Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Zimozielony ogród przy białym domu 10:08, 23 sie 2012

Do góry
Piękny dom otrzyma piękną oprawę
A Mateuszowi macham! Macham powitalnie

Edytuję, coby Gosia nie pomyślała, że to moje machanie do Zdzisława jest

Mateuszowi macham, za jego smykałkę do ogrodu:

Gardenarium napisał(a)
Za zgodą mamy zamieszczam też fotkę Mateusza, który czuję, że będzie opiekował się ogrodem.
Ma smykałkę

Ogród nad Rozlewiskiem 10:08, 23 sie 2012

Do góry
Tess napisał(a)

Osz pięknie! A te pola i łaki i jeziorka i łabądki... ach!

Czy dobrze widzę, że w polu stoją obok siebie dwa krzyże - prawosławny i ,,zwykły"?
Kubusiowo 09:53, 23 sie 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
A co do choroby to przebadać się można ale bym zalecił ruch i świeże powietrze .

Zbyszku, ale przecież Gosia dopiero co z Kubusiowa wóciła, gdzie ruchu i świeżego powietrza na pewno było dość
Zielony galimatias 09:52, 23 sie 2012

Do góry
Ty się zupełnie nie przejmuj tym, że Marka ogród jest wkomponowany w zabytek ani tym, jaką ma powierzchnię. Bom Cię naszła w jego ogrodzie i podsłuchiwałam

Ewuś, a odzielenie tych dwóch części to moze nie pergolą zrobić, tylko ekranem np. z cisa? Wówczas od strony ogrodu harmonia nadal byłaby zachowana, a na tle ekranu od strony ścieżki wszystko będzie pięknie wyglądało
Rododendronowy ogród II. 09:47, 23 sie 2012

Do góry
Tess napisał(a)

Bogdziu, jesien idzie, oj idzie. Najpiekniejsze pory roku za nami, ale tez i przed nami. Jak Twoje cisnienie w te wahania pogodowe???

Bociusiu dzięki , moje ciśnienie w jak najlepszym porządku. Zmieniono mi całkowicie leki i ciśnienie się skończyło, niestety zaczęły mi puchnąc nogi czego nigdy wcześniej nie było no to sobie zmniejszyłam dawkę leków i wszystko jest dobrze ciśnienie w normie i nogi też. Tyle lat nie mogli mi trafic z lekami aż w końcu się udało.
Liczę jeszcze na piekną jesień i oczywiście na okres przemiły czyli grzybobrania, mam nadzieję że po dwóch latach chudych ten rok będzie pod tym względem tłusty. Pozdrawiam Cie serdecznie.

O, to dobrze, że nareszcie utrafili Ci z lekami Bo mnie nie mogą.
Ciekawi mnie, ile lat muszę czekać, żeby utrafili? Ile to u Ciebie trwało, Bożenko?

Doczytałam, że to jednak są kanie Tak sądziłam, ale jako że z grzybami trzeba daleko idącą ostrożność zachować, więc nie mogłam zdecydowanie potwierdzić

16 lat ciągle miałam wysokie ciśnienie najmniej 180 a najczęściej 200 a przy złej pogodzie 260 ( bardzo często) z drugim bywało lepiej bo koło 80 ale i 108 też sie zdarzało., ale teraz jest dobrze ale mam inny kłopot zobaczę co jutro powie lekarz.Pewnie nic nie powie tylko jakieś badania będą potrzebne.Pozdrawiam Teresko.
Rododendronowy ogród II. 09:38, 23 sie 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Bogdziu, jesien idzie, oj idzie. Najpiekniejsze pory roku za nami, ale tez i przed nami. Jak Twoje cisnienie w te wahania pogodowe???

Bociusiu dzięki , moje ciśnienie w jak najlepszym porządku. Zmieniono mi całkowicie leki i ciśnienie się skończyło, niestety zaczęły mi puchnąc nogi czego nigdy wcześniej nie było no to sobie zmniejszyłam dawkę leków i wszystko jest dobrze ciśnienie w normie i nogi też. Tyle lat nie mogli mi trafic z lekami aż w końcu się udało.
Liczę jeszcze na piekną jesień i oczywiście na okres przemiły czyli grzybobrania, mam nadzieję że po dwóch latach chudych ten rok będzie pod tym względem tłusty. Pozdrawiam Cie serdecznie.

O, to dobrze, że nareszcie utrafili Ci z lekami Bo mnie nie mogą.
Ciekawi mnie, ile lat muszę czekać, żeby utrafili? Ile to u Ciebie trwało, Bożenko?

Doczytałam, że to jednak są kanie Tak sądziłam, ale jako że z grzybami trzeba daleko idącą ostrożność zachować, więc nie mogłam zdecydowanie potwierdzić
Kiedyś będzie tu pięknie ... 09:33, 23 sie 2012

Do góry
O Matko, potwór mnie potwornie przeraził Nie miałam pojęcia, że on tak potwornie wielki jest

Ależ fajne spotkanie miałyście
A fotek u kogo szukać?
MIKRO ogród - czyli 1 m2 nagrzanego betonu 08:50, 23 sie 2012

Do góry
Heloł, Ozzi

Mam balkon, strasznie nasłoneczniony (południowa strona), tak w lecie rozgrzany, że gres aż parzy, moim kotom muszę wówczas dywanik kłaść, żeby mogły po nim do drabinki dojść
Już dawno zaprzestałam jakichkolwiek prób z jego ukwieceniem.
No, ale ten Twój Mikro tak zachęca do podjęcia kolejnych prób...
Miłego dnia
Zielony galimatias 08:42, 23 sie 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Daj ten obrys, co to go wymysliliście z M. skoro go już wymysliliście, ale ja się zgadzam z Madżenką, że to, co zaproponowala Gosia jest piękne - geometria doskonała, wprowadzi idelaną harmonię do ogrodu. No i pięknie będzie wyglądał obwiedziony obwódką bukszpanową.

