Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

Iwk4 10:59, 05 sie 2015

Mirka napisał(a)
Jest jeszcze życie poza forum Iwonko ☺

Masz rację. Z forum muszę się pilnować, nie wiadomo kiedy godzina zleci
Ja wczoraj wisienki zaprawiałam, M się zdziwi, jak przyjedzie
Iwk4 11:07, 05 sie 2015

Mirka napisał(a)
Kasiu
Tak na szybko teraz nabazgrałam .Dobrze że zapytałaś o strony swiata. Teraz to nie wiem czy hosty tam sadzić bo cały dzień w sumie miałyby słonko.

Mirko, brzozy dadzą półcień. Ja miałam kilka lat na południowej stronie hosty, bo się nie znałam I rosły, bo musiały, hi, hi i nawet nie wiedziały, ze mogą się zbuntować.
Czy na tym kawałku, co narysowałaś - będzie tylko ogród, czy tam jest (będzie) budynek?
Masz tam 9 brzóz? Sześć przy płocie jest ?
No to hortki muszą być w tym ostatnim rzędzie.
Chcesz Anabelki, czy inne hortensje ? Limki po kilku latach są wielkie

Mirka 11:37, 05 sie 2015

Te brzozy rosną tak w rogu przy wjeździe do budynku maja 15m od granicy 3m i na tym długim boku od granicy1.5m.Limki potwory piękne hortensje między brzózki z tyłu bym dała
Milka 11:39, 05 sie 2015

Nie doradzam, bo ja z tych co w realu widzą i czują, ale ostatnio sama mam problemy z wyczuciem, więc tylko podczytuję
Gosiek33 11:43, 05 sie 2015

U mnie mam wielki klomb host rosnący na słońcu, bez podlewania... dają sobie radę, choć przesadzane do cienia kępki zdecydowanie lepiej się mają. Za to hortensje bez wody popadają trupem w czasie upałów
Mirka 11:56, 05 sie 2015

Gosiek33 napisał(a)
U mnie mam wielki klomb host rosnący na słońcu, bez podlewania... dają sobie radę, choć przesadzane do cienia kępki zdecydowanie lepiej się mają. Za to hortensje bez wody popadają trupem w czasie upałów
Wiem coś o tym moje Anabelki na patelni rosną bo cienia u mnie na razie zero i już dawno przekwitły obawiam sie czy mi przeżyją przy tych upałach .Nie jestem w stanie fizycznie być co dzień na działce i podlewać.
Mirka 12:05, 05 sie 2015

Milka napisał(a)
Nie doradzam, bo ja z tych co w realu widzą i czują, ale ostatnio sama mam problemy z wyczuciem, więc tylko podczytuję
No wiesz kto jak kto ale ty wyczucie masz na 100%.Szukałam w necie informacji o Anafalisie i wyczytałam że on lubi piaszczystą ziemię i to jest dobra wiadomość bo u mnie piasek jest (będęgo szukać fajnie wygląda) rozrasta się przez rozłogi tak wiec szybko u ciebie rabata się wypełni.Kupowałaś sadzonki w szkółce?
JulkAd 12:08, 05 sie 2015

Mirka napisał(a)
No to jak będziesz wyciapywać to pamietaj o mnie za przesyłkę płacę ja .Widziałaś mój rysuneczek Tak wiec na jesieni przesadzam hosty i dam tam rozplenice Bleck i nasadzę cebulowych bo przecież hosta późno startuje.W plecki dam Anabelki albo Wanilki .Dobrze będzie?

Mirko pamiętam o Tobie kiedy tylko na hosty patrzę...a właściwie już nawet patrzeć na nie nie mogę....bo wiesz u mnie mały ogród, a same hosty widzę...ale raczej następną przesyłkę kurierem wyślę ...bo nie wiem czy poczta takie ilości zniesie....na priv wysyłam Ci swój numer telefonu.

Cebulowe jak najbardziej....hosty zasłonią później brzydkie liście, Hortki też ok, u mnie rosną w plecach Limki, a rozplenica Black jak duża rośnie, bo nie doczytałam...moja NN ma około 80 cm, więc nie wiem czy dasz na zmianę z hostami?, czy też w plecy?...

buziam

Milka 12:17, 05 sie 2015

Mirka napisał(a)
No wiesz kto jak kto ale ty wyczucie masz na 100%.Szukałam w necie informacji o Anafalisie i wyczytałam że on lubi piaszczystą ziemię i to jest dobra wiadomość bo u mnie piasek jest (będęgo szukać fajnie wygląda) rozrasta się przez rozłogi tak wiec szybko u ciebie rabata się wypełni.Kupowałaś sadzonki w szkółce?

Tak, pojechałam po cis i trzmielinę na pniu i wzięłam 3 sztuki, spodobał mi się, dziewczyna w szkółce pozytywy mówiła, doczytałam w necie i doszłam do wniosku, że to roślina na moje miejsce, poza tym widziałaś w necie grafiki z nimi, cudne łany; do ciebie się tez nadaje; potem pojechałam 2 raz po tamaryszek francuski dla doktor i wykupiłam wszystkie Anafalisy, zostawiłam 3 dla pani w szkółce, w sumie wzięłam 38 sztuk, u mnie to ginie, ale jak urośnie to myślę, że przy tej rudej trawie będzie cudnie rozjaśniac, bo one i smutne i trudne do kompozycji, ale mają zaletę, są wytrzymałe na suszębyły tanie po 3 zł
Mirka 12:26, 05 sie 2015

Odpisałam Rozplenica tak będzie miała jak się rozrośnie Ja siałam wiosną nasionka potem pikowałam po 4 ździebełka a powinnam po jednym (teraz to juz wiem)na dzień dzisiejszy tzn.od 15luty do dziś urosła 30cm.Mam nadzieję że zimą nie zmarznie. Muszę Irenki dopytać bo to z jej nasionek.Jula miłego dnia u nas temp. 35stopni.