Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Alei Lipowej...

Ogród w Alei Lipowej...

justi 16:22, 23 sie 2012

Tess napisał(a)

Mam fotki tych żurawek samosiejek i posadzonych już do doniczek, będzie taka moja mała hodowla ,
a potem to M mnie chyba na targ z tym wygoni

O Matko, ile ich jest?

I begonie też się u Ciebie sieją?

Justi, przyznaj się tu zaraz, co robisz - mikstury o tyle czarodziejskie co tajne im zadajesz, voo-doo jakieś odprawiasz?

Na targ nie pozwolimy Masz nadwyżki? Chętnie przyjmę

Tessiu
nie zrobiłam im zdjęć, ale jeszcze znalazłam za tujami dwie białe petunie samosiejki. Takich nie miałam, więc musiały się wysiać od sąsiadki chyba. Miksturek żadnych nie daje , rzadko plewię badylka, bo nie nadążam, a kory nie mam jeszcze , to się znajdzie czasami samosieję
A nadwyżki to się u mnie nie zmarnują , bo mam gdzie sadzić, dlatego tak rozmnażam, żeby bankruta nie strzelić. Jak zrobię nadwyżki z nadwyżek to może już dam radę się podzielić. Szkoda tylko, że żółte nie chcą się tak rozsiać. Popracuję nad nimi
justi 16:27, 23 sie 2012

irena_milek napisał(a)
Justi, fajnie pokazałaś, jak pozyskać nowe rośliny przez okłąd; tak zrobiłam z limkami, ale nie docisnęłąm kamieniem, muszę sprawdzić czy i mnie się udało a inne jeszcze mam szansę też tak rozmnożyć

Irenko nie musisz dociskać, jeśli jest sporo ziemi na gałązce. Ja dociskam bo u mnie psiak biega i czasem coś zruszy i ta gałązka wyskoczy z ziemi. A pod kamykiem, wilgoć ziemia trochę dłużej trzyma, to taki plusik dodatkowy.

justi 16:28, 23 sie 2012

Martek napisał(a)
Fajne zdjęcia z ciekawością i chęcią obejrzałam .Śliczne to w hortensjach Justynka

Dziękuję Martuś
Tess 16:29, 23 sie 2012

justi napisał(a)

Mam fotki tych żurawek samosiejek i posadzonych już do doniczek, będzie taka moja mała hodowla ,
a potem to M mnie chyba na targ z tym wygoni

O Matko, ile ich jest?

I begonie też się u Ciebie sieją?

Justi, przyznaj się tu zaraz, co robisz - mikstury o tyle czarodziejskie co tajne im zadajesz, voo-doo jakieś odprawiasz?

Na targ nie pozwolimy Masz nadwyżki? Chętnie przyjmę

Tessiu
nie zrobiłam im zdjęć, ale jeszcze znalazłam za tujami dwie białe petunie samosiejki. Takich nie miałam, więc musiały się wysiać od sąsiadki chyba. Miksturek żadnych nie daje , rzadko plewię badylka, bo nie nadążam, a kory nie mam jeszcze , to się znajdzie czasami samosieję
A nadwyżki to się u mnie nie zmarnują , bo mam gdzie sadzić, dlatego tak rozmnażam, żeby bankruta nie strzelić. Jak zrobię nadwyżki z nadwyżek to może już dam radę się podzielić. Szkoda tylko, że żółte nie chcą się tak rozsiać. Popracuję nad nimi

Justi, Ty żartowałaś z targiem, ja żartowałam z nadwyżkami Purlpe Place mam, i to sporo, bo wprawdzie u mnie się nie sieje, ale podzieliłam wielką kępę na wiele mniejszych i już nawet kilka rozdałam

No tak, kory nie masz, to pewnie jest przyczyna, że się sieją i wyrastają...
Dajesz radę z chwastami bez kory?
justi 16:30, 23 sie 2012

Lena napisał(a)
Śliwki?Ja właśnie gotuję knedle
Świetnie ukorzeniłaś Hortensje - ja dopiero próbuję
pozdrawiam

Nigdy knedelków nie robiłam i też myślałam o nich żeby spróbować
Lenko - ja spróbuję knedle robić, a Ty próbuj ukorzeniać horti
Tess 16:33, 23 sie 2012

Ot Matko, posta napisałam i dopiero sie zorientowałam, że na trzysetnej stronie już jesteśmy

Gratulacje, Justi Kfiatka nie mam pod ręką Jak nie zapomnę to dam wieczorkiem (bo ja cierpię na tę pewną dolegliwość, co to zapomniałam, jak się nazywa, jak sobie przypomnę to dopiszę)
justi 16:38, 23 sie 2012

Tessiu na razie daję... gracuję , wyrywam co nieco. Roślinki coraz większe to i chwastów mniej. Jak skończę jedną stronę to druga już zarasta Kora będzie i kamyki, ale kanalizację będą u nas na ulicy robić, więc się szykują rozkopy. Moja środkowa rabata przed domem zostanie więc jeszcze niedokończona.

I dziękuję za Gratulacje Rzeczywiście 300, sama nie zauważyłam
Milka 16:39, 23 sie 2012

dzięki, za podpowiedź, a teraz ja ci gratuluję 3 setki Justi

justi 16:40, 23 sie 2012

eliza3 napisał(a)
Jestem pod wrażeniem ukorzenionej hortensji, pięknie... Ja też coś próbowałam idę sprawdzić...

Jak tam Twoja Horti Elizo, sprawdzałaś?
justi 16:41, 23 sie 2012

Irenko dziękuję bardzo piękne słoneczko