szałwia oszalała! był moment że kwiatostany zaczeły przekwitac i zabrałąm sie za cięcie, chciałm to zrobic jednym machnięciem a patrze że musze kazdy kwiatostan po kolei bo u dołu miały rozgałęzienia i juz zalążki nowych i musiałm na to patrzeć tak wiec kwitnie cały czas bez przerwy choś teraz nie wszystkie kwiatostany równo rozkwitają wiec nie jest tak gęsto
Martus buziolki ...cisy daj im oddechu one sie pieknie odwiecza , przeciez one po przejsciach sa ...... Ja swoje kulki ktore kupiłam i zapazylam w bagazniku bo stalu caly dzien na sloncu pociachalam prawie do zera ...i po dwoch miesiacch maja wreszcie nowe przyrosty .......to wdzieczna roslinka .....wody im trzeba w malych ilosciach ale regularnie ))))
Buziaczki stesknione dla wszystkich zagladajacych bardzo trudno sie bez Was odpoczywa jak ja sie steskniłam juz lece do Was poczytac jak fajnie kwitniecie
Jolcia co to odętka to ja muszę dopiero wyguuglać taka obryta w roślinach jestem , ale pewnie dobrze, że masz ahahahaha U nas ostróżki w szkółkach raczej popularne są, wpadaj