Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogród na glinie 07:06, 10 sie 2015

Do góry
I jak? Padało?
Ogród prawie romantyczny 19:43, 09 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
U nnie floksy już kwitną.
Mam białe i różowe.

Iwonko, u mnie białe zaczynają, różowe tegoroczne, hodowane z sadzonki, dopiero w pąkach, ale już bardzo cieszą.
Ogród prawie romantyczny 19:40, 09 sie 2015

Do góry
U nnie floksy już kwitną.
Mam białe i różowe.
W moim małym ogródeczku - Dorota 18:14, 09 sie 2015

Do góry
Iwk4 - wypoczęłam i od razu pojechałam do Cieszyna Sląskiego.

Makkasiu, Bozga, Szelmusia, Anabuko, Sylwio, Ewo777 dziękuję i pozdrawiam wakacyjnie, kończy się mój urlop w poniedziałek szara rzeczywistość. Rodacy do pracy a w biurze klimatyzacji brak
Ogródek Iwony 13:47, 09 sie 2015

Do góry
bacowa napisał(a)
U nas ruszyły prace przy ściance, pompka kupiona.Zobacz dopiełam 2 piny ze ściankami wodnymi, będę robić jedną z nich. Bardziej się skłaniam do tej z rurkami I co ty na to ?

Będzie ładnie. Woda będzie otwarta, czy zasypiesz żwirkiem ?
Ewa, mówiłaś mi o pompie z membraną. Taką kupiłaś? Zewnętrzną czy wewnętrzną? Jaki typ ?
Różyczka ładna. Tylko staram się zapomnieć o różowym. Inaczej wszystko będę przekopywać.
Staram sobie poukładać w głowie kolorystykę.
Czerwień, bordo, fiolet, lawendowy ...
Biały, żółty, limonkowy ...
Chyba muszę się tego trzymać.
A prócz tego mam bonicę rózową, jeżówki różowe, naparstnice różowe ...
Zwariować można od kolorów
Ogródek Iwony 13:39, 09 sie 2015

Do góry
Doniu, my do wycięcia wierzby dwa lata dojrzewaliśmy. I nawet nie wiem, kto pierwszy wpadł na pomysł jej wycięcia. Padła dwa tygodnie temu.
Ogrodowy spektakl trwa ... 13:03, 09 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Mirko, bardzo ci dziękuję za fotki klona w różnych stadiach rozwoju.
Kupiłam dziś go w szkółce. Trochę mnie martwi szczepienie na wysokości 150 cm, chciałam wyżej szczepionego. Był jedyny, zdrowy, ładny. W transporcie złamała się jedna gałązka roczna, ale to chyba nie problem.
Twoja wizualizacja pozwoli mi na odpowiednie jego posadzenie. Będzie rósł na tle ziwlonego żywopłotu. Dziękuję ci, bardzo mi pomogłaś w podjęciu decyzji

O to cieszę sie że pomogłam ale teraz ważne żeby spełnił oczekiwania.Jedna gałązka to nie problem z tego miejsca coś wyrośnie. Teraz tylko podewanie. No i warto pomysleć co w poblizu bo do tej żarówy trzeba jakis inny tyn ja podsadziłam hostami zołtymi i powstała wielka plama takiego limonkowo żółtego ale to juz mi się znudziło i hostę wielką chcę eksmitować na rzecz no nie wiem czego może innej hosty zieleńszej.
Fajnie może wyglądać azalia japońska taka fioletowa mocno.

pozdrawiam
Ogród Małej Mi - sezon 2015 13:02, 09 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
O matko, jak cudne jeżówki. W tym roku nacisk położyłam na bazę. Podstawowe jeżówki mam. To w przyszłym będę Kolekcjonować te pełne. Jak zimą będziesz robić przegląd fotek, to sobie parę nazw pospisuję.
Aniu, jak oglądam Ciebie na fotkach, to zawsze jesteś roześmiana. Aż miło. Buziaki zostawiam.
I deszczu zazdroszczę.

Deszcz zostało wspomnienie, mamy lato, takie prawdziwe lato. Gdyby nie rośliny to nawet by mi się to bardzo podobało

Woda w basenie 30 stopni.... kocham takie temperatury

bdan napisał(a)

Aniu jaką one u Ciebie wysokość mają?

nawigatorka napisał(a)

Aniu dziękuję - pisałam juz u mnie - myslałam, że pytanie gdzies zogubi się w gęstwinie wątku, ale jednak nie. A dlugo ją masz. ja tez mam 4 sadzonki i licze na efekt jak u Ciebie. i ile ma wysokości mniej więcej. buziaki

U mnie Merinque maja 60-70cm. To jedna kępa..związane bo się położyły po deszczu. I to nieliczne jeżówki w tym roku z odmianowych, które przetrwały zimę. Posadziłam wiosną 2013

eee_taam napisał(a)
ten twój botanik ..powala na kolana!

lepiej napisz co to za hortensja ...ta biała co kwiaty jakby ze wstążeczek ma?

aaaa ....i......

sprawdziłam dziś rano ...na moim małym areale ...podlewanie nie koniecznie wszystkigo i wersji oszczędnościowej - 1,5 godz...o 4 trzeba wstać!

zasadniczo ze 3 godz sport wężowy powinien u nie trwać! - to u ciebie dniówka jak nic!

