 22:58, 11 lut 2014

A no wiosna. Coś czuję, że w tym roku na feriach będę w ogrodzie pracować a nie na nartach jeździć. Zaglądam na moje ulubione stoki i co... poopa blada. Jednego w tym roku w ogóle nie uruchomili, drugi co dzień to gorzej wygląda, co raz mniej biały...