Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Chwasty w ogrodzie - odchwaszczanie 21:41, 22 sie 2017

Do góry
Możesz, także możliwe jest zastosowanie tektury falistej, jak do zabezpieczania podłóg podczas budowy.
Kilka warstw gazet moczysz wodą.
Kłopoty - problemy z trawnikiem 21:38, 22 sie 2017

Do góry
Klasyczny przykład nieumiejętnego nawożenia. Rzuć siewnik, naucz się ręcznie, zawsze tak będzie, albo będzie w pasy, albo przenawożone, czyli spalone.

Jak siejesz ręcznie, to chociaż widzisz, jak spada nawóz.
No i teraz pytanie, czy jasne to trawnik zagłodzony? czy spalony? Tego nie wiem, więc nie poradzę. Na oko zagłodzony, ale pewności nie ma.

Ostatnie zdjęcie - wydrapać suche, podrapać ziemię, posypać nasiona, posypać ziemią. udeptać, podlać. Podlewać żeby nasiona wzeszły. I tyle roboty.

Jak zmienić tytuł wątku? 21:24, 22 sie 2017

Do góry
Regulamin zabrania wstawiania cudzych zdjęć w tekście. Ale w nicku też lepiej swoje, nawet jakiś kwiatek zamieścić.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:23, 22 sie 2017

Do góry
Cmok dla Wszystkich bez wyjątku. Dziś padało. A ja byłam w całkiem innym rejonie. Buszowałam w bylinowej szkółce na Mazurach
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:04, 22 sie 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
(...)
Obiecuję zrobić fotki nie pociętego ogrodu. Jak tylko nie będzie padać.
Wiem, ze czekacie, tylko nie wiem, czy obecnie mój ogród jeszcze kogoś interesuje? Wiecie jak wyglądał, nie zmienił się

W donicach trawy i bukszpany. Same nudy.

Przyszłam zapytać o pogodę u Ciebie czy jeszcze pada, czy już nie pada?

Mnie interesuje. Cmok, Prometeuszu Kochana!

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:25, 21 sie 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Z wielką trwogą zaglądam w bukszpany, w pułapki, uzbrojona po zęby, ale czy czas na pryskanie będziemy mieli z Witkiem w razie wystąpienia ćmy?

W szkółkach już zaczyna się panika... taka na spokojnie, też mają środki, strach nas ogarnął, a mnie w szczególności, bo bukszpanów cała masa.

Wiem, ze czekacie, tylko nie wiem, czy obecnie mój ogród jeszcze kogoś interesuje? Wiecie jak wyglądał, nie zmienił się

oooo Danusiu uwielbiamy Twoje nudy trawy teraz podziwiamy nadszedł ich czas
Pozdrówka zostawiam i uściski
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:17, 21 sie 2017

Do góry
Z wielką trwogą zaglądam w bukszpany, w pułapki, uzbrojona po zęby, ale czy czas na pryskanie będziemy mieli z Witkiem w razie wystąpienia ćmy?

W szkółkach już zaczyna się panika... taka na spokojnie, też mają środki, strach nas ogarnął, a mnie w szczególności, bo bukszpanów cała masa.

System automatycznego nawadniania 19:09, 21 sie 2017

Do góry
Teflon.
Chwasty w trawniku 19:07, 21 sie 2017

Do góry
Bulimistrz, czekasz aż chwasty wzejdą - dopiero opryskujesz wschody.
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 18:52, 21 sie 2017

Do góry
Nie wiem, nie za bardzo się tym przejmować, a może nawóz leżał na źdźbłąch i spalił, bo nie było podlane po nawożeniu?

Podlać. Czekać, pokazać po nast. koszeniu.
Żywopłot strzyżony z cisa 18:50, 21 sie 2017

Do góry
Możesz nawet pół metra od płotu, szkoda miejsca marnować.
Plamy na trawniku 18:48, 21 sie 2017

Do góry
Zagnił/zparzył się w tych miejscach, był wieziony zapewne mokry i za długo leżał zwinięty, zapewne wyschnie, wtedy wydrapiesz suche i wyrośnie nowe.
Problemy z tujami 08:01, 21 sie 2017

Do góry
jaro422 napisał(a)
Witam,
Mam problem z pięcioma tujami (na 96 posadzonych). Tuje te od pewnego czasu odbiegają wyglądem od pozostałych (zmieniają kolor i marnieją). Wydaje mi się, że na początku tego tematu ktoś sygnalizował podobny problem i dostał odpowiedź, że tuje zawiązują szyszki. Jeżeli tak jest w moim przypadku to dlaczego dotyczy to tylko pięciu sztuk. A może problem jest zupełnie inny.

Napisz czy masz szmatę pod korą.Zajrzyj im w korzenie, czy mają zgniliznę, czy sucho.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:14, 20 sie 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Marta ma nowy wątek przecież https://www.ogrodowisko.pl/watek/7257-po-mojemu-ogrod-subiektywnie-swiadomy

Wiem, że ma nowy wątek ale w poprzednim, podczas tworzenia ogrodu, było dużo cennych dla mnie informacji, do których często wracałam, a których nie zdążyłam zapisać (nazwy roślin, kompozycje w ogrodzie)
Marta pewnie miała swoje powody, dla których zamknęła tamten wątek...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:12, 20 sie 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Marta ma nowy wątek przecież https://www.ogrodowisko.pl/watek/7257-po-mojemu-ogrod-subiektywnie-swiadomy
oczywiście że " jest"
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:06, 20 sie 2017

Do góry
ana_art napisał(a)
Ja pojawiam się i znikam, Marty nr ma z zupełnie innego powodu niż priorytety...

Wierzba Hakuro Nishiki 11:57, 20 sie 2017

Do góry
olusia_20 napisał(a)
Dzien Dobry
Mam pytanie dotyczace wierzby hakura. Drzewko szczepione na pniu. Drzewko mam drugi sezon, nigdy nie bylo przycinane. Chcialabym je przyciac poniewaz juz galazki wisza, nie wiem na jaka dlugosc powinnam to zrobic, kiedy to zrobic-okres. Oraz najwazniejsze pytanie-chcialam przesadzic drzewko do wielkiej donicy. Czy drzewko takie da rade rosnac w donicy, czy tylko w ziemi? Prosze o rade-ogrodnik ze mnie bardzo kiepski.
Pozdrawiam
Ola
Chwasty w trawniku 11:52, 20 sie 2017

Do góry
Wykop wielką wielkąąąąą...dziurę i wyrwij karpę wraz z korzeniami.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies