U nas popadało dość ładnie w nocy, dziś przelotnie, też z eMem się cieszymy
Tak to floks kanadyjski błękitny, a pierwiosnek to pamiątka z wizyty u Bogdzi. Jest dość kapryśny, bardzo wrażliwy na niskie temperatury. Tej wiosny kilka zniknęło albo obmarzły pąki i już nie zakwitły ale cieszę się ze kilka przetrwało
Rodki po nawożeniu dolistnym bardzo się poprawiły, jeszcze kilka oprysków i będzie idealnie
Za to jestem strasznie rozczarowana carexami the Beatles, widzicie te liche, nieregularne kępki z przodu, to właśnie one. Chyba je wywalę i wsadzę coś ładniejszego, tylko co? Oczywiście najchętniej hakonki ale mam je już w wielu miejscach i nie chce być monotematyczna.
Po kwitnieniu myślę że można przyciąć, nadać jej ładny kształt
Jak powojnika posadzisz od swojej strony to może nie wszystkie kwiaty skierują się na sąsiadów. Tylko wiosną będzie już chyba zasłaniał jej kwiaty, powojniki szybko startują. Może przed nią posadź jakąś wyższą bylinę, ostróżkę, języczkę.
No to mój bodziszek podobny no może ciut zieleńszy.
Dzień dobry, pojawiły się u mnie plamy białej trawy. Nie wiem czy to choroba czy zasiała się inna trawa, ale pierwszy raz to widzę. Trawnik założony w zeszłym roku (Barenbrug universal), nawożony w kwietniu (Substral 100 dni). Na zdjęciach lepiej widać jak się już ściemnia, dlatego dodałem zdjęcia robione wieczorem. Czy ktoś wie co to jest?
Witam serdecznie zakupiłem ogród w którym rosło drzewo mi nieznane uprzejmie prosiłbym o pomoc w identyfikacji gatunku tego drzewa. Będę bardzo Wdzięczny za okazaną pomoc pozdrawiam serdecznie.