Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Majówka na Majówce

Majówka na Majówce

mikina34 12:13, 09 lip 2020

Aniu dla ciebie moje klony tatarskie
Na 44 str. (w połowie strony) niedługo po zakupie. jeszcze są w miarę podobne, wyżej na tej stronie zdj. z zeszłego roku
https://www.ogrodowisko.pl/watek/9667-majowka-na-majowce?page=44

Stan na wczoraj:

1. Bardziej rozłożysty - krzaczasty, dość spory, z dołu wycięłam mu klika gałęzi żeby miał ładniejszy pokrój, przebarwia się na czerwono, poszukam wcześniejszych zdjęci, bo wstawiałam jak sie zmieniał to sobie porównasz

2. Z wyraźnym pniem głównym, tez podkrzesywany, przesadzany na jesieni więc trochę styrany , ale dochodzi do siebie...ten sie przebarwia bardziej na żółto, przycięłam mu kilka gałęzi żeby sie troszkę rozkrzewił, mam nadzieję, że zadziała

mikina34 12:19, 09 lip 2020

Czy coś dolega moim grabom? czy mają za sucho?

ta ciemna gałązka to liczę, ze przemarznięcie majowe

makadamia 15:19, 09 lip 2020

mikina34 napisał(a)
Szeroki kadr

Ależ się u Ciebie bujnęło! Przecież te brzozy to przed chwilą były ledwo widoczne przecinki! I do tego rabata po prawej stronie już się rozrosła...
Za chwilę będziesz miała ogród cienisty!
sylwia_slomc... 17:53, 09 lip 2020

Chodniczek super wyszedł, rabatka będzie wzdłuż pasowała To różowo kwitnące to rdesty??? Cudne, na szczepkę się zapisuję, zakochałam się w nich u Ciebie
Ginnala tak od zeszłego roku śmignęły??? To kobieto mojemu musi być zdecydowanie źle u mnie bo podrósł i zgęstniał, ale przy Twoich to mizerotka nawet nie jest taki jak Twoje rok temu.
Cudne kadry szeroki, a rabaty jakie już wypasione, rośliny szaleją w Twoim ogrodzie
Brzozy już olbrzymy, warzywnik cudo
A tą gałązkę czarną to bym wycięła, jeśli to jedna gałązka, po co ryzykować, przy okazji przekrój zobaczysz i będzie wiadomo co z nią czy nie trzeba jakoś inaczej reagować
Mariposa 20:57, 09 lip 2020

mikina34 napisał(a)

Bardzo mi się ta Twoja misz-maszowa rabata podoba. Warzywnik zaczyna pękać w szwach, super! Ale powojnik to prawdziwy rarytasik! Musze sobie o nim poczytać, bo już o nim nie zapomnę
Monia81 21:04, 09 lip 2020

Monia, toż teraz suchą stópką przejdziesz po ładnym chodniczku super wyszło kolorowy misz masz cudny, wiesz, ja lubię właśnie takie miksy buziaczki
Nowa12 22:05, 09 lip 2020

Monia takie chodniczki bajeranckie. Czad. Suchą stopą już przejdziesz po ogrodzie .
gogo 22:50, 09 lip 2020

Monia, dłuuuugo Cię nie było, ale jak wróciłaś, to wyglądem ogrodu powaliłaś mnie na kolana
Niesamowicie Ci wszystko rośnie, lubię taki busz, bo u mnie też jest, choć w wersji mini.
Chodniczki świetne, a warzywnik wypasiony
mikina34 10:47, 10 lip 2020

makadamia napisał(a)

Ależ się u Ciebie bujnęło! Przecież te brzozy to przed chwilą były ledwo widoczne przecinki! I do tego rabata po prawej stronie już się rozrosła...
Za chwilę będziesz miała ogród cienisty!

Asia, padłam , cienisty ogród, moje marzenie...
Ale widzisz, że konsekwentnie zmieniam ten mój pas startowy w coś na kształt ogrodu
mikina34 10:51, 10 lip 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)
Chodniczek super wyszedł, rabatka będzie wzdłuż pasowała To różowo kwitnące to rdesty??? Cudne, na szczepkę się zapisuję, zakochałam się w nich u Ciebie
Ginnala tak od zeszłego roku śmignęły??? To kobieto mojemu musi być zdecydowanie źle u mnie bo podrósł i zgęstniał, ale przy Twoich to mizerotka nawet nie jest taki jak Twoje rok temu.
Cudne kadry szeroki, a rabaty jakie już wypasione, rośliny szaleją w Twoim ogrodzie
Brzozy już olbrzymy, warzywnik cudo
A tą gałązkę czarną to bym wycięła, jeśli to jedna gałązka, po co ryzykować, przy okazji przekrój zobaczysz i będzie wiadomo co z nią czy nie trzeba jakoś inaczej reagować

To różowe to Czyściec Humelo - bezproblemowy, mogę ci wysłać sadzonki, ale chyba lepiej w sierpniu, po cięciu.
Dziękuję za pochwały, siem zarumieniłam cieszę się, że widać zmiany, jeszcze sporo pracy przede mną, ale ogród już jakoś wygląda