O, to dla mnie
Lubię lawendę. Sadzę to tu, to tam. A do tego róże - hmm. Nic tylko siedzieć i wąchać. Więcej słonka by się przydało. Bo nie wygrzało tegoroczne lato.
Za różami mam 3 kosodrzewiny a między nimi liliowce. i już rabata frontowa. do przeróbki, Część zdążyłam ściąć jesienią, część ścinam teraz. Są tam krzewuszki i spireje białe, Między nimi różności , aż do bramki.
tu narożnik
I przed szklarnią widok od kranu, na to co mi się wiosną nie podobało i na spireje do cięcia.
Ten weekend spędzony w domu, przy deszczowej i wietrznej pogodzie. Prace ograniczone do skoszenia trawnika i wycięcia przekwitłych róż. I kilku zdjęć .
Basia moja ostatnia czereśnia (były 3)do kasacji zastąpiłem je czerechami (ukraińska), bez robali i łatwiej uratować przed szpakami i sójkami, duże słodkie i smaczne
Lykkefund rzeczywiście ma dużo wigoru. W tym roku po kwitnieniu podwoiła u mnie swój przyrost. Zastanawiałam się, czy z drugiej strony pergoli też dodać różę, ale bałam się, że za mało tam słońca będzie. Wyczytałam, że ta druga którą masz spokojnie znosi półcień, będę o niej myśleć. Jak dobrze pójdzie, to jeszcze dwa lata do pokrycia pergoli mi zostały
Różankę masz piękną. Bardzo lubię połączenie róż z ziołami. Na przyśmietnikowej podsadziłam róże lebiodką i na nowej też to powtórzyłam.
Języczki oglądam u innych z zazdrością
Jolu, u mnie szerszych planów nie ma. Ogród podzielony na 4 części i całości nie da się uchwycić z żadnej strony. Ale spróbuje chociaż po kawałku.
Tu jest widok na bramkę ze środka ogrodu
Tu po przekątnej ,od borówek w stronę bramki
Kawałek od altanki wzdłuż szklarni już znacie, ale jeszcze raz wstawię.
Pozostaje jeszcze rabata od borówek do magnolii czyli lewa strona patrząc do wyjścia.
na pocieszenie zafundowałem sobie spacer po ogrodzie z poranną kawą a wcześnie oczywiście to co tygrysy lubią najbardziej (nie nie nic z tych rzeczy) czyli przesadzenie sporej a nawet całkiem sporej brzozy Long Trunk, będzie rosła w pobliżu drugiej Long i Youngi przy altanie
Witam. Trawa posiana 5 tyg temu, skoszona raz. Później odrazu dosiana ponieważ splukalo mi część nasion po ulewie. Kiedy będę mógł nawiezc trawnik. I prosze o opis tego składu nawozu ktorego zdjęcie dodałem. Czy jest to dobry nawóz?
Pomóżcie proszę co stało się nagle z moja borówka w donicy /mała odmiana na patio/
Miała piekne błyszczące liście, owocowała
I niemalże z dnia na dzień cos takiego...
Spalona czymś ?
Choroby grzybowe nie rozwijają się chyba w takim tempie ??
Co robic ?