Hortkę już masz nazwę od dziewczyn Great Star
Trawnik na części reprezentacyjnej podlewa sie z automatu, a rabaty leje jak już mi wszytko więdnie.. bo czas i pieniądze mnie ograniczają... część oczywiście w taki upał wypada... ale ..co poradzić.. taki mamy klimat.
Ogródek Iwony 11:37, 09 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Siedzę sobie na tarasie i nie pasuje mi geometria śliw. 2 nigry ok. Pisardi wyżej szczepiona zaburza porządek. Na 15 umówiłam się w szkółce po trzecią nigrę. Dodam, że dziś szkółka zamknięta oficjalnie

Ale masz fajnie
Ogródek Iwony 11:28, 09 sie 2015

Do góry
Siedzę sobie na tarasie i nie pasuje mi geometria śliw. 2 nigry ok. Pisardi wyżej szczepiona zaburza porządek. Na 15 umówiłam się w szkółce po trzecią nigrę. Dodam, że dziś szkółka zamknięta oficjalnie
Ogródek Iwony 11:25, 09 sie 2015

Do góry
Doniu, fotkę zostaw. Ładnie go ciachacie. Pokazowo.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:52, 09 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Basenu zazdroszczę. Zeszłoroczny przebity, nowy będzie na drugi rok.
Dziś co chwilkę chłodny prysznic brałam. Wieczorem podlewanie ogrodu i nóg z węża było wielką przyjemnością. Teraz siedzimy na tarasie, w dzień rekord w cieniu: 42 stopnie. Teraz zeszło do 24. W nocy może popada. Tak mój telefon mówi na 88%. W oddali grzmi.
Ładne zakupy Marzenko zrobiłaś.

U nas ani grama wody nie spadło a tez liczyłam na burzę w nocy.
Wieczorny seans na tarasie my tez zaliczyliśmy.
Ogród Mirelli 08:34, 09 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Za mało. Ja mam lawendę drugi rok. Robi piękne poduszki już ma średnicy 45 cm. A co będzie za rok ?
Buziak

Najwyżej wysadzę co drugą i chyba będzie ok
Mama ma piach na działce, więc tam powinna dobrze rosnąć
Ogródek Iwony 06:54, 09 sie 2015

Do góry
Luki napisał(a)
W końcu nadrobiłem informacje o trójkątach i fotki również podziwiałem.
Co do tej fioletowej pysznogłówki to chyba dobrze będzie ją połączyć z 'maliną'. Do czerwonego mi pasuje, ale do żółtego i czerwonego jednocześnie już nie za bardzo oczywiście to moje odczucie

Oj Łuki. I co ja mam teraz zrobić? Załozyć pewnie fioletową rabatę ?
Ja już się pogubiłam w kolorach
Mojej żółtej rudbeki nie chcę wyrzucać. Lubię ją
Ogródek Iwony 06:51, 09 sie 2015

Do góry
zabaewa napisał(a)
Firletka strasznie się rozsiewa. Mam ją wszędzie a zaczynałam od dwóch roślin. Bardzo ją lubię i dlatego toleruję jej łazęgostwo. Iwonko - ona przeszła mi na drugą stronę domu - taka łazęga z niej...

Tą firletkę podziwiałam u innych. Teraz mam sama. Cieszę się.
Wiele roślin mnie zaskakuje. Werbena też jest nie tam, gdzie ją posadziłam. Naparstnica też
Ogródek Iwony 06:48, 09 sie 2015

Do góry
Anusia napisał(a)
Iwonko padało nie tak ulewnie ale burza przeszła przez Żuławy.

Wreszcie

U nas teraz termimetr pokazuje 19 stopni. Nie sądziłam, że latem będę się cieszyć z takiej temperatury
Ogródek Iwony 06:46, 09 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
i dobrze, że nie wzięliście flamingo, mam i on brzydki jest... ładny jest tylko w pierwszej fazie rozwijania się liści... Pamiętam jak go kupowałam 5 lat temu wiosną to mi Pan w ogrodniczym wcisnął kit, że takie liście będzie miał cały sezon....

edit.
no dobra, może nie brzydki ale nic szczególnego

Na szczęście pan w szkółce cierpliwie mi wszystko pokazywał.
No i wiadomość. To już drugi szkółkarz, który twierdzi, że Nigra i Pisardii nie mają jadalnych owoców.
Ja twierdziłam, że jadłam smaczne śliwki. Pytał się mnie, czy może to była śliwa dziecięca? Na mojej pisardii te owoce były fuj. Kwaśne i cierpkie. U Ewy bacowej smaczne. Bądź tu człowieku mądry.
Ogródek Iwony 06:41, 09 sie 2015

Do góry
Popadało. Przeszła burza i równy deszcz w nocy. Hura
Teraz jeszcze grzmi bokami ale już nie pada. Dobrze, że wczoraj posadziliśmy drzewka.
Ogród też podlewaliśmy tak na wszelki wypadek.

Ten flamingo też mi się nie podoba
Ogródek Iwony 22:59, 08 sie 2015

Do góry
Doniu, Kasiu fotki jutro. Dziś padam
Flamingo też był. M by go nawet kupił, ale ja stwuerdziłam, że by b yło pstrokato. I tak sporo kolorów mam
Moja codzienność - ogród Oli 22:57, 08 sie 2015

Do góry
Tak patrzę na tą altankę, każdy detal przemyślany. Ścianka niby prosta, a spad jest. Fajnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies