Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 12:10, 05 sie 2015

Do góry

Ogródek Iwony 12:10, 05 sie 2015

Do góry
Moja przytarasowa

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 11:57, 05 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Kasia, te tabelki, rysunki i zestawienia są baaaaaaardzo przydatne. I dzięki temu fajnie ci wszystko wychodzi. Tak trzymaj dalej W planowaniu jesteś dobra

Ostatnio widziałam u ciebie (z telefonu podglądałam) planowane rabaty przy tarasie z dwoma rodzajami szałwii. Potem miałam urlop od forum i nie mogę się odnaleźć. Która to była strona? Podobało mi się

Mówisz że fajnie? Fajnie że fajnie Wiesz jak ktoś w tak krótki czasie przyswaja taka ilość wiedzy jak tutaj na O to musi to w tabelki i wykresy wrzucić coby zalezności i zmienności itp połapac i sie nie pogubic
o np tutaj
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5043-malymi-krokami-bo-wlasnymi-recami?page=707
Ogródek Iwony 11:55, 05 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Przekwitłe maczki też mają swój urok - makówki

I liliowce w innym spojrzeniu

Cudowne te cynie - żebym tylko wiedziała, jak się z nich nasionka zbiera

I panienka Dalia

Iwonko piekne zdjecia ogrod Ci pachnie na potege
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 11:50, 05 sie 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
o matko, a z moich tabelek się kiedyś śmiały pozdrawiam

Kasia, te tabelki, rysunki i zestawienia są baaaaaaardzo przydatne. I dzięki temu fajnie ci wszystko wychodzi. Tak trzymaj dalej W planowaniu jesteś dobra

Ostatnio widziałam u ciebie (z telefonu podglądałam) planowane rabaty przy tarasie z dwoma rodzajami szałwii. Potem miałam urlop od forum i nie mogę się odnaleźć. Która to była strona? Podobało mi się
Ogródek Iwony 11:46, 05 sie 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
o matko, a z moich tabelek się kiedyś śmiały pozdrawiam

Ogródek Iwony 11:44, 05 sie 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Nic dziwnego, że ognista bzyczy, tyle tam dobroci!

Kasia, ja więcej nie zmieszczę. Ale jak zobaczyłam bylinową u Łukasza, to szczęka mi opadła, oczopląsu cudnego dostałam od patrzenia i wstyd się przyznać - nic nie napisałam, bo byłam w szoku normalnie, jak w trzy miesiące taki powalający efekt można osiągnąć
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3386-ogrodowa-przygoda-lukasza?page=667
Ogródek Iwony 11:32, 05 sie 2015

Do góry
bacowa napisał(a)
kupiłam Falstafa , G Jekyll i 2 płożące Swany

Ewa, zaczynam zazdrościć ci dużej ilości miejsca, bo ja nie wiem, gdzie dosadzić różowe róże. A są takie śliczne
Już 3 żółte Beroliny czekają w doniczkach na miejsce, bo Zbyszek zabronił je wydać, wymyślił sobie, ze zakłada rabatę przed swoim królestwem na wszystkie niechciane przeze mnie roślinki. Wylądowała tam już jedna hortensja
Żółte róże też tam chyba wylecą z doniczek
Obejrzałam sobie twoje różyczki - ładne panienki
Zobacz, przecież nie wywalę tych piękności z okolic tarasu, nawet delikatnie pachną i są zdrowe, cały czas kwitną, na 3 piękne angielki miejsce znajdę , tylko które wybrać kolorem, by pasowały? :

To jest jedna gałązka:

Ogródek Iwony 11:24, 05 sie 2015

Do góry
Jeszcze ogólne widoki na ognistą:

Mirkowy ogród (początki) 11:07, 05 sie 2015

Do góry
Mirka napisał(a)
Kasiu
Tak na szybko teraz nabazgrałam .Dobrze że zapytałaś o strony swiata. Teraz to nie wiem czy hosty tam sadzić bo cały dzień w sumie miałyby słonko.

Mirko, brzozy dadzą półcień. Ja miałam kilka lat na południowej stronie hosty, bo się nie znałam I rosły, bo musiały, hi, hi i nawet nie wiedziały, ze mogą się zbuntować.
Czy na tym kawałku, co narysowałaś - będzie tylko ogród, czy tam jest (będzie) budynek?
Masz tam 9 brzóz? Sześć przy płocie jest ?
No to hortki muszą być w tym ostatnim rzędzie.
Chcesz Anabelki, czy inne hortensje ? Limki po kilku latach są wielkie

Mirkowy ogród (początki) 10:59, 05 sie 2015

Do góry
Mirka napisał(a)
Jest jeszcze życie poza forum Iwonko ☺

Masz rację. Z forum muszę się pilnować, nie wiadomo kiedy godzina zleci
Ja wczoraj wisienki zaprawiałam, M się zdziwi, jak przyjedzie
Ogródek Iwony 10:55, 05 sie 2015

Do góry
Mirka napisał(a)
Iwonko jestem Rano odręcznie nabazgrałam rysunek .Julka mi napisała że hosty na tej stronie będą żyły Będę sadzić na wzór rabatki którą mi wstawiłaś napisałam co chcę posadzić zerkniesz i wydasz wyrok

Już do ciebie lecę
Ogródek Iwony 10:54, 05 sie 2015

Do góry

Przekwitłe maczki też mają swój urok - makówki

I liliowce w innym spojrzeniu

Cudowne te cynie - żebym tylko wiedziała, jak się z nich nasionka zbiera

I panienka Dalia
Ogródek Iwony 10:48, 05 sie 2015

Do góry

Fioletowa pysznogłówka przypadkiem tu trafiła i zostanie. Podoba mi się jejj połączenie z czerwonym i żółtym

Ogródek Iwony 10:42, 05 sie 2015

Do góry
Donia72 napisał(a)
Iwonko, cały czas kombinujesz w ogrodzie

Doniu, właściwie to ja już jestem prawie zadowolona z nasadzeń. Niektóre rabaty wymagaja kosmetycznych szlifów, ale ogólny zarys mi się podoba - tam, gdzie już rabaty są zrobione. Pozostało na ten rok niewiele. Najbliższy temat w sierpniu - to ścianka wodna, a we wrześniu muszę zrobić porządek z tujami
Poza tym trzeba pielić, nie podoba mi się też sposób koszenia przy krawężnikach, albo są za wysoko, albo nie umiem kosić, bo zostają wąsy z trawy po brzegach. Jak jechać kosiarką? Przy krawężniku, czy na ?
Dla ciebie - moja ognista żyje i bzyczy :

Ogród na glinie 09:07, 05 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Małgoś, co ty taka skromna? Masz ładny kawałek ogrodu i bardzo fajnie wszystko planujesz
Dzięki za linki. Wreszcie zrozumiałam zasadę trójkąta, co nie znaczy, że skutecznie umiem ją stosować. Chyba na dodatek dotyczy to rabat angielskich? W nowoczesnych stylach jakoś tego nie widzę

Iwonko tyle mam tu mankamentow w ogrodzie i trawa w kiepskim stanie że nie ma się czym chwalić.
Staram się jak mogę z tymi zielonymi aranżacjami ale wychodzi mi różnie.

A co do trójkątów to myślę że jest to jedna z wielu zasad. Ale dobrze u siebie napisałaś, że jak coś nam nie pasuje, to możemy sprawdzić rabate wpisując ja w trojkaty.
Mirkowy ogród (początki) 06:41, 05 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Mirka, pracę chyba dziś już skończyłaś A Cię tu nie ma
Jest jeszcze życie poza forum Iwonko☺
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 01:14, 05 sie 2015

Do góry
Ola, ten motyl na lawendzie - the Best
Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 00:56, 05 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Jak czyściutko masz na rabatach. Pięknie Tam, gdzie są wylewki do szamba, często z nich korzystasz? Ja całą rabatę wysypałam, przykrywając dekle. Ale ja nie wywożę często, w razie wywozu, odgarniam cienką warstwę.

Oj tam czyściutko Pewnie nie jeden brudek by się znalazł
Dobry pomysł z tymi deklami od szamba. Ja również tak zrobię, bo one mnie denerwują. Jak raz w roku odgarnę kilka kamyków to nic mi się przecież nie stanie dziękuję za radę
Ogród na glinie 23:29, 04 sie 2015

Do góry
Małgoś, co ty taka skromna? Masz ładny kawałek ogrodu i bardzo fajnie wszystko planujesz
Dzięki za linki. Wreszcie zrozumiałam zasadę trójkąta, co nie znaczy, że skutecznie umiem ją stosować. Chyba na dodatek dotyczy to rabat angielskich? W nowoczesnych stylach jakoś tego nie widzę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies