Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

W Gąszczu u Tess 11:23, 21 sie 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Tereniu obejrzałam piękne obrazy z wyprawy i poczytałam o ciekawej inicjatywie w ochronie ginących gatunków, te koniki są szczególne
pokazałaś niesamowite zdjęcia ogrodu, bo takie obsadzenie skarpy jest piękne!, a ponadto mozna się wzorować i coś dla siebie uszczyknąć
fajnie, że wróciłąś całą i zdrowa, a do tego objedzona pysznymi rybami, więc akumulatory naładowane

trawa wg mnie wygląda nieźle, koty cidowne, a zakupy choć w niedostatecznej ilości, bardzo udane

Irenko, w imieniu kotów - dziękuję Teraz w lecie mają raj w ogrodzie, nie chcą wracać na noc do domu I są zachwycone tą ilością pni, które mogą drapać (po podkrzesaniu tuj)

Tak, te nasadzenia na skarpie robią wrażenie. Jak dla mnie, trochę tam za dużo płozących iglaków, ale całość - piękna

Twoje nasadzenia też robią wrażenie, podziwiałam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:20, 21 sie 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Irenko, żurawkowe szaleństwo - cudne
Zwaliło mnie z nóg, jak przeczytałam, że brakuje Ci jeszcze 70 sztuk
To ile Ty ich teraz masz????

Tereniu, tak sobie teraz myślę, ile ja ich mam... licząc to co wcześniej sadziłam, tę ostatnią partię i to co w czwartek Finka przywiezie, będzie około ....200, musiałąbym przejść po ogrodzie i liczyć, ale mniej więcej tyle; ale jakoś ich tak nie widać, jakby sądzić po ilości
W Gąszczu u Tess 11:13, 21 sie 2012

Do góry
nieszka napisał(a)
Teraz dopiero zauważyłam że jesteś z okolic Warszawy. Ja tez
I znalazłam w tym roku pewną szkółkę z trawami. Jak mieszkasz gdzieś w okolicy to możesz podjechać. Tylko najlepiej zadzwoń do Pana i zapytaj czy ma dostępne bo na wionę sporo traw nie miał bo powymarzały. Ceny też są na stroni i całkiem dostępne jak dla mnie.
Ja kupiłam miskanty i piórkówki wiosną i jestem zadowolona.

http://www.grassfactory.com.pl/

Bardzo dziękuję za link do szkółki, zobaczę, co mają
No, na warunki Ogrodowiskowe mieszkamy dość blisko Ale jednak do tej szkółki blisko nie mam, i te korki - brrrr....
W Gąszczu u Tess 10:31, 21 sie 2012

Do góry
No niby juz robię tę rabatkę
Usunęłam wszystko co zbędne (hostę, jukkę, trzmielinę).

Odwiedzam okoliczne szkółki w poszukiwaniu traw, ale z marnym skutkiem.
Nie chcę kupować przez internet, choc pewnie byłoby taniej, bo nie wiadomo, jaka wielkość będzie tego, co przyslą
Wczoraj kupiłam tylko dwie sztuki miskanta Morning Light i jedną Variegantusa. Tylko tyle dało się wybrać Tzn. Variegatus był tylko jeden L.M. - małe jakieś
A przecież potrzebuję pięć takich samych

Kupiłam też - przy okazji - miskanta Cabaret, wielki ma być (2 metry). U Danusi podpatrzyłam, i ładny jest
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 10:02, 21 sie 2012

Do góry
Nie masz róż w donicach? Czas zmienić okulary
Na tym zdjęciu za róże wzięłam tę rózową piękność po prawej

W Gąszczu u Tess 09:58, 21 sie 2012

Do góry
waska napisał(a)
Chodziło mi o ogród po ścięciu wykoszeniu trawy

Niespecjalnie jest co pokazywać. Owszem, zazieleniło sie pod drzewami, ale nic więcej A i trawnik brzydko skoszony, bo pożyczona kosiarka w strasznym stanie była, jakoś z jednej strony niżej kosiła. Dużo za nisko. Dobrze, że u mnie dzis pada i pochmurno jest (jeszcze jest, bo zdaje się, że się przejaśnia), to trawy mi słońce nie wypali.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 09:53, 21 sie 2012

Do góry
Irenko, żurawkowe szaleństwo - cudne
Zwaliło mnie z nóg, jak przeczytałam, że brakuje Ci jeszcze 70 sztuk
To ile Ty ich teraz masz????
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 09:48, 21 sie 2012

Do góry
nieszka napisał(a)

Na etykiecie miała Red Fairy - trochę mało red ale i tak ją lubię najbardziej z okrywowych.

Piękny ogród....
Aż wychodzic się nie chce Trawnik w doskonałym stanie, gratuluję
Wszystko mnie tu zachwyca, wiec niczego nie wyróżnię, coby czegoś nie pominąć

Co robisz z różami w donicach na zimę? Przechowujesz w jakimś zimniejszym pomieszczeniu?
Mój kawałek raju II 09:43, 21 sie 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Trochę bieli moje begonie wyszło mi aż 6 doniczek Niecierpek Śniedek Saundersa Jeżówka Limelight Floks

Piekne te biele
Jeżówką zawsze mnie zachwycisz, ale najbardziej zaskoczyło mnie zdjęcie śniedka. Znam tę roslinę i nie pałam do niej sympatią, wydawała mi sie taka pospolita...A tu przecież koronkowa piękność

Miłego dnia, Aniu
Nasz przydomowy ogródek 09:28, 21 sie 2012

Do góry
Zbyszku, nadgoniłam wszystkie strony od mojego ostatniego wpisu
Przede wzystkim - gratulacje dla Dziadków i moc życzeń dla Wnuczki

Cieszę się wraz z Tobą, ze jałowiec ma się już dobrze. Toz to nie jest zwykły jałowiec, to kultowy jałowiec jest

Na marginesie pochwalę się, że w czasie ostatniego weekendu też zrobiłam postrzyżyny jałowca
... w nieswoim ogrodzie

Wasz ogród pięknieje z miesiąca na miesiąc: kanciki, horti, ketmia - piękne No i oczywiście - jałowiec. Czy on ma jakoś na imię? Bo aż się prosi, by takowe miał

Kondziowy Ogród :) 23:30, 20 sie 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Konrad, ale kanciki, normalnie czad!
Ależ kanty nadają elegancji ogrodowi....

Galopujesz Kondziu, zazdraszczam
Dostaje okszan od kilku osób to musze sie wykazac mi tez sie podobaja moje kanciki mój ogród tak jakby wydoroślał
Kondziowy Ogród :) 23:24, 20 sie 2012

Do góry
Konrad, ale kanciki, normalnie czad!
Ależ kanty nadają elegancji ogrodowi....

Galopujesz Kondziu, zazdraszczam
Ogród w Alei Lipowej... 21:59, 20 sie 2012

Do góry
Tess dziekuję , już lepiej, chociaż nie do końca. Ogrodowych nie okrywam, kwiaty mają, ale powinno byc ich dużo więcej. Troszeczkę je tuje osłaniają, może to ma jakieś znaczenie.

Reni dziekuję bardzo,

Tengel
masz rację oby nigdy wiecej Z tym przepiękny to trochę przesadziłeś. To są tylko takie jakies najlepsze miejsca bo do ogrodu pięknego to jeszcze dalekooo.
Jesieni też jeszcze nie chcę, ale pojawiły się już wrzosy w sklepach ogrodniczych, więc czemu nie kupić.

Anieszko słonecznik taki samotnik mi wyrósł, nic mu nie lałam
Ja co nieco zabieram na zimę do domu, ale niektóre roślinki tez mi wymarzają czasem. Fajne spotkanko mieliście w szkółce u Szmitów.

W Gąszczu u Tess 21:37, 20 sie 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Ogromne wrażenie robi także ogród przy jednym z domów nad brzegiem jeziora:

Hej Tess!!! Piękne zdjęcia!!! Odpoczełaś? Napewno ! W takiej scenerii każdy by odpoczął!!!! Pozdrawiam bardzo serdecznie M
W Gąszczu u Tess 21:29, 20 sie 2012

Do góry
waska napisał(a)
A pokażesz skoszona trawę ?

Trawę? A po co? Chcesz zobaczyć, jak rozsypuję ją na rabatkach?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 16:50, 20 sie 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Irenko, szalejesz
Czy ja juz pytałam, ile Twoja doba ma godzin?

Tereniu, stanowczo za mało!
Spotkanie objazdowe - okolice Warszawy wrzesień 2012 14:37, 20 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Spotkanie Dawidy, na zakręcie, tam jest budka i szlaban i czekamy tam na siebie za szlabanem.

Budka i szlaban w Dawidach?
Zlitujcie się, bardziej dokładnie dajcie - jakaś ulica? Jakaś instytucja?
Czy to stacja hodowli roslin czy tak jokoś?
Byliny 14:29, 20 sie 2012

Do góry
Gosiu, ja mam siewki naparstnicy - same się sieją. Ale one są dwuletnie, nie wieloletnie. Reflektujesz?

I mam zawilec, tylko za diabła nie wiem, czy on japoński. Termin kwitnienia wskazuje, że japoński, ale jest niewysoki, taki ze 20 cm, to myślałm, że kandyjski - ale tu termin kwitnienia nie pasuje...
Mogę dać, jak chcesz ryzykować
Biały jest. Fotek nie mam, bo wiosną kiedy kwitł, jeszcze ogrodu nie fociłam.

A host nie chcesz?
W Gąszczu u Tess 12:48, 20 sie 2012

Do góry
Małż odwiedził serwis kosiarkowy i chyba kupimy nową kosiarkę

Idę do wątku kosiarkowego, zobaczyć, czym koszą inni

A po południu usmiechnąć się do sąsiada, o pożyczenie - w trybie awaryjnym -kosiarki
"Jak dobrze miec sąsiada"...
W Gąszczu u Tess 12:25, 20 sie 2012

Do góry
Tess napisał(a)

I bardzo mi się podobała taka róża (nie mam pojęcia, jak się nazywa), rosnąca w jednym z przedogródków:

jeden wielki dywan , super
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies