Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogród na glinie 14:08, 06 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Jak nie znałam ich nazwy, to je nawet lubiłam. Z wyglądu ładne są. A to takie szkodniki

Mnie to obrzydzenie bierze na widok opuchlaka.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:21, 06 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

W takich sytuacjach jest zakaz czytania od tyłu.
Najpierw przeczytałam Sebka, potem Olę, potem resztę i płaczę normalnie
Dopiero doczytałam, że o lawendę chodzi.

o dobrze że przypomniałas o lawendzie wróćmy na właściwy tor
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:19, 06 sie 2015

Do góry
babka napisał(a)
Ja radzę sobie paluszkim ale faktycznie cięzko jest. Siedzą mocno w glebie bo późno sie je zauważa i pierony zdążą się dobrze zakorzenić

W takich sytuacjach jest zakaz czytania od tyłu.
Najpierw przeczytałam Sebka, potem Olę, potem resztę i płaczę normalnie
Dopiero doczytałam, że o lawendę chodzi.
Ogród prawie romantyczny 12:33, 06 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Aga, jakie masz hortensje? Szukam takich, co szybko rozkwitają poza anabelkami. Limki są późniejsze chyba
Róża z gipsówką - świetne połączenie

Z hortensji mam oczywiście Annabelle i ona rusza najwcześniej, mam też limki, vanilia fraise, phantom i chyba magical candle. Wszystkie jednak kwitną później niż drzewiasta.

To jeszcze jedna fotka

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:19, 06 sie 2015

Do góry
aga_szsz napisał(a)
Mistrzostwo świata!

Ja swoją gnojówkę z pokrzyw wylałam rok temu na kompost, ani razu nie zastosowałam na rośliny...głupia! Stało i śmierdziało w kącie

To idealne wykorzystanie. Przerabia i przyspiesza rozkład komposty.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:15, 06 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ana, czy przy ciurkadełku masz pompkę zewnętrzną, czy do donicy włożyliście ?
w donicy jest, ta pompka jest najmniejsza z dostępnych, zwykła, najtańsza
Ogród na glinie 12:08, 06 sie 2015

Do góry
Jak nie znałam ich nazwy, to je nawet lubiłam. Z wyglądu ładne są. A to takie szkodniki
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:06, 06 sie 2015

Do góry
Ana, czy przy ciurkadełku masz pompkę zewnętrzną, czy do donicy włożyliście ?
Ogród na glinie 12:03, 06 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
To jest opuchlak. Bić dziada

Ubity.
Zastanawialo mnie tylko czemu taki mały.
Ogródek Iwony 12:01, 06 sie 2015

Do góry
Na pewno trwała i lubi być ekspansywna. Tak mówią. Ja mam siewki od wiosny. Będę jej pilnować.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:59, 06 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

I wspólną pasję. Koniecznie go chwal głośno. Spodoba mu się i zmotywuje

Tak robię Iwonko
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:55, 06 sie 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Trzeba to nazwać po imieniu - zaraził się mocno ... nawet ostatnio wymyślił dodatkową rabatę przy tarasie (chcemy zgapić od Any), chce dokupić cisy żeby cytuję " stworzyć piętro i tło dla roślin" a ostatnio przerabiał zraszacze przy rabacie różanej bo ... ją poszerzałam

Fajnie jest mieć taką pomoc

I wspólną pasję. Koniecznie go chwal głośno. Spodoba mu się i zmotywuje
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:35, 06 sie 2015

Do góry
Czekam zatem na fotkę bez stojaka
Danusię to ja tu chyba przyślę. Bo jest co podziwiać.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:34, 06 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Odwiedziłam ogród Ewy Bacowej, fotki znajdziesz u mnie kilka dni temu wstawiałam. Zauroczyła mnie rabata rozchodnikowa. Rosły rozchodniki koloru blady róż, taki zupełnie pastelowy i tworzyły plamę. Porządek zaburzyły dwa rozchodniki w kolorze bordowym i dwie matrony. Do tego rozplenice. Fajnie to wyglądało. Teraz piszę z telefonu, potem ci fotkę zalinkuję, jak nie znajdziesz.

