Jest i mały arbuzik, taki mini mini, córa zachwycona
Jest i długo wyczekiwany pierwszy kwiat cukiniowy
Jest i obfitość pomidorowa - a bałam się, że z moich badyli nic nie będzie, bo jak je wsadziłam do gruntu to je szlag trafiał, ale na szczęście uratowały się
U mnie też zeszłoroczna przeżyła ale słabo mi się sieje.Siewki wypieliłaś ech ja bym chętnie je przygarnęła ale nie krzyczałaś. Elu w tym roku mam najładniejsze trawy tak porosły że jestem uradowana. Uwielbiam deszcz choć pielenia mam multum przez to.Za tydzień mam urlop to będę walczyć .
Paczka super
Aniu, te żółte obłędnie pachną... jak frezje? bardzo podobnie. Mogłabym z nosem siedzieć i niuchać caaaaaaaaały dzień. Muszą być też słodziutkie, bo mrówki je lubią no i są wysokie... jak zakwitną to osiągają jakieś 160 cm, a przede wszystkim uwielbiam je za to, że nic nie trzeba przy nich robić
Proszę o radę bo ja z grabów noga jestem.
Czy ja powinnam tego mojego jedynego nieślubnego podkrzesać bo on ma na dole gałązki i na górze. Środek jest goły.
Na początku tego nie planowałam ale może by z niego takie bardziej drzewo zrobić a nie kolumnę. On jest w sumie taki soliter na tej rabacie .
Boszzzzz, Ela, a ja tyle wyciepałam ale, że podróż? nieeeee, rejczel not. Kiedyś paczuszka od Ciebie leżała cały weekend na poczcie nim do mnie trafiła. Wszystko przeżyło Nieszczęśni Ogrodnicy? nieeeeeee znam innych, oprócz siebie samej
Teeeej, z lasu nie targaj, bo trafisz na "ju tuby" z jakiejś leśnej fotopułapki i dopiero będzie obciach, jak Twoja szkolna ekipa Cię obluka
Napracowałam się przy tej fotorelacji ufff więc na koniec relaksik na tarasie.Mój nowy zakup idealne na zmęczone nogi...życzę wszystkim miłego odpoczynku w ogrodzie
Skrzynie warzywne.Tylko w jednej rosną pomidory koktajlowe,których nasiona przezimowały w wiadrach robi się gnojówka z pokrzyw
W pozostałych dwóch skrzyniach: truskawki,rabarbar,ale głównie sadzonki stipy,seslerii jesiennej i szałwii
Mimo,że użyłam tych samych nasion traw co na pozostałej części i tutaj całość zdominowały chwasty.Trawa kiełkuje ale marnie to wygląda.Tutaj ziemia nie dostała obornika jest jałowa,a przy suszy jaka u mnie panuje będę musiała powtórzyć sianie w drugiej połowie sierpnia lub jesienią bardziej zadbać o tą część ogrodu
Część warzywna
Nie jest już typowo warzywna.Zmniejszyłam ilość trawnika i mam tu poletko traw,sadzonki prosa i rarytasy,które zakupiłam w tym roku w celu rozmnożenia