Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 16:10, 14 cze 2020

gierczusia napisał(a)
Ale mam fuksa na fotki trafiłam tyle kwiecia u Ciebie Ewcia
Buziol goracy

Dzięki Eluś Wpadnij wieczorkiem. Wrzucę zdjęcia z wycieczki
anabuko1 16:47, 14 cze 2020

Ewa777 napisał(a)

Dziękuję Aniu Tyle pochwał na raz Bardzo mi miło

Piękno trzeba chwalić
Ewa777 20:45, 14 cze 2020

Tarcia, kilka dni temu była w Arboretrum Wirty, Zdjęcia, które zamieściła na swoim wątku tak mi się spodobały, że dziś wybrałam się tam z rodziną, żeby podziwiać na żywo piękno przyrody. Nie wiedziałam wcześniej, że tak blisko mam takie cudowne miejsce. Na pewno tam wrócę nie raz.
Arboretum Wirty jest najstarszym Leśnym Ogrodem Botanicznym w Polsce.

Sami zobaczcie jak tam pięknie

Arboretum Wirty jest najstarszym Leśnym Ogrodem Botanicznym w Polsce. Leży na obszarze 70ha, skłąda się z dwóch cześci: parkowej i leśnej.

O tej porze roku uwagę swoją zwraca kolekcja azalii i rododendronów.

Ewa777 20:51, 14 cze 2020

Część azalii już przekwitła, ale nadal zachwyca wielkością

kasia1 06:41, 15 cze 2020

O rety, muszę się wybrać z rodzinką, to 40 km ode mnie , może w weekend się uda, żeby jeszcze zobaczyć chociaż końcówkę kwitnienia tych azalii.
Kasya 07:03, 15 cze 2020

No koniecznie trzeba odwiedzić

Ewa777 napisał(a)
Tarcia, kilka dni temu była w Arboretrum Wirty, Zdjęcia, które zamieściła na swoim wątku tak mi się spodobały, że dziś wybrałam się tam z rodziną, żeby podziwiać na żywo piękno przyrody. Nie wiedziałam wcześniej, że tak blisko mam takie cudowne miejsce. Na pewno tam wrócę nie raz.
Arboretum Wirty jest najstarszym Leśnym Ogrodem Botanicznym w Polsce.

Sami zobaczcie jak tam pięknie

Arboretum Wirty jest najstarszym Leśnym Ogrodem Botanicznym w Polsce. Leży na obszarze 70ha, skłąda się z dwóch cześci: parkowej i leśnej.

O tej porze roku uwagę swoją zwraca kolekcja azalii i rododendronów.

TAR 08:21, 15 cze 2020

Ciesze sie, ze zachecilam do odwiedzin, miejsce urokliwe. Na pewno jesienia warto tez pojechac ze wzgledu na kolorowe przebarwienia. I moze juz byc spokojniej. My wolimy wycieczki w tygodniu, w weekendy jest spore oblozenie i zdjecia trudno zrobic no i niestety halas. Niektorzy ludzie nie potrafia sie dostosowac do regulaminu czyli podziwiac w ciszy, nie ploszyc ptakow, nie palic papierosow i dac podziwiac w spokoju innym.
Ewa777 10:12, 15 cze 2020

kasia1 napisał(a)
O rety, muszę się wybrać z rodzinką, to 40 km ode mnie , może w weekend się uda, żeby jeszcze zobaczyć chociaż końcówkę kwitnienia tych azalii.

Wczoraj nie udało mi się wrzucić więcej zdjęć - zajęcia domowe mnie wciągnęły Dziś wrzucę kolejne zdjęcia. Jest tam ogromna ilość różnych gatunków drzew. Na mnie największe wrażenie zrobiły kilkudziesięcioletnie żywotniki, cisy, cyprysy, cyprysiki, jodły.
Jest dużo nowych nasadzeń np. lilaków, kasztanowców, klonów, które dopiero za kilka lat będą prawdziwą ozdobą. Warto tam pojechać w różnych porach roku i odwiedzać też co kilka lat.
Ewa777 11:31, 15 cze 2020

Kasya napisał(a)
No koniecznie trzeba odwiedzić

Kasiu, koniecznie Chociażby jadąc nad morze zaplanować taką wycieczkę
Ewa777 11:40, 15 cze 2020

TAR napisał(a)
Ciesze sie, ze zachecilam do odwiedzin, miejsce urokliwe. Na pewno jesienia warto tez pojechac ze wzgledu na kolorowe przebarwienia. I moze juz byc spokojniej. My wolimy wycieczki w tygodniu, w weekendy jest spore oblozenie i zdjecia trudno zrobic no i niestety halas. Niektorzy ludzie nie potrafia sie dostosowac do regulaminu czyli podziwiac w ciszy, nie ploszyc ptakow, nie palic papierosow i dac podziwiac w spokoju innym.

Jestem Ci, Tarciu, bardzo wdzięczna Bez Ciebie nie wiem kiedy bym się wybrała w to cudowne miejsce. W tygodniu nie mamy możliwości wybrania się na wycieczkę. Ewentualnie podczas wakacji, bo córka już oświadczyła, że musimy tam pojechać latem W czasie urlopów może być podobna ilość zwiedzających nawet w środku tygodnia.
Nie mam porównania z dniem pracy, ale jak na niedzielny wypad nawet nie było tam dużo osób. Nie mieliśmy problemu z robieniem zdjęć, ani z mijaniem się w bezpiecznych odległościach. Mieliśmy chyba szczęście, bo nikt nie zachowywał się głośno i nie spotkałam nikogo z papierosem (też tego nie lubię).
Jedyne co mnie niepokoiło to ilość kleszczy. Byliśmy z psem i co chwila musieliśmy go oglądać. Zrzuciliśmy z niego 8-10 kleszczy, które chodziły po nim. On jest zabezpieczony przez weta, ale baliśmy się, że na nas przejdą.