Witam
na trawniku pojawiła się dziwna trawa która ma o wiele jaśniejszy kolor od pozostałego trawnika, bardzo łatwo się ją wyrywa, praktycznie cały trawnik już zajęty przez to zielsko, co to jest?
wykłada się po ziemi jak wiechlina roczna której też ma od groma...
Opryskałem kawałek trawnika Stompem, zobaczę co się będzie działo.
Trawnik ma dopiero jeden roczek
Masakra!
Pomoże ktoś?
Te różowe tulipany, chyba van Eijk powinny przetrwać do następnego sezonu, przynajmniej w większości. Ale te fioletowe pojedyncze i podwójne to już raczej nie przetrwają.
To niebieskie z tyłu za tulipanami to też szafirki. Czy może Brunnera?
Fajne to połączenie niebieskiego i różowego.
Mój Jarząb ostatnio miał pojedyncze koraliki, a nie takie grona jak na początku. Dlatego go nakarmiłam teraz. Może to zależy od warunków jakie ma wiosną kiedy kwitnie.
Sylwia bardzo bardzo dziękuję za uznanie zaraz lecę powiedzieć eMowi -od razu dostanie skrzydeł do pracy dalszej
właśnie poprawia podest
Buziaki
ps. podziwiam Twoją walkę o trawnik ….ja na razie odpuściłam -na nowej części mam chwastowisko i w tym sezonie na pewno tak zostanie -nie mam sił na walkę z perzem ….
Aniu dziękuję
Haniu dziękuję bardzo chciałam zrobić taką małoobsługową tą rabatkę -zobaczymy jak będzie w sezonie …..nie mogę się tylko zdecydować ,czy dodac tam same białe kwiaty np.jeżówki,zawilce jesienne ,czy niebieskie ….
fajny pomysł mi dałaś na pnącza na obudowę basenu ? tylko co wytrzyma chlapiącą chlorowaną wodę ? powojniki dadzą radę ? a może sam bluszcz ?
Kasiu dziękuję bardzoooo
burgund hmmm może być fajnie ….co prawda myślałam o niebieskim ,lub tylko białym ….musze podumać
buziaki