Dziękuję Iwonko
Ogród na glinie 11:24, 06 sie 2015

Do góry
To jest opuchlak. Bić dziada
Ogródek Iwony 11:22, 06 sie 2015

Do góry
Danusiu, właśnie u ciebie byłam i wpis zostawiłam. Bardzo się zdziwiłam, bo wczoraj długo u ciebie nadrabiałam, a wpisu mojego nie ma. Chyba jakieś omamy wzrokowe mam. Zdrówka życzę i koniecznie poszukaj dobrego okulisty. Ja polecam szpital prof. Szaflika w Warszawie na Pradze. Tylko ja miałam inną przypadłość, nie wszystko da się naprawić na 100 %, ale jeśli choć trochę można, to wiem, ze tam są dobrzy specjaliści. No i dobry sprzęt diagnostyczny i leczniczy.
Ogródek Iwony 11:16, 06 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Danusiu, mi też słabo ta werbena powschodziła, ale podobnie, jak u ciebie zakwitła i się rozrasta. Jeszcze nie wszystka kwitnie, ale już za momencik.
Posadziłam też dwie kępki na kwadratowej przy hortensjach. Zaraz będzie miała kwiatki.
Idę do ciebie na fotki

Iwonko fotki muszę dopiero wrzucić. Mam problemy zdrowotne i staram sie ograniczać czas przy komputerze, co tez przekłada sie na ogrodowisko.
Ale postaram się czasami coś wrzucic, żeby wątek mi całkiem nie zanikł.
Do ulubionych wątków, w tym oczywiscie zaglądam często, ale rzadziej piszę
Ogródek Iwony 11:11, 06 sie 2015

Do góry
bdan napisał(a)
Iwonko zagladam często, ale rzadziej pisze. Ślicznie i kolorowo u Ciebie. Musze wrzucić zdjęcia Twojej werbeny. Z nasionek, które mi posłałaś wyrosło mi tylko 5 sadzonek, ale ślicznie się rozrosły i pięknie na rabatce z rózami sie komponują.

Pozdrowienia zostawiam

Danusiu, mi też słabo ta werbena powschodziła, ale podobnie, jak u ciebie zakwitła i się rozrasta. Jeszcze nie wszystka kwitnie, ale już za momencik.
Posadziłam też dwie kępki na kwadratowej przy hortensjach. Zaraz będzie miała kwiatki.
Idę do ciebie na fotki
Ogródek Iwony 11:09, 06 sie 2015

Do góry
szemusia napisał(a)

Faktycznie - miskanty zaraz będziesz dzielić Ale mnie to bardzo odpowiada, bo muszę swoich naprodukować trochę

Podziwiam Cię, Iwonko za zapał do pracy w ogrodzie. Ale nie ma się co dziwić - efekty zachwycają - a to z pewnością motywuje do kolejnych rewolucji
Rozchodniki już kwitną? U mnie dopiero w pąkach. Ale za to lawenda zakwitla ponownie I bądź tu człowieku mądry...
Pozdrawiam w kolejny mega upalny dzień...

Beatko, aż się boję, ze dzielenie będzie już na wiosnę miskanta. Ale też go potrzebuję na inną rabatę.

Przez te upały właśnie nic nie robiłam, tylko podlewałam i trochę fotek nacykałam. Za gorąco nawet na pielenie.

Rozchodników mam 3 rodzaje, dwa z nich kwitną, a taki pospolity pastelowy róż jeszcze nie. Myślałam, ze to kwestia nasłonecznienia rabat, ale ten jasny róż - mam jedną sadzonkę na kwadratowej rabacie na słońcu i nic. Wygląda na to, ze one też mają różne kaprysy w zależności od odmiany
Moja bajka 11:03, 06 sie 2015

Do góry
Kasiu, masz gdzieś fotkę twojego klona? Zachęciłam się twoją opinią o nim
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies