Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 14:45, 08 sie 2015

No i co tu gadać ogrodowiskowo też jest bo kamera - jak mi się marzyła szkoła kamerzystów i operatorów a to siłę trza było mieć i sami faceci tam byli

chyba ponadczasowy jest czy mi się zdaje

ławka oryginalna z kałamarzem a stalówka była złamana i wpisałam się długopisem

mira 14:51, 08 sie 2015

i jeszcze kilka gablotek

i współczesny parauszek

i dużo innych, cały czas kino wyświetla jakiś film, jest to ciekawe dla tych których zinteresuje jak powstawały filmy jak nie było kompa no i tych którzy uwielbiali dobranocki od wilka i zająca, piaskowego dziadka po gąskę balbinkę a oczywiście króluje Bolek i Lolek - w każdym razie ja polecam w Rzeszowie

Ogród Małej Mi i muzeum dobranocek
Katkak 16:05, 08 sie 2015

Ale numer, nie wiedziałam, że w Rzeszowie jest takie muzeum . Muszę się wybrać z rodzinką. Tak, Jacusia i Agatkę znam tylko z opowiadań mamy, ale Miś Uszatek to już moja bajka .
Iwk4 18:15, 08 sie 2015

Mirko, bardzo ci dziękuję za fotki klona w różnych stadiach rozwoju.
Kupiłam dziś go w szkółce. Trochę mnie martwi szczepienie na wysokości 150 cm, chciałam wyżej szczepionego. Był jedyny, zdrowy, ładny. W transporcie złamała się jedna gałązka roczna, ale to chyba nie problem.
Twoja wizualizacja pozwoli mi na odpowiednie jego posadzenie. Będzie rósł na tle ziwlonego żywopłotu. Dziękuję ci, bardzo mi pomogłaś w podjęciu decyzji
Milka 18:38, 08 sie 2015

mira napisał(a)

No niestety czasem wyprzedzam tepm na zewnątrz i czyma mnie tydzień i antybiotyk ale to wolno idzie co zrobić
dzięki że jesteś w mojej grupie czytelniczej

tak się czuję

Ja podobnie, choc jak patrze co zwiedzasz, wracają wspomnienia, i twoj usmiech, to az tak źle nie jest.
Milka 18:41, 08 sie 2015

mira napisał(a)

No każdy jakiś straty zalicza, mi się cudna doniczka rozwaliła i chyba już po begoniach choć może bulwy się przechowają , w ub roku miałam do późna i przechowałam bulwę i zakwitła ładnie no ale kwitła do listopada - no nie wiem
za to muszę pomyśleć nad czymś lżejszym na te okna

uciekam bo oczy bolą
i zostawiam zakwitł i cieszy

Ladny kolor, u mnie inne kwiatki, najwyzej wymiane zrobimy wiosna, powiem, ze jestem z nich mega zadowolona, sa duzo mniej wymagajace, ja te z zielonymi liścmi. Wlasciwie nic nie robie, nawet po przekwitnieciu same kwiaty odpadaja
Karol99 21:26, 08 sie 2015

mira napisał(a)

Karol wróć na stronę poprzednią i tam jest sporo bo pisałam dla Iwony.
Ma skrzydełka ale dopiero po kilku latach się pojawiły i uwielbiam je bo zostaja na zimę przynajmniej część zimy.
Tnę a raczej maż ma na wysięgniku sekator i tnie przy czym straszliwie śmieci więc ja sprzątam brrr.
Taki kształt jakby grzyba parasola wyjdzie dopiero po dobrych kilku latach musisz pozwlić też żeby niektóre gałęzie urosły, on odrasta szybko, lubi cięcia zać cięcie pobudza ale wtedy się zagęszcza -

no i uważaj żeby ne wyszło Ci coś jak na reklamie Mirindy - pękam ze śmiechu

Pierwsze 3 lata jak wszystko nie ma co musi się ukorzenić za to potem bardzo szybko i warto wtedy działać

tu widać że garbaty w kwietniu 2008

a tu też sierpień 2008 więc może miał 4 lata i widać że nad cięciem jeszcze się zastanawialiśmy

bardzo dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz.
Donia72 22:17, 08 sie 2015

Mira, to na pewno są zawilce w tamtym roku to były zawilce i kwitły jak zawilceRosną u mnie na rabacie z iglakami i jeszcze wysypana jest tam kora i może dlatego takie jakieś zacofane są?
Katkak 09:35, 09 sie 2015

Mireczko jak już się wykurujesz to koniecznie musisz mnie odwiedzić. chętnie pobiorę korepetycje z róży .
mira 13:03, 09 sie 2015

Iwk4 napisał(a)
Mirko, bardzo ci dziękuję za fotki klona w różnych stadiach rozwoju.
Kupiłam dziś go w szkółce. Trochę mnie martwi szczepienie na wysokości 150 cm, chciałam wyżej szczepionego. Był jedyny, zdrowy, ładny. W transporcie złamała się jedna gałązka roczna, ale to chyba nie problem.
Twoja wizualizacja pozwoli mi na odpowiednie jego posadzenie. Będzie rósł na tle ziwlonego żywopłotu. Dziękuję ci, bardzo mi pomogłaś w podjęciu decyzji

O to cieszę sie że pomogłam ale teraz ważne żeby spełnił oczekiwania.Jedna gałązka to nie problem z tego miejsca coś wyrośnie. Teraz tylko podewanie. No i warto pomysleć co w poblizu bo do tej żarówy trzeba jakis inny tyn ja podsadziłam hostami zołtymi i powstała wielka plama takiego limonkowo żółtego ale to juz mi się znudziło i hostę wielką chcę eksmitować na rzecz no nie wiem czego może innej hosty zieleńszej.
Fajnie może wyglądać azalia japońska taka fioletowa mocno.

pozdrawiam