Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

AgataRed 16:06, 04 sie 2015

Witam serdecznie z zaciekawieniem czytam wątek o brzozach, bo sama je uwielbiam. Lasek brzozowy i ławeczka wygląda bardzo obiecująco, idealne miejsce wypoczynku Wasze pomysły mnie inspirują i może sama coś podpatrzę do mojego ogródeczka Tylko w moim przypadku hosty by się nie sprawdziły za sucho pod moimi brzozami ale rozplenica i hortensje może prędzej by dały radę
JulkAd 17:35, 04 sie 2015

Milka napisał(a)
Brzozy super, cala reszta tez, wszystko zachwyca, a ja dalabym tez hosty, poradza sobie a wrzosy padna, tak z moich doswiadczen wynika, hosty nie do zdarcia

Ja absolutnie nie twierdzę, że hosty sobie nie poradzą...jak kcesz,oddam Ci jeszcze swoje nadmiary...ale mnie się po prostu kojarzą wrzosy z brzozą i tyle...doświadczenia w tej dziedzinie nie mam...nie wiem co przetrwa, a co nie....buziaki
JulkAd 17:39, 04 sie 2015

Mirka napisał(a)
Mnie też się podoba. Moje brzozy rosną w długość i tam chcę rabatę prostokątną nie wiem czy dobrze kombinuję te proste linie bo moja działka jest długa i czy optycznie jej jeszcze bardziej nie wydłuży. Dzięki Kasiu za inspirację.

To zależy jak prostokątną...jak dasz spore różnice w długości dwóch sąsiednich boków (chodzi mi o taką "kiszkę") to wtedy wydłużysz optycznie i owszem, ale jak dasz zbliżone długości to myślę, że nie będzie takiego problemu
JulkAd 17:42, 04 sie 2015

Taka rabata do mnie jak najbardziej przemawia
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/93/931126/original.jpg

nie wiem dlaczego ale fotki nie mogłam skopiować
Kasya 17:45, 04 sie 2015

Fajnie ze w koncu dzialasz
Masz juz tyle roslinek ze szkółke mozesz otwierac

Podziwiam twoja cierpliwosc w hodowli sadzonek ale teraz jest za to z czego wybierac i co komponowac

Mi sie bardzo podobały hortki w brzozach u Wilczycy
Iwk4 23:25, 04 sie 2015

Mirka, pracę chyba dziś już skończyłaś A Cię tu nie ma
inag 01:21, 05 sie 2015

Mirka napisał(a)
Masz gdzieś w swoim wątku fotkę żeby zobaczyć? Niby wiem jak takie hostowisko wygląda ale nie kojarzę u ciebie jakoś.

Mirka, strona 141. ale hostiwiskiem raczej bym tego nie nazwała... zamówiłam przez internet 12 sztuk fire&ice i przyszły takie maluchy, że prawie ich nie widać...
Mirka 06:41, 05 sie 2015

Iwk4 napisał(a)
Mirka, pracę chyba dziś już skończyłaś A Cię tu nie ma
Jest jeszcze życie poza forum Iwonko☺
Mirka 07:06, 05 sie 2015

Kasya napisał(a)
Fajnie ze w koncu dzialasz
Masz juz tyle roslinek ze szkółke mozesz otwierac

Podziwiam twoja cierpliwosc w hodowli sadzonek ale teraz jest za to z czego wybierac i co komponowac

Mi sie bardzo podobały hortki w brzozach u Wilczycy
Kasiu Tak na szybko teraz nabazgrałam .Dobrze że zapytałaś o strony swiata. Teraz to nie wiem czy hosty tam sadzić bo cały dzień w sumie miałyby słonko.
Mirka 07:08, 05 sie 2015

inag napisał(a)

Mirka, strona 141. ale hostiwiskiem raczej bym tego nie nazwała... zamówiłam przez internet 12 sztuk fire&ice i przyszły takie maluchy, że prawie ich nie widać...
Ilona dziękuję za fotki byłam i odpowiedziałam u ciebie ☺