Iwonko z cyni bardzo latwo nasionka zbierać poczekaj aż przekwitną i zaczną zasychać główki jak będą dobrze zasuszone to odetnij i wykrusz na papier nasiona są płaskie i lekko czarne dosusz na słonku i w torebce papierowej przechowaj ja swoje tak pozyskałam i zakwitły w tym roku ładniej niż ze sklepowych
Ewa, zaczynam zazdrościć ci dużej ilości miejsca, bo ja nie wiem, gdzie dosadzić różowe róże. A są takie śliczne
Już 3 żółte Beroliny czekają w doniczkach na miejsce, bo Zbyszek zabronił je wydać, wymyślił sobie, ze zakłada rabatę przed swoim królestwem na wszystkie niechciane przeze mnie roślinki. Wylądowała tam już jedna hortensja
Żółte róże też tam chyba wylecą z doniczek
Obejrzałam sobie twoje różyczki - ładne panienki
Zobacz, przecież nie wywalę tych piękności z okolic tarasu, nawet delikatnie pachną i są zdrowe, cały czas kwitną, na 3 piękne angielki miejsce znajdę , tylko które wybrać kolorem, by pasowały? :
To jest jedna gałązka:
Kasia, ja więcej nie zmieszczę. Ale jak zobaczyłam bylinową u Łukasza, to szczęka mi opadła, oczopląsu cudnego dostałam od patrzenia i wstyd się przyznać - nic nie napisałam, bo byłam w szoku normalnie, jak w trzy miesiące taki powalający efekt można osiągnąć https://www.ogrodowisko.pl/watek/3386-ogrodowa-przygoda-lukasza?page=667
Kasia, te tabelki, rysunki i zestawienia są baaaaaaardzo przydatne. I dzięki temu fajnie ci wszystko wychodzi. Tak trzymaj dalej W planowaniu jesteś dobra