Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Aneta1309 22:47, 11 lip 2015

Ja mam dwie odmiany lawendy pomieszane na rabat ce zaczyna mnie to drażnić bo różnią się od siebie za bardzo Viva mi się wyłożył a w tym roku ale za to po przecięciu i zimą wygląda najładniej
Ewkakonewka 22:57, 11 lip 2015

Gardenarium napisał(a)
Pomarańczowe jeżówki świetne są do lawendy

Fakt niezaprzeczalny, chociaż akurat moje jeżówki są bordowe, chyba zdjęcia kolor przekłamują i rosną daleko od lawendy
Podziwiałam natomiast ostatnio taki zestaw u Gosi z Kolorowego ogrodu do kapitalnego remontu i naprawdę jest super
Ewkakonewka 23:02, 11 lip 2015

Ewa777 napisał(a)
Nie wiem jak jest z tymi ostróżkami, bo ja mam już je kilka lat i wcale nie powiększa się ich liczba z kolejnym rokiem. Nie wysiewa się, bo tnę zaraz po przekwitnięciu, ale też się nie rozkrzewia.

No moja biała urosła/rozkrzewiła się przeogromnie, niebieskie niestety nie, nawet w tym sezonie nie bardzo po nich wzrost widać, siedzą takie tycie, po dwa kwiatki wypuściły.
I chyba nie doczekam się nasion białej jednak, bo tak mnie wnerwiają te przekwitnięte badyle, że po kilka wycinam codziennie, żeby ich mniej było
Ewkakonewka 23:04, 11 lip 2015

lojalna_ napisał(a)
Ostrozki nie mam chociaz szukałam , mam odętke biala ....dobrze?

Lawenda cudasna i jezowki uuuu

Jolcia co to odętka to ja muszę dopiero wyguuglać taka obryta w roślinach jestem , ale pewnie dobrze, że masz ahahahaha U nas ostróżki w szkółkach raczej popularne są, wpadaj
Ewkakonewka 23:11, 11 lip 2015

ewakatowice napisał(a)
Ewcia czy ostróżki po przekwitnięciu ścinasz całkiem nisko przy ziemi? Ja to najpierw wycięłam a teraz pytam
Ogród wyśmienicie się prezentuje, zadbany!

Nisko ścinam, na jakieś 5 cm od ziemi. Nie wiem czy to zgodnie ze sztuką, ale wtedy badyle mnie nie drażnią, a ona i tak wypuszcza nowe łodygi.
Co do zadbania to trawa tylko koszona regularnie i chwaściory z grubsza ogarnięte, a reszta .... czego oczy nie widzą , może nie powinnam z błędu wyprowadzać jednak huhuhuhu Trochę stoję w miejscu teraz, ale mam nadzieję, że od połowy sierpnia łopatę rozruszam znowu
Ewkakonewka 23:16, 11 lip 2015

babka napisał(a)
Ten lawendowy łan mnie powalił i jasne jeżówki też. Takie delikatne, jak spotkam w sklepie to sobie dokupię Kwiaty Cię kochają Ewa. Dawaj szersze kadry bo ten busz zachwycający jest u Ciebie

Łan lawendowy pierwszy raz w takiej masie jest, wcześniej maks dwie koło siebie rosły i nie robiły takiego wow Jasne jeżówki jak rozkwitły do końca to się okazało, że mają pełne środki
Szersze kadry ciężko, bo albo słońce w oczy, albo samochody stoją, albo coś tam coś tam nie tak Jak tylko się w końcu uda to od razu wrzucę przecież nieeee
Ewkakonewka 23:17, 11 lip 2015

Kacha123 napisał(a)
Lawenda cudna! Więcej fotek proszę i ja

No masz ci los, czytaj jak wyżej hahahaahaha
Ewkakonewka 23:18, 11 lip 2015

eda napisał(a)

cieszę się cieszę super buuuziole śliczna różyczka i lawenda wymiata

Cmok, cmok, cmok
Ewkakonewka 23:25, 11 lip 2015

dorciabe napisał(a)
Ewcia a jak tam magnolia? Jakieś oznaki życia som?

Magnolia jakby żyje, chociaż wygląda jak zdechlak. Liści jej zostało z 8, takie biedne są i wiszą trochę, ale jak do tej pory wiszą zielone i nie odpadły po prawie 2 miesiącach to chyba żyje nie??? Leje w nią wodę ciągle bo sucho jak diabli jest, reszta sobie radzi, ale jakoś wydaje mi się, że jej trzeba jednak pomagać Jutro ją obfocę, chociaż żałosna z niej modelka teraz

Ewkakonewka 23:30, 11 lip 2015

Madzenka napisał(a)
Ale busz sie u Ciebie zrobił!!! A ostróżka mega wielka i piekna!

No wiesz mam kogo naśladować , chociaż na takie wyśmienite efekty jak u Ciebie to jeszcze dłuższą chwilkę widzę poczekam , ale ja cierpliwa jestem jeszcze ze dwa sezony zanim to wszystko co posadzone rozmachu sensownego nabierze