Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Tu ma być ogród :) 12:30, 29 sty 2016

Do góry
Właśnie miałam pisać, że sansewiery z żółtą obwódką widziałam w B ... one są niskie
Tu ma być ogród :) 12:29, 29 sty 2016

Do góry
Ładne są te donice Ja myślę o tych http://sklep.polnix.com.pl/95017-fiber-donica-cygaro-graphite-p-599.html
To chyba będzie taki kolor jak Twoich?
Myślisz, że pasowałyby na froncie u mnie? Chciałabym posadzić w nich kulki bukszpanowe.
Pogubiłam się po drodze... 11:56, 29 sty 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Też jestem ciekawa tej ścianki
jutro poszperam to jak coś znajdę co mi się podoba to wstawię kilka inspiracji, żeby było wiadomo o czym mniej więcej myślę, ale na prostotę postawie na pewno
Szałwie czy lawendy? 11:29, 29 sty 2016

Do góry
AgaeM napisał(a)
Rośliny słąbe, to huśtawkę pokażę

Witaj
Dopiero kilka dni temu trafiłam na Twój wątek Podoba mi się u Ciebie
A mam pytanie odnośnie tej huśtawki ... czy mogłabyś podpowiedzieć mi gdzie ją kupiłaś?
Tu ma być ogród :) 11:28, 29 sty 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Edytko
Jakiś czas temu podsyłałaś mi linka w sprawie donic na taras Kupiłaś je już czy dopiero się zastanawiasz? Nie wiem na jakie się zdecydować Czy pójść w białe czy jednak szare a może grafitowe? Trzeba to dobrze przemyśleć bo tanie nie są

Renia, część zakupów donicowych poczynione, reszta w marcu, bo czekam aż przywiozą mi właściwy odcień.

Kupiłam donice z serii Fiberglass, u mnie będą w salonie, ale generalnie one są przeznaczone na zewnątrz.

Na tarasie bede miec te z płyt warstwowych obitych blachą.

Nie pokazywałam wcześniej, tak się prezentują te moje.

Pogubiłam się po drodze... 11:21, 29 sty 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

I to jest zadanie dla nas: jak ma kręcić szyja, aby głowa patrzyła w w odpowiednim kierunku

Amelia, fajny projekt zrobiłaś. I fajne są Magnolii poprawki. Masz teraz nad czym myśleć.

A jak planujesz zagospodarować projekt ścianki? Masz jakæś ulubioną inspirację?

Też jestem ciekawa tej ścianki
Tu ma być ogród :) 11:11, 29 sty 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Ooo to dzieje się i będzie się działo ... Zdjęcia będą? ma się rozumieć

te rzeczy to jeszcze spady z 2015, ktore niestety przeszły na teraz, ale najważniejsze, że bedzie zrobione

Wiosna dzisiaj u mnie, słońce zagląda do okien, ale nocą był przymrozek.

Wczoraj nawet pomierzyłam wszystko na tej rabacie, gdzie ma być ścianka wodna, ale jeśli teraz to wrzucę tutaj to przepadnę, a w tym tygodniu nie mam zupełnie czasu żeby wsiąknąć przy kompie
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 10:09, 29 sty 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

To zaszalałaś

szykuje się na Gardenię liczę, że przywiozę to i owo
Tu ma być ogród :) 10:02, 29 sty 2016

Do góry
Edytko
Jakiś czas temu podsyłałaś mi linka w sprawie donic na taras Kupiłaś je już czy dopiero się zastanawiasz? Nie wiem na jakie się zdecydować Czy pójść w białe czy jednak szare a może grafitowe? Trzeba to dobrze przemyśleć bo tanie nie są
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 09:52, 29 sty 2016

Do góry
rozark napisał(a)
zrobiłam listę zakupową host,

Hosta ( Funkia ) Halcyon

Hosta Brim Cup

Hosta 'Tokudama Love Pat'

Frosted Dimples Funkia

Love Pat Funkia

Risky Busines Funkia

Funkia Blue Hawaii

Orange Marmalade Funkia

Earth Angel

Hosta Rainbow's End 

June Fever Funkia

Hosta June

Regal Splendor 

Hosta War Paint

sporo wyszło nie mam dla tylu miejsca, coś trzeba będzie wybrać albo powiększyć świeżo założoną rabatkę

To zaszalałaś
Malutki pod lasem 09:49, 29 sty 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
A widzisz, bo u mnie tak wszystko na opak
Fakt jest taki, że ten chodnik był robiony, kiedy jeszcze zupełnie nie miałam pojęcia o ogrodzie i trawa by mi wystarczyła. Robione to było wszystko jakoś tak bez sensu i od początku nie pasuje, bo schody do domu są okrągłe i chodnik przy nich tez okrągły.

To ja mam na odwrót na froncie i największa rabata (ta, która była ostatnio na tapecie) są faliste a przy tarasie mam proste
Malutki pod lasem 09:33, 29 sty 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
A jeszcze mam jedno pytanie - czemu robisz faliste rabaty do prostej kostki?
A widzisz, bo u mnie tak wszystko na opak
Fakt jest taki, że ten chodnik był robiony, kiedy jeszcze zupełnie nie miałam pojęcia o ogrodzie i trawa by mi wystarczyła. Robione to było wszystko jakoś tak bez sensu i od początku nie pasuje, bo schody do domu są okrągłe i chodnik przy nich tez okrągły.
Malutki pod lasem 09:23, 29 sty 2016

Do góry
A jeszcze mam jedno pytanie - czemu robisz faliste rabaty do prostej kostki?
Malutki pod lasem 09:00, 29 sty 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Aniu
A jeszcze mam pytanie o tuje ... nie wiem czy ja dobrze widzę, że one nie tworzą jednego szpaleru/żywopłotu za tą rabatką przy śmietniku idąc w głąb ogrodu?
Dobrze widzisz
Widzisz, bo ja z takich osób, co nie lubią być tak zupełnie szczelnie przykryte. Dalej za tą wierzbą iwą już jest szpalerek, bo tam mi zależało, żeby przysłonić okno od wykuszu. Tu między tymi tujami są krzewy liściaste i z czasem latem tez będzie żywopłot dość szczelny
A poza tym ciągle mówię, że dam się wykazać sąsiadom, niech też coś wsadzą, bo u nich tylko trawa
Malutki pod lasem 08:34, 29 sty 2016

Do góry
Aniu
A jeszcze mam pytanie o tuje ... nie wiem czy ja dobrze widzę, że one nie tworzą jednego szpaleru/żywopłotu za tą rabatką przy śmietniku idąc w głąb ogrodu?
Malutki pod lasem 22:51, 28 sty 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Byłoby łatwiej jakbyś podpowiedziała jakie rośliny Ci się podobają a jeszcze ich nie masz w ogrodzie? i byłyby odpowiednie ze względu na nasłonecznienie.
A bo ja wiem co mi się podoba Wiesz wchodzę na jeden wątek i zachwycam się jednym, wchodzę na inny i innym się zachwycam.
Lubię wierzby hakuro, choć wiem, że na forum nie są szczególnie lubiane, lubię rozplenice hameln..., lawendy, ale tych już mam 12 krzaczków
Sama nie wiem
Malutki pod lasem 22:41, 28 sty 2016

Do góry
Byłoby łatwiej jakbyś podpowiedziała jakie rośliny Ci się podobają a jeszcze ich nie masz w ogrodzie? i byłyby odpowiednie ze względu na nasłonecznienie.
Malutki pod lasem 22:17, 28 sty 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
AniuA nie myślałaś połączyć tej rabaty z rabatą przy śmietniku? Jaka jest odległość między nimi i jaka jest szeroka ta rabata przy śmietniku?
Chwilę mnie nie było, Jasio nie chciał spać, a Wy tu u mnie kolejną rewolucję szykujecie
Szczerze myślałam, żeby to połączyć M mnie zabije, dobrze mówił, że wertykulator ręczny trzeba kupić, bo trawy coraz mniej u nas
Od chodnika do domu do tujek przy śmietniku myślę, że jest jakieś 4,5 metra wiecznej patelni.
Nie mam zdjęcia tego miejsca, stojąc na tym chodniku do śmietnika wygląda to tak na razie.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:11, 28 sty 2016

Do góry
Marzenko
W którym wątku budowaliście ściankę wodną? Jest szczegółowa relacja z montażu? Szukam jak najwięcej informacji o ściankach wodnych bo planuję taką u siebie
Tu ma być ogród :) 21:54, 28 sty 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

No i ja się cieszę, że mi szlaki przetarłaś, podczytuję i staram się najważniejsze wyciągnąć z tej dyskusji u Ciebie

A ja się wkęciłam w tematy domowe - po różnych zwrotach akcji w końcu zamówiłam dziś drzwi do przedpokoju i garderoby, we wtorek chyba będzie montaż szkła na panel tv.
Kolejny tydzień zapowiada się balowo w przedszkolu (w weekend będę robić strój ślimaka) a w przyszła sobotę urodziny Mileny i grupa dzieciaków w domu - będzie się działo

Ooo to dzieje się i będzie się działo ... Zdjęcia będą? ma się rozumieć
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies