Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Brzydki trawnik przeniesiony 09:14, 02 maj 2020

Do góry
Dzień dobry,

Zmagam się z problemem brzydkiego trawnika, który rośnie nie równo. Wygląda jakby rosło na nim kilka rodzajów traw z czego jeden rośnie bardzo szybko. Czy jest jakiś sposób żeby to naprawić? Poniżej załączam kilka zdj.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 09:11, 02 maj 2020

Do góry
Miłego dnia wszystkim . Mam zamiar dziś trochę poryć .
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 09:07, 02 maj 2020

Do góry
Gocha napisał(a)
Moje ciemierniki dokupione w tym roku w końcu posadzone jakiś czas temu i tworzą mi się łączki ciemiernikowe

Ojej! To, plus siewki? Szaleństwo ciemiernikowe
Z zimowaniem zadoniczkowanych siewek nie powinnaś mieć problemu. Po murem, pod krzewami, przesypane opadłymi liśćmi. Problemem może być tylko podlewanie, u mnie poszłooo wiele zadoniczkowanych siewek z tego powodu.
Ale ruszyłaś w tym sezonie. Ambitnie
Blaski i cienie nowego życia 09:07, 02 maj 2020

Do góry
kasiek napisał(a)
O rany jakie Ty masz piękne pierwioski, podziwiam. Kalina fajnie wygląda taka ogolona i ułożona i sliczny klonik widzę

Te pierwiosnki będę rozmnażać chyba w nieskończoność, są słodkie rosną w cieniu, od płn- zach i słoñce mają popoł tylko po 15.

Zakwitły zawilce majowe, też zawsze na nie czekam

A tutaj zacznie się niedługo spektakl. Mam czosnki, liatry i różne bylinki. Brakuje mi tylko lilii tych niskich białych bo też były planowane.

Przerwa na kawę... 09:04, 02 maj 2020

Do góry
Dziewczyny, mam dylemat. W jednym z narożników mam tuje, jakaś inna odmiana niż szmaragd i nie za bardzo chce rosnąć ładnie. Bardzo od dołu łysieje bo mało słońca tam jest a góra taka mega pękata. Zastanawiam się czy nie wyrzucić ich za płot, tam mogą mi ścianę robić a tu czy nie wsadzić cisów lub może grabów. Jedne i drugie mogę zakupić spore. Cisy baccata takie 150 cm, ładne ale drogie. Z grabami gorzej bo takie już formowane to jest tylko metr jest w okolicy dostępny a ja 3-4 m potrzebuję. Cenowo graby taniej wyjdą ale sama nie wiem... Potrzebuję tam ładną ścianę, prostą, niezbyt grubą - do 60 cm. Obecnie tuje 80 cm zajmują i wchodzą na inne rośliny. Musi być węziej. Chodzi dokładnie o ten narożnik za czaplą. Cisy nadadzą ładne ciemne tło tylko zanim urosną do takiej wysokości jak potrzeba to sporo czasu upłynie. Taki półcień wytrzymają.

Tu widać łyse placki

Graby z kolei nie wiem jak w półcieniu dadzą radę ale z tej perspektywy w zimę tworzyłyby ładny kontrast z rudymi listkami i nawiązały by do buka
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 09:01, 02 maj 2020

Do góry
Gocha napisał(a)

Idzie ponownie zakochać się w lubelskich pejzażach, dzięki, z wrażliwością wielką pkazałaś
Wszystkiego po trochu 08:56, 02 maj 2020

Do góry
mirkaka napisał(a)
na koniec, pustynniki wychodzą z ziemi, jednak się przyjęły

Doskonale, zarezerwuj obok trochę miejsca na przybyszy ze wschodu
Ale kokoryczki u Ciebie ruszyły, ja zawsze w ogonie wiosny.
Podzielam też sympatię do rojników.
Blaski i cienie nowego życia 08:56, 02 maj 2020

Do góry
Milka napisał(a)

Robię tak samo one do tego wytrzymałe na suszę, ogromny plus

Właśnie widzę że się bardzo sprawdzają
Ten okazał się fioletowy. A czekam też na białego od Ciebie, fajny bo niższy na nadmiar siewek jeszcze nie narzekam.

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 08:54, 02 maj 2020

Do góry
HannaR napisał(a)

Cudny widoczek. I fajne jajko po prawej stronie. Zrobiłabyś zbliżenie?

Dzięki Haniu. Zmalazlam taką fotkę, coś tam widać. To stary 30 letni bukszpan babci, jest moim oczkiem w głowie, bo to jedyna stara roślina w ogrodzie

Blaski i cienie nowego życia 08:52, 02 maj 2020

Do góry
Milka napisał(a)
Najważniejsze rozmnażać, wtedy i satysfakcja i zwiększa się ilość roślin za darmo

Pewnie cieszą bardzo.

Elaty u mnie 2 sezony nie wiem kiedy będą choćby połową Twoich ale cierpliwie czekam tą z przodu w zeszłym roku podzieliłam dlatego odchudzona rośnie

Ogród bez reguł 08:51, 02 maj 2020

Do góry
Młode kosy się już chyba wylęgły, gdyż wczoraj widziano Panią Bazylkową na salonach

Pani Bazylkowa dlatego, że - nie wiadomo dlaczego - kosa ochrzciłam imieniem Bazyli

Kursują teraz oboje na wyścigi do spożywczaka, a czasem siądą sobie na sąsiednich gałęziach i gadają, gadają, gadają... Bazyli już nie wyśpiewuje swoich treli - teren zaanektowany, dzieciaki w gnieździe, nie ma co się produkować na darmo
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 08:47, 02 maj 2020

Do góry
effka napisał(a)

Cudny widoczek. I fajne jajko po prawej stronie. Zrobiłabyś zbliżenie?
Ogród bez reguł 08:47, 02 maj 2020

Do góry
Z przykrością donoszę, że dziś znów słońce... To ja w tym tunelu już na pewno padnę, a moje zwłoki będą dobrym nawozem dla pomidorów...

Kurcze, ja wiem, że przewidzieć pogodę jest bardzo trudno, ale te fejkowe prognozy doprowadzają mnie do rozpaczy.

Haniu, właśnie mam zamiar dziś wysadzić pierwszą turę "tunelówki". Jak będzie tak gorąco, to mi wszystko padnie... Ze mną włącznie. Niestety, mam kiepską tolerancję na wysokie temperatury.

Ten zbiorniczek to u Mamy. Aktualnie mamy wysyp kijanek i jest szansa, ze parę żab w oczku się uchowa. Zazwyczaj rybki robiły skutecznie selekcję naturalną. W tym roku para kaczek zrobiła selekcję rybkom, więc skorzystają żaby Ech, zawiłe te związki przyczynowo - skutkowe, a w ogóle przyroda to syf

Wszystkiego po trochu 07:56, 02 maj 2020

Do góry
mirkaka napisał(a)
Cudowne rojniki, nigdy nie myślałam że je tak polubię

na koniec, pustynniki wychodzą z ziemi, jednak się przyjęły

Przepięknie te rojniki wyglądają
U mnie na skalniaku zrobił się cień i znikają... muszę do donic
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 07:52, 02 maj 2020

Do góry
Jarząb i abelia

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 07:51, 02 maj 2020

Do góry
Chyba mam piwonie majowe ?

I glicynia..... i sniegowiec się budzi w maju

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 07:47, 02 maj 2020

Do góry
Jakieś bardzo późne tulipany

Podwórkowa rehabilitacja 07:39, 02 maj 2020

Do góry
ryska napisał(a)
Na koniec szklarnia.

koniec

jaka odmianę sadzisz do workow?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 07:38, 02 maj 2020

Do góry
Witam mam do zagospodarowania długo rabata wzdluz płotu południowa wystawa jest dlugana 10m., rosną na niej narazie trawy morning light i chciałam posadzic coś przed nią, czy hortensje dadzą tam radę? Czy może macie jakiś inny pomysł? A a na najniższe piętro dag jakiegoś carex? Ile wogola taka rabata powinna mieć szerokości?A i chciałabym bardzo mieć tam może werbena, koklik, jakiś kolor wprowadzić, blagam

Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 07:26, 02 maj 2020

Do góry
Proszę o rozpoznanie. Krzak przynajmniej 10 lat rośnie nigdy nie miał kwiatków ani owoców.
Rośnie na glebie gliniastej i w półcieniu.
Liście jasno zielone.
Witam
Z góry dziękuję.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies