Mój ostatni, czwarty dereń kousa to popularny Milky Way. Najkrócej z czterech utrzymywał kwiaty. Długo były zielonkawe. W porównaniu z resztą podczas kwitnienia ładnie wyglądał z bliska, z daleka małe kwiatuszki nieco ginęły.
Dereń kousa Schmetterling - jeszcze młodziutki, ale ma potencjał. Kwitnie równie długo jak Weisse Fountain. Kwiaty białe, bardziej okrągłe.
Dereń kousa Teutonia - prezent na dzień matki Ładna pamiątka. Kwiaty podobne jak u Schmetterlinga, ale pod koniec kwitnienia przebarwiają się na różowo.
Nowy kształt rabat cieszy mnie najbardziej. Busz w niektórych miejscach już jest, dzięki czemu nie trzeba tak często plewić.
Z moich 4 dereni kousa ten jest najpiękniejszy. Weisse Fountain - polecam
Ma ładny, przewieszający się pokrój, kwitnie już dwa miesiące. Kwiaty ładnie wyglądają z bliska i z daleka. Posadzony na tle bordowej pissardii jeszcze bardziej zyskuje na urodzie.
Sylwia, zrób mi sadzonki z tych dwóch liliowców do donicy bo by mi pasowały do mojej rabaty liliowcowej i zadołuj w ziemi. Oczywiście jak możesz i to nie kłopot. Może ktoś kiedyś pojedzie w moje strony chyba fajnie u Ciebie liliowce sprawdzają się nad rowem, u mnie też tak w tą nutę muszę iść bo mnie zalewa non stop
Patrząc na zdjęcia frontu dużo się zmieniło w przeciągu roku. Najbardziej cieszy mnie nowy kształt rabaty
W tym roku działam na tyłach domu. Faktycznie ostatnie tygodnie to idealna aura na przesadzanie. Zmieniłam miejscówkę m.in. 6 kilkuletnim hortensjom, przyjęły się idealnie.
Upolowany i wybrany tulipanowiec szczepiony już przywieziony, szczepienie na 2,10 m. Teraz musimy uwijać się z miejscówką, to drzewko które wypełni lukę po wierzbie, tyle, że posadzimy ciut dalej od domu niż rosła wierzba.
Przy barowej sobocie nadrabiam u Ciebie fotki podzielam radość z ogrodu, tymbardziej że brak suszy nie doskwiera i roślinki pełne wigoru. Ja bym już cięła ale wiem że Ty ogród naturalistyczny chcesz
Pięknie buczek przyrasta, a co tam z tyłu jasnego masz? też takie kolumnowe- jakiś klon chyba?
To rok 2017. Na tym zdjęciu widać pergolę w całości i właśnie posadzonego powojnika. Mimo, że podpora jest dla niego bardzo dobra, to musi być eksmitowany bo zasłania światło innym roślinom.
Rok 2020
Ewo, dzięki
A może jest wieloletnia muszę pooglądać w necie, może ją znajdę
Jeżówki zaczynają spektakl
Ładnie kwitną rojniki, szkoda, że rozetki zanikają.
Mój jedyny maczek, rośnie w tym samym miejscu, ale się nie wysiał, może jest bylinowy?