Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 15:26, 03 maj 2020

Do góry
Katkak napisał(a)
Anitko nie wiem czy mówiłam, ale kuklik id Ciebie lada dzień zakwitnie

Ciesze się Kasiu.

Kupiłam w marcu kłącze w woreczku rdesta ' Red Dragon, wsadziłam najpierw do donicy.
Potem przeczytałam,że wielu osoba po pierwszej lub drugiej zimie zanikł.
No cóż mądry Polak po szkodzie. Wsadziłam do gruntu. Zobaczymy za rok
Mój ogród ciągle w budowie 15:24, 03 maj 2020

Do góry
Wreszcie coś zaczyna kwitnąć

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 15:21, 03 maj 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Myślałam, że w tak idealnym ogrodzie nie ma miejsca na zmiany. Jednak zawsze coś się znajdzie. Tulipany pięknie zakwitły.

Z czasem niektóre rośliny tracą na urodzie i trzeba je wymienić lub za bardzo się rozrosną albo chorują. U mnie też bardzo zmieniły się warunki oświetlenia. Dawniej działka była bardzo nasłoneczniona teraz w dużej części zacieniona.

Szafirki w donicach przekwitają. Stokrotki kwitną. Ładnie wygadają liście hiacyntów. Nawet do czerwca są zielone. A ja chciałam w tych donicach ponownie zioła posadzić.

Wzgórze chaosu 15:20, 03 maj 2020

Do góry
effka napisał(a)
Iwonko, ślicznie masz Te duże drzewa robią taki super klimat, dodają tajemniczości. Bardzo Ci tego zazdroszczę, oczywiście pozytywnie.

No widzisz a ja zachwycam się waszymi młodymi ogródkami Są jak dzieci, słodkie i urzekające. Zobacz jak delikatnie wyglądają te nowe brzózki czy dosadzony klon przy reszcie roślin. A i tak reszta odchudzona o połowę. Aż sama się przeraziłam ile globossum mi ubyło
Jeżówkowe-Love 15:20, 03 maj 2020

Do góry
iwona_d napisał(a)
Cześć, jeszcze oficjalna mnie u Ciebie nie było, chciałam się więc przywitać, pogratulować pracowitości, wytrwałości i pięknego ogrodu oczywiście. Jako, że jesteś znawczynią jeżówek chciałam prosić o poradę jakiejś fajnej dobrze się krzewiącej, niezbyt wysokiej czerwonej jeżówki.
Pozdrawiam

Witam serdecznie Bardzo mi miło

Ojj do miana znawczyni jeżówek to nadal mi daleko

Ale jest jeżówka którą z czystym sumieniem mogę Ci polecić to Red Pearl piękna nietypowa czerwień ( połączenie ciemnego różu i czerwieni ) zdjęcia niestety nie pokazują w pełni tego koloru w rzeczywistości jest ciemniejsza .Niska ,sztywna ładnie przyrasta
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 15:10, 03 maj 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Tulipany cudo, piękny pokaz dały

Ciesze się, że spora ilość kwitnie już 2-3 rok z kolei bez wysadzania.
Kokoryczkę od Ciebie podzieliłam. Część poszła koło śmietnika. A część za kamień. Miały "parasolkę" ptaszkom robić. A obróciły się w północnym kierunku Moje w innym miejscu maja dopiero 10 cm kły.

Ogród bez reguł 15:09, 03 maj 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
Wszystkie trawy żyją, wszystkie się zielenią

stipa

sporobolus

hakonechloe

palczatka

No to moja palczatka pewnie nie żyje
Ale w sumie wiekszosc traw kiepsko rusza
Choroby klonów, klon - Acer 15:06, 03 maj 2020

Do góry
Dzień dobry,
czy może mi pomoc w diagnozie?
jestem właścicielką acera garnet, który w tym roku własnie zaczął wypuszczać listki. Niestety nie wygląda zdrowo - listki maja jakby szary nalot, bardzo mało widoczny, mam nadzieje ze na zdjęciach będzie go widać. Listki są jakby zamknięte i cały acer ma niepokojący kolor,jakby więdnął a nie kwitł. Zwykle tez na wiosnę miał zielone liście a nie purpurowe....jeśli dobrze pamiętam...

Co to może być? Czy ktoś mi może pomoc jak go ratować? Proszę!
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 15:03, 03 maj 2020

Do góry
Pola napisał(a)
Dzisiaj ogród w deszczu, a u sąsiadki kwitnący bez. W zaszłym roku sąsiad pytał czy wyciąć bez, poprosiłam aby tego
Absolutnie nie robił, bzy rosną wzdłuż całego ogrodzenia i gdy kwitną zapach jest cudny.

Jolu ten pokoik ogrodowy po zmianie zrobił się bardzo elegancki, rewelacyjnie wyszły te ścieżki, brawa dla Was fajnie, że sąsiad nie usunął tych bzów, zapach masz na pewno obłędny a przypomnisz co to za drzewo nad tym rodkiem masz posadzone? pozdrawiam
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 15:02, 03 maj 2020

Do góry

Wymarzony sielankowy ogród..... 14:57, 03 maj 2020

Do góry
Monia81 napisał(a)
i jarząbki w wiosennej odsłonie uwielbiam...

i metasekwoja daje po oczach, jest rewelacyjna...

a już za chwilę bzy...

Piękną masz tę metasekwoję. Zawsze mi się podobała ale rozmiarowo już mniej.
Szkoda, że nie rośnie mniejsza .
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 14:57, 03 maj 2020

Do góry
abiko napisał(a)
Słyszałam, że robisz rewolucję i czekałam na zdjęcia
Idealnie ułożony ogród z tą tylko Twoją konsekwencją do pozazdroszczenia
Szkoda, że tulipany kwitną bez nas, ale trudno.. za to są piękne

Jakby któraś miała nadwyżki kocimiętki to przyjmę, bo z moich nic nie będzie

Sporo zmian...aż muszę jeszcze raz popatrzeć, żeby zobaczyć co i jak

Ta raczej takie rewolucyjki. Nazbierałam kamieni przy okazji dla Ciebie.

Moja konsekwencja chce, aby przed wejściem do domu było "zielono"

Blaski i cienie nowego życia 14:56, 03 maj 2020

Do góry
W temacie rozmnażania: od dwóch lat robię po kilkadziesiąt sadzonek w sezonie i ciągle się zastanawiam gdzie je mam
Z czasem miektóre zaczynają cieszyć najgorsze jest to że potem trzeba je przesadzić a to już wymaga więcej pracy i wysiłku, więc może dobrze że nie ma ich od razu tak dużo

Tawuła golden princess, już mocno przycięta

Znalazłam jeszcze 3 hortensje z patyczków od Kindzi sprzed 2 sezonów. A jednak przetrwały. Pójdą na miejsce ogrodowych. Nigdy byście nie uwierzyli że patyczki ukorzeniam w najgorszym wizualnie miejscu i zwykle pośród ostów i chwastów.

W tej donicy siewki moich bratków i tegoroczne patyczki silver dollar

A na koniec radość od Kasi maleńki patyczek żółtej serduszki się ukorzenił i chyba jeszcze coś obok ale nie wiem co

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 14:49, 03 maj 2020

Do góry
Kasya napisał(a)
Pomocy... co to jest ? Zapomniałam

A to nie jest przypadkiem przetacznik Kasiu?
Moje Christa wyglądają podobnie.
Ogród Mokre 14:47, 03 maj 2020

Do góry
Pola napisał(a)
Ogród wzorowy pod krechę, wszystko perfekcyjnie zrobione, nawadnianie musi być jeśli chcemy soczystą zieleń mieć,
Nowy sezon rozpoczęty , czy nowe nasadzenia będą?

Witam. Nie jest taki pod krechę a tym bardziej wzorowy ale dziękuję. To młody ogród więc wiele się pewnie będzie zmieniało. Konkretnych nasadzeń nie planuje w najbliższym czasie (tzn. tym tygodniu ) czekam, aż to co mam podrośnie i wypełni luki. Wiele roślin jest w fazie bobasa jak np. ta Lime light wielkości niezapominajki

czy Krzewuszka Wings of fire pozyskana z zeszłorocznego odkładu

ale jestem cierpliwy. Pozdrawiam
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 14:47, 03 maj 2020

Do góry
Pomocy... co to jest ? Zapomniałam

Znalazłam na starych zdjęciach ze przetacznik
Przerwa na kawę... 14:40, 03 maj 2020

Do góry
Z kwitnących roślinek serduszka zimująca w doniczce ma się znakomicie, dużo lepiej niż jej koleżanki z gruntu. Wychodzą szafirki odmianowe. Jakoś za nimi nie przepadam. I strasznie karłowate niezapominajki.

Podpowiedzcie jak ta srebrzysta niska bylina się nazywa, please... Jest jak puszek
Wymarzony sielankowy ogród..... 14:40, 03 maj 2020

Do góry
i jarząbki w wiosennej odsłonie uwielbiam...

i metasekwoja daje po oczach, jest rewelacyjna...

a już za chwilę bzy...
Ogród do odnowy 14:39, 03 maj 2020

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

Beznadzieja - to najlepsza

No właśnie
U mnie tez masakra
Mam wrażenie ze wykończyło je -10 w połowie marca bo juz rosły
Wcale złe po zimie nie wyglądały
A teraz pędy pozamieniały , nekrozy i zdeformowane liście
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 14:39, 03 maj 2020

Do góry
Pola napisał(a)
Warzywnik super, kliniki pięknie pazurki pokazały, też mam ich sporo u siebie.
Tulipanowo bajkowe, podejrzałam bratki....i chyba za moment wysadzę swoje do ziemi bo rosną bujnie,
bo zmiana w maju potrzebna w donicach.

Ja mam tylko dwa kloniki. Ale cieszą bardzo.

U mnie przekwitły żonkile w donicach. Nie mam nic w zamian. Obcięłam przekwitnięte kwiaty, ale liście są bardzo ładne jeszcze. Wyciągałam wczoraj dodatki ogrodowe i wymyśliłam ważkom tymczasową miejscówkę.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies