Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodomania Oli

Ogrodomania Oli

ola 21:20, 20 sie 2012

Dzięki Małgosiu.
Ale odkąd uzależniłam się od ogrodowiska zmienił mi się nieco gust.
Codziennie speceruję po ogrodzie i zachodzę w głowę gdzie by tu wcisnąć jeszcze hortensję, choćby jedną Limelight No i nie mogę sobie darować, że mam tak mało buszpanów . Żal wyrzucać starych roślin a działka nie z gumy. A to przecież aż 25 arów a może tylko 25.
goniak 21:29, 20 sie 2012

To chyba normalne, że z czasem chcemy coś zmienić, pojawiają się nowe odmiany, które się do nas uśmiechają kusząco w szkółkach
Hortensję koniecznie musisz gdzieś posadzić, bo warto ją mieć
U mnie też już wolnych miejsc brak a u Szmitów kupiłam klon pensylwański, bo oczarował mnie jego cudny, pasiasty pień.
Chodzę teraz po ogrodzie i dumam gdzie posadzić to drzewo ???
asica 21:31, 20 sie 2012

ola napisał(a)
Dzięki Małgosiu.
Codziennie speceruję po ogrodzie i zachodzę w głowę gdzie by tu wcisnąć jeszcze hortensję, choćby jedną Limelight No i nie mogę sobie darować, że mam tak mało buszpanów . Żal wyrzucać starych roślin a działka nie z gumy. A to przecież aż 25 arów a może tylko 25.

Olu jeśli podoba Ci się coś nowego, to odżałuj starszą roślinkę i posadź tą wymarzoną hortensję. Pewnie znajdą się chętni które przygarną roślinki, które już Ci się znudziły. Ja oddaję wszystko, czego nie potrzebuję.Zawsze znajdują się chętni
Welka 21:32, 20 sie 2012

ola napisał(a)
NOOO Ewelinko, taaaakiego komplementu to ja jeszcze nie otrzymałam od nikogo.

Toć iglaki tam były, jeżówki, rozchodniki i trawy też.
Już kiedyś Ci chyba pisałam, ze podoba mi się u Ciebie
jambosana 09:51, 21 sie 2012

Witaj Olu, dałam właśnie w wątku projektowym linka do Twojego ogrodu , jako przykład idealnego komponowania rozchodników. Zaglądam, a Ty marudzisz. Masz przepiękny ogród, no co z tego, że nie ma bukszpanowych kulek i wszędzie hortensji. Tak szczerze, to w ubiegłym roku też miałam fazę,że w swoim ogrodzie będę naśladować ogrodowiskowy styl - kulki i kule na kiju. Ale przeszło mi. Po Twoim ogrodzie najprzyjemniej mi się spaceruje. Fantastyczna gra światła i kolorów. To ty mnie zaispirowalaś do założenia jednej z rabat - rozchodniki, rozplenice, astry.
Ale na hortensje znajdź miejsce...Może z rudbekiami i trawami...
nieszka 09:59, 21 sie 2012

asica napisał(a)

Dzięki Małgosiu.

Olu jeśli podoba Ci się coś nowego, to odżałuj starszą roślinkę i posadź tą wymarzoną hortensję. Pewnie znajdą się chętni które przygarną roślinki, które już Ci się znudziły. Ja oddaję wszystko, czego nie potrzebuję.Zawsze znajdują się chętni

Ja też w tym roku zaczęłam już dużo oddawać. I mam chętnych jak najbardziej bo już wiele osób z swojego otoczenia zaraziłam ogrodową manią Biorą wszystko jak leci
beta 14:22, 21 sie 2012

Olu

przepięknie u Ciebie

tak się cieszę że tu trafiłam

pozdrawiam
Tess 17:26, 21 sie 2012

Ewelinka231281 napisał(a)

Załączam parę świeżych fotek, choć nie dorastają one do pięt tym, które przywieźliście z Pęchcina.

A właśnie gdyby ktoś to wstawił jako fotkę z Pęchcina to uwierzyłabym, ze to stamtąd, z jakiejś część której nie zauważyłam. Ślicznie

Podpisuję się pod słowami Ewelinki obiema rękami
Cudnie u Ciebie, Olu.
Witaj, bo jeszcze się nigdy nie wpisywałam. Przysżłam do Twojego ogrodu bo ktoś w innym wątku polecał Twój ogród ze względu na Twoje piekne rozchodniki.
Od niedawna docianiam urodę tych kwiatów - Twoje są rzeczywiście piękne
Welka 12:06, 26 sie 2012

Witam!
Masz tyle rozchodników, ze może będziesz wiedziała- czy Matrona jest w wersji z różowymi kwiatami? Mam u siebie z kremowymi i takie widziałam najczęściej, a wczoraj u siebie w Ol kupiłam rozchodnika z ciemniejszymi listkami i różowymi kwiatami i pan twierdził, ze to na 100% Matrona.Podoba mi się niezależnie od nazwy, ale tak się zastanawiam czy kitował, bo początkowo podał tylko nazwę rozchodnik okazały, prosiłam o dokładniejsza nazwę i jak mu kilka wymieniłam, m.in Matronę to powiedział ze to to.Miałam wstawić u siebie zdjęcie, ale ciągle pada i nie mam jak wyjść, może później się uda.
Pozdrawiam
ola 20:11, 26 sie 2012

Ewelinko, myślę, że ów pan nie kitował. Mam też podobnego rozchodnika ale z kremowymi kwiatami i kupiłam go pod nazwą "...... frost" (nie pamiętam dokładnie, mam gdzieś etykietkę , bo nigdy ich nie wyrzucam jak znajdę to podam doładnie jego nazwę.)