Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Pszczelarnia 07:56, 11 lut 2014

Danusia, czy te graby w (zaokrąglonym) żywopłocie do tej części parkowo-łąkowej wymienić na buki czerwone jak po drugiej stronie ogrodu (od strony warzywnika i sadu)? Czy zostawić tą stonowaną zieleń?

zawitka 08:45, 11 lut 2014

Piękna zielona łączka Dzięki że zajrzałaś tak zrobie poczekam choć rece swędzą ha ha Przyznaje bez bicia że nie czytałam tylko oglądałam
Gardenarium 09:23, 11 lut 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Danusia, czy te graby w (zaokrąglonym) żywopłocie do tej części parkowo-łąkowej wymienić na buki czerwone jak po drugiej stronie ogrodu (od strony warzywnika i sadu)? Czy zostawić tą stonowaną zieleń?

W sumie to trzeba byłoby sobie wyobrazić w realu, gdzie jest na I zdjęciu ten czerwony żywopłot, sama nie wiem jak byłoby lepiej,bo mam za mało danych żeby to "zobaczyć". Strzelanie tutaj nie ma racji bytu. Na razie zostaw, skoro jest, jak dodasz kolumny, wtedy ocenimy jak i co.

Instagram Ogrodowiska
AgnieszkaW 09:32, 11 lut 2014

Przyglądam się planom i też jestem za tym, by pomógł tutaj Piet Outdolf i...Twoja wrażliwość kompozycyjna. Ewo, wiem, że rozwiązaniem tego miejsca jeszcze nas cudownie zaskoczycz. Pozdrawiam
mira 10:03, 11 lut 2014

sztywne i miękkie formy - no, no - to już wyższa szkoła jazdy,
ale się rozkręciłaś i widzisz chyba miejsca o których wcześniej nie myślałaś chyba widzisz teraz każdy cm kwadratowy i nowe możliwości

tak więc działaj a i my na tych układach skorzystamy

ja z tej lekcji zapamiętuję miękkie i sztywne hmmm....

pozdrawiam

magnolia 10:23, 11 lut 2014

ja bym oparła się tu na nasadzeniach dywanowych. szkielet z 'żelaznych ' gatunków które z czasem zarosną tak żeby nie trzeba było pielić ( albo mało), i ewentualnie jakieś dodatki - smukłe pionowe akcenty, lub szersze bryły.
Nawet nie skupiałabym się bardzo na kolorach, tylko sile przetrwania i efekcie bujnego zarastania-
gęste kępy traw ( np Seslerie), wielkie łany bodziszków, przywrotniki, w cienistych miejscach fiołek motylkowaty, pragnia. Z liliowców te twardziele- Stella D'Oro.
Kocimietka może
gusiarz 18:14, 11 lut 2014

Pszczółko... głosuję za pomysłem Leidy...w trawach również krwawniki, trawy z czerwonymi kłosami... o cos jak tu...klik i tu klik
Kondzio 18:17, 11 lut 2014

Macham hi hi hi
Madzenka 19:17, 11 lut 2014

Ależ się stylowa rabata zapowiada. Ja widzę niebieskie łany poprzetykne na żólto
bociek 19:38, 11 lut 2014

Ulalala, bedzie przeuroczo, sielsko, naturalistycznie. Szeleszczace lany traw, barwy kwiatow, szum strumienia i brzeczenie owadow i laweczka pod lipa. Raj....