Pamiętaj, że lepsze jest wrogiem dobrego

Miłego dnia

Dam, ale teraz jestem zawalona pracą.. spróbuję w czasie przerwy. Nie jest tak piękny i usystematyzowany jak Gosi...
A projekt Gosi - jak już wspominałam - piękny
Zielony galimatias 08:36, 23 sie 2012

Do góry
Daj ten obrys, co to go wymysliliście z M. skoro go już wymysliliście, ale ja się zgadzam z Madżenką, że to, co zaproponowala Gosia jest piękne - geometria doskonała, wprowadzi idelaną harmonię do ogrodu. No i pięknie będzie wyglądał obwiedziony obwódką bukszpanową.

Pamiętaj, że lepsze jest wrogiem dobrego

Miłego dnia
Ogród Leny. 06:37, 23 sie 2012

Do góry
Lena napisał(a)
Popcarol,Nieszko,Tess,Irenko,Reni dziękuje

Zmiany nie są ostateczne - jak zauważyłyście, w lipcu (TAK) przasadziłam z miejsca za betonową płytą Wiąza camperdownii i rośnie teraz tutaj - "bieganie" po ogrodzie przyjął bez
]

Uwielbiam takie zdjęcia ku pokrzepieniu serc z metamorfoz ogrodu!! Lena pięknie u Ciebie!!!
zdrdź mi jeszcze prosze jakie to czosnki tak pięknie wzdłuż zawijaskowej dróżki rosną. Czy ich liście żółkną tak jak wiosennych?
Ps żurawkio teź cudne
Mój kawałek raju II 01:35, 23 sie 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Ależ Ty masz niezwykłe kwiaty. Niektórych nigdy na oczy nie widziałam, o nazwach nie wspominając...

Dobranoc, Aniu
Dobranoc
W Gąszczu u Tess 01:30, 23 sie 2012

Do góry
Właśnie się pożegnałam z Tobą w Twoim wątku
No jakoś nie mogę, a muszę jutro do pracy przytomna się stawić

Idę już, może jakimś sposobem zasnę.

...Jedna owca, druga owca, trzecia...
Mój kawałek raju II 01:28, 23 sie 2012

Do góry
Ależ Ty masz niezwykłe kwiaty. Niektórych nigdy na oczy nie widziałam, o nazwach nie wspominając...

Dobranoc, Aniu
Kubusiowo 01:23, 23 sie 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Można powiedzieć,że ta neurolog co przyszła do jej gabinetu uratowała jej życie, lepiej nie stosować leku kiedy się nie wie co jest faktycznie, zawsze lepiej się przebadać, straszęęęęęęęęęęę

Strasz, Aniu

Ogród nad Rozlewiskiem 01:21, 23 sie 2012

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
agroturystyka brzmi jeszcze ciekawiej...i już mi się podoba brak zdobyczy cywilizacyjnych w postaci sklepów i innych straganów. Fajnie, że są jeszcze takie miejsca.

Aguś, przegapiłam ten Twój post

Myślałam, że to, co napisałam, Cię raczej zniechęci A tu - odwrotnie???
No to napiszę, że tuż obok wsi są lasy, a w lasach w zależności od pory roku grzyby (nie wiem, jak w tym roku), jagody...

Dla tych, co chcą się zrelaksować poprzez ciszę i spokój natury - miejsce na wypoczynek świetne.

Ja - oprócz ogrodu i pływania bardzo lubię jeździć rowerem po okolicy) Są świetne drogi a samochodów mało.

A dyskusja o agroturystyce podsunęła mi pomysł, co muszę koniecznie zfocić przy kolejnym pobycie
W Gąszczu u Tess 01:07, 23 sie 2012

Do góry
Boćku, jestem, widziałam Cię nad Rozlewiskiem Dwa buziole dla Ciebie

Ewuś, rób zdjęcia Siechnic i dawaj, pokazuj, chwal miejscową dbałość o zieleń publiczną
Kubusiowo 01:01, 23 sie 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

Jak masz zaprzyjażnioną aptekę to kup Nimesil, jest na Rp ale super działa

Ale nie wiadomo od czego ja skęcilo i czy w ogóle, moja znajoma nie mogła przekręcic glowy i okazalo się ,że ma 2 tętniaki jeden nie operacyjny na szczęście pracuje w szpitalu i neurolog to zauważyla, tego samego dnia wieczorem miala operację, Gosia do lekarza

Aniu, strasz.
Gosia do lekarza. Popieram i nalegam. Od roboty to mięśnie nadciągnięte mogą boleć. Ale w zyciu nie słyszałam, żeby głowa od tego nie chciała się przekręcać.

Nie lekceważ Gosiek takich objawów. Lepiej na zimne dmuchać

Ogród nad Rozlewiskiem 00:55, 23 sie 2012

Do góry
Ogród nad Rozlewiskiem 00:48, 23 sie 2012

Do góry
Jezioro i jego mieszkańcy - łąbędzia rodzina.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies