Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

ogrodoweimpresjejolki 17:33, 21 sie 2012

Do góry
Jolu, poczytałam o "skrzywieniu ogrodowiskowym" Też to mam
W ostatni weekend "obrabiałam" ogród znajomych, u których się zatrzymalismy na Mazurach

M. dzielnie to znosił ale do czasu, w końcu ogłosił koniec prac społeczno-użytecznych i zaordynował wycieczkę rowerową

Miłego dnia
Ogrodomania Oli 17:26, 21 sie 2012

Do góry
Ewelinka231281 napisał(a)

Załączam parę świeżych fotek, choć nie dorastają one do pięt tym, które przywieźliście z Pęchcina.

A właśnie gdyby ktoś to wstawił jako fotkę z Pęchcina to uwierzyłabym, ze to stamtąd, z jakiejś część której nie zauważyłam. Ślicznie

Podpisuję się pod słowami Ewelinki obiema rękami
Cudnie u Ciebie, Olu.
Witaj, bo jeszcze się nigdy nie wpisywałam. Przysżłam do Twojego ogrodu bo ktoś w innym wątku polecał Twój ogród ze względu na Twoje piekne rozchodniki.
Od niedawna docianiam urodę tych kwiatów - Twoje są rzeczywiście piękne
Ogród w Alei Lipowej... 17:22, 21 sie 2012

Do góry
justi napisał(a)
Tessiu jutro wstawię zdjęcia siewek , które rosną jeszcze w ziemi pod żurawkami. To najzwyklejsze i chyba "najbrzydsze" Palace purple czy jakoś tak Wysiały się wiosną i mają parę miesięcy .

Wcale nie uważam, że Palace coś-tam są najbrzydsze Mam takie od dawna, kiedy jeszcze żurawki nie były "modne", i bardzo je sobie chwalę I o ile w Gąszczu tak sobie rosną, to na wsi po prostu szaleją

Wstaw, chętnie obejrzę Tylko dlaczego u mnie się nie rozsiewa?...
Dwa światy 17:19, 21 sie 2012

Do góry
hania napisał(a)
nie wiem dlaczego nie mogę wgrywać zdjęćpozdrawiam wsystkich.

Może musisz zmienić przeglądarkę. Coś mnieniono w systemie i nie wszystkie przeglądarki pozwalają na wklejanie zdjęć.

Oj, zrób z tym coś, Haniu, bo nowych zdjeć Twojego cudnego ogrodu spragniona jestem
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 17:14, 21 sie 2012

Do góry
Kasiu, ależ wspaniałe i perspektywiczne zakupy
O cenie nie wspominając

Bardzo mi się te cisy podobają. Tak ładnie rozkrzewione są.
Gratuluję - zakup super udany
Ogród w Alei Lipowej... 16:46, 21 sie 2012

Do góry
justi napisał(a)
I zmiana w doniczkach. Te małe brązowe żurawki to samosiejki, ktore wsadzilam do doniczek i podhodowałam

Jak to siewki??? Naprawdę żurawki Ci się rozsiewają?
Ile mają te na zdjeciu - lat, miesięcy?
Pomożecie? mądre głowy na "Danusiowej szyi"? 16:34, 21 sie 2012

Do góry
Skarpa, którą pokazałam, przypada do gustu wszystkim spacerującym po nabrzeżu Jeziora Mikołajskiego
Dlatego i ja mogłam ją podziwiać

Masz rację - widok będzie miał sąsiad, ale zapewniam Cię, że własciciel tej skarpy także miał piekny na nią widok - i z góry

Nie mam żadnych doświadczeń ze skarpą ani z dużym nachyleniem. Nie pomogę.
Pomożecie? mądre głowy na "Danusiowej szyi"? 16:29, 21 sie 2012

Do góry
bardzo dziekuje za wszystkie odpowiedzi. kaisog1 pisze ze odradza skarpy w ogrodzie a tess pokazuje ogród z niemal samymi skarpami.....ja uważam, że jak sie robi skarpy na terenie w moim przypadku 1000m2 to głownie przypadnie on do gustu sąsiadowi z niższej działki...w deszczową pogodę bedzie sobie siedział w fotelu i nasycał się widokiem moich skarp....średnio mi się to podoba. Macie jakieś pomysły jak podnieść teren o 2, 3 m do góry żeby był tylko nieznaczny spadek?
I co z woda? jak ją odprowadzić? co macie w sowich ogrodach? Rozsączalnie? zbiorniki?
Pomożecie? mądre głowy na "Danusiowej szyi"? 15:58, 21 sie 2012

Do góry
Witaj, Aleksandro

Nie mam żadnego doswiadczenia ze skarpami, ale mamy tu ogród, w którym różnicę poziomów fantastycznie zagospodarowano:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/377-ogrod-w-tarnowie

Widziałam ostatnio pięknie zagospodarowaną bardzo stromą skarpę. Może to jest sposób: zrobić dwa płaskie poziomy i mocno nachyloną skarpę?
Tu są zdjęcia, na dole tej strony i na początku nastepnej:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1890-w-gaszczu-u-tess?page=53
Kubusiowo 15:43, 21 sie 2012

Do góry
Ana napisał(a)

Nie kupiłam dzisiaj Snickersa więc uważajcie! Teraz jak będziecie oglądać reklamy w tv będziecie myśleć o mnie! Jakiez to boskie!

Hehehehe...masz jak w banku

To się nazywa siła sugestii
Wczesniej o tym nie pomyślałam, a teraz nawet tv włączyć nie musze, ani oczu zamykać - widzę Gosię w tej reklamie.
Bożeszszszsz...
Mój kawałek raju II 15:39, 21 sie 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Dzięki wszystkim za odwiedziny , wpadłam na moment, bo robię ogórki, a na obiad będą placki z cukini pozdrawiam będę wieczorkiem

Kobieto bez serca...
Jak możesz tak mnie katować?
Placki z cukinii...
Jejku...
W Gąszczu u Tess 15:25, 21 sie 2012

Do góry
Evchen napisał(a)
Tereniu... a gdzie tego 2 metrowca chcesz posadzić?....
I jaką opcję rabatki wybrałaś, bo chyba przeoczyłam moment wyboru...

Nie wiem jeszcze, gdzie go posadzę, ale na pewno nie na tej rabacie
Myślę znaleźć mu miejsce gdzieś w gąszczu (może w pobliżu sciany ceglanej), a jak nie tu, to nad Rozlewisko pójdzie

Ten ogród mikołajski, co go pokazywałam, miał tę zaletę, że mój ślubny po raz pierwszy zobaczył trawy na żywo I sie zachwycił Więc mam - w temacie traw - przyzwolenie chyba na wszystko

Opcja druga. Jakoś bardziej do mnie przemawia tylko jeszcze ostatnie szlify i upewnienia trwają
W Gąszczu u Tess 15:20, 21 sie 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Bo Ania ASC prosiła, żeby tak czynić. Taka roszada-rebus i inne ogrodowe krzyżówki ...... .

A teraz u mnie Piękne te roszado-rebusy i inne ogrodowe krzyżówki
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 15:08, 21 sie 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Bardzo jestem ciekawa tej rabaty

Jestem własnie w trakcie nadganiania zległości w Twoim wątku, co powstały przez to, że cztery (!!!) dni mnie na Ogrodowisku nie było. I wyczytałam, że turzycę dzieliłaś. Kiedyś i mnie obiecałaś Czyś juz wszystko wydała?

Przeczytałam gdzieś, że Finka do sprzedaży internetowej się przygotowuje. Czy wiadomo, kiedy to będzie? U Finki kupować - to jest to!

Tereniu, podaj adres na PW wyślę, mam jej sporo trzeba pytać Finkę, bo to na pewno nie lada przedsięwzięcie, ale dla nas to będzie coś wspaniałego, bo piękne okazy ma, dorodne i zdrowe
W Gąszczu u Tess 15:07, 21 sie 2012

Do góry
Tess napisał(a)
No niby juz robię tę rabatkę
Usunęłam wszystko co zbędne (hostę, jukkę, trzmielinę).

Odwiedzam okoliczne szkółki w poszukiwaniu traw, ale z marnym skutkiem.
Nie chcę kupować przez internet, choc pewnie byłoby taniej, bo nie wiadomo, jaka wielkość będzie tego, co przyslą
Wczoraj kupiłam tylko dwie sztuki miskanta Morning Light i jedną Variegantusa. Tylko tyle dało się wybrać Tzn. Variegatus był tylko jeden L.M. - małe jakieś
A przecież potrzebuję pięć takich samych

Kupiłam też - przy okazji - miskanta Cabaret, wielki ma być (2 metry). U Danusi podpatrzyłam, i ładny jest

Tereniu... a gdzie tego 2 metrowca chcesz posadzić?....
I jaką opcję rabatki wybrałaś, bo chyba przeoczyłam moment wyboru...
Pszczelarnia 14:56, 21 sie 2012

Do góry
asc napisał(a)
Hortensja najbardziej na prawo od ławki to???????/ Fajna

Kto by pomyślał, że odpowiedzi na to pytanie muszę szukać wątku Ani asc

To Tardiva, tak? Faktycznie piękna, chyba zapiszę

Pszczółko, pięknie tu u Ciebie
W Gąszczu u Tess 14:52, 21 sie 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Szkoda,że nie było Ciebie w Pechcinie tam byś zaopatrzyła się w trawy, ale zawsze możesz podjechać

Aniu, naprawdę bardzo żałuję, że nie mogłam być w Pęchcinie, więc mi już nie przypominaj, że nie byłam
M. złapał niespodziewanie kilka dni wolnego i dla jego higieny psychicznej zdecydowliśmy się na wypad na Mazury...
Coś za coś...

Podjechać? Trochę daleko... Ja wiem, że inni mieli dalej, i dojechali....
W Gąszczu u Tess 14:49, 21 sie 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Witaj Tess!
Patrząc na zdjęcia Mikołajek, nie pomyślałabym, że to u nas! Brakuje mi czasami takiej wody dookoła.
Co do koników polskich - wiesz, że one są bardzo rozbrykane, ktoś mi opowiadał o spotkaniu z nimi w Rosji.

A z ta trawą mamy tak samo i M. się bardzo denerwuje że co ja posiałam). Ale udaję, że nie wiem o co chodzi. Bo faktycznie nie zwróciłam uwagi, nie zapisałam nazwy, nie mam pudełka. Spontan.

No, spontan
Cała ja, a jak się okazuje, i Ty W kupie raźniej

Ja już nawet nasiona trawy kupiłam, żeby ładną zasiać.
Ale uradziliśmy z M., że poczekamy, co z niej będzie.
Ale przecież odcień się nie zmieni, ani siła rośnięcia, ani kształt żdźbeł, prawda?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 14:44, 21 sie 2012

Do góry
Bardzo jestem ciekawa tej rabaty

Jestem własnie w trakcie nadganiania zległości w Twoim wątku, co powstały przez to, że cztery (!!!) dni mnie na Ogrodowisku nie było. I wyczytałam, że turzycę dzieliłaś. Kiedyś i mnie obiecałaś Czyś juz wszystko wydała?

Przeczytałam gdzieś, że Finka do sprzedaży internetowej się przygotowuje. Czy wiadomo, kiedy to będzie? U Finki kupować - to jest to!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 14:35, 21 sie 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Irenko, w wątku Finki wyczytałam, że i roślinki na rabatę gazonową nabywałaś
Czy niedługo zobaczymy efekty?

Tereniu, nabyłam, ale musze publicznie ogłosić, że bez Marty miałabym problem, a tak chyba coś fajnego powstanie; Marta będzie u mnie w czwartek, to jeszcze na żywo wszystko obejrzy i doradzi i oczywiście jakieś fota będą z nami w roli głównej, na tle mojego ogrodu
ja się tylko zastanawiam, jak ona się z tym wszystkim zabierze!!! bo jeszcze dla innej forumowiczki zakupy wiezie!
Martuś, nasza kochana
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies