Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

AnnaCh 22:17, 28 sty 2016

ren133 napisał(a)
AniuA nie myślałaś połączyć tej rabaty z rabatą przy śmietniku? Jaka jest odległość między nimi i jaka jest szeroka ta rabata przy śmietniku?
Chwilę mnie nie było, Jasio nie chciał spać, a Wy tu u mnie kolejną rewolucję szykujecie
Szczerze myślałam, żeby to połączyć M mnie zabije, dobrze mówił, że wertykulator ręczny trzeba kupić, bo trawy coraz mniej u nas
Od chodnika do domu do tujek przy śmietniku myślę, że jest jakieś 4,5 metra wiecznej patelni.
Nie mam zdjęcia tego miejsca, stojąc na tym chodniku do śmietnika wygląda to tak na razie.
AnnaCh 22:20, 28 sty 2016

frezja napisał(a)
Może nie tylko jedno drzewko?? a co masz pod płotem?? tam coś wyższego mogłoby rosnąć..
Ewo, fajnie to wszystko wygląda No i zonowu nie będę spała, tylko myślała o kolejnej rabacie
Pod płotem nie mam nic Co roku sadzę tam pacioreczniki, dalie i takie tam...
frezja 22:24, 28 sty 2016

AnnaCh napisał(a)
Ewo, fajnie to wszystko wygląda No i zonowu nie będę spała, tylko myślała o kolejnej rabacie
Pod płotem nie mam nic Co roku sadzę tam pacioreczniki, dalie i takie tam...

Wejście na posesję ma zapraszać,czarować
AnnaCh 22:30, 28 sty 2016

frezja napisał(a)
Zaczęłam pisać to samo...ale skasowałam po co tak rozdrabniać?? jedna i konkretna
Jedna i konkretna dojdzie do tego, że ciągnie się przez pół ogrodu Ale podoba mi się

olga80 napisał(a)
pomyśł z połączeniem rabaty jest super Aniu pomyśl o tym
No dobra, to będę myśleć

paula23 napisał(a)
Witam
Wpadłam po nadrabiać zaległości dobrze dziewuszki prawią o jednej długiej rabacie

Jak tam synuś?
Fajnie, że jesteś Czytałam o zmianach u Ciebie, ale nawet nie miałam czasu napisać coś
Chyba nie pozostanie mi nic innego jak zrobić jedną długą rabatę

Karol99 napisał(a)
Pomysł bardzo mi się podoba jednak włączyłbym to wszystko w jedną rabatę.
Przy chodniku gdzie zaznaczylas dałbym jakieś trawki, np stipy. Swoją lekkością zniwelowałyby ten kąt prosty.
Karolu, super Właśnie chodzi mi o zniwelowanie tego kąta. Wiesz ten chodnik był robiony jak nie myślałam w ogóle jeszcze o ogrodzie, chciałam mieć trawę Tata robił go sam i nie mam sumienia mu powiedzieć, że teraz mamy zrywać te ciężkie płyty i coś przerabiać, stąd pomysły na ukrywanie w falach tych kątów Mam jeszcze jedno takie fatalne miejsce z tyłu, przy tarasie, ale to już inna historia i nie wiem czy na ten rok...
AnnaCh 22:32, 28 sty 2016

frezja napisał(a)
Wejście na posesję ma zapraszać,czarować
Oj tak, tak, wszystko się zgadza. Muszę tylko M powiedzieć, że zrywam kolejną trawę No i nie będzie miał przejścia przez środek trawnika, na skróty do śmietnika
ren133 22:41, 28 sty 2016

Byłoby łatwiej jakbyś podpowiedziała jakie rośliny Ci się podobają a jeszcze ich nie masz w ogrodzie? i byłyby odpowiednie ze względu na nasłonecznienie.
frezja 22:42, 28 sty 2016

AnnaCh napisał(a)
Oj tak, tak, wszystko się zgadza. Muszę tylko M powiedzieć, że zrywam kolejną trawę No i nie będzie miał przejścia przez środek trawnika, na skróty do śmietnika

Prześpij się z tematem i nic pochopnie.Ty to widzisz najlepiej a zdjęcie nie oddaje stanu rzeczywistego.Dobrych decyzji
AnnaCh 22:51, 28 sty 2016

ren133 napisał(a)
Byłoby łatwiej jakbyś podpowiedziała jakie rośliny Ci się podobają a jeszcze ich nie masz w ogrodzie? i byłyby odpowiednie ze względu na nasłonecznienie.
A bo ja wiem co mi się podoba Wiesz wchodzę na jeden wątek i zachwycam się jednym, wchodzę na inny i innym się zachwycam.
Lubię wierzby hakuro, choć wiem, że na forum nie są szczególnie lubiane, lubię rozplenice hameln..., lawendy, ale tych już mam 12 krzaczków
Sama nie wiem
AnnaCh 22:56, 28 sty 2016

frezja napisał(a)
Prześpij się z tematem i nic pochopnie.Ty to widzisz najlepiej a zdjęcie nie oddaje stanu rzeczywistego.Dobrych decyzji
Wykończy mnie ten ogródek psychicznie Tyle myślenia i decyzji
A może Ewo wsadzić tam ze 3 sztuki hakuro, a pod nimi zrobić im skarpetki z bukszpanów i tulipanów, do tego rozplenice hameln i nie wiem co jeszcze?
frezja 23:08, 28 sty 2016

AnnaCh napisał(a)
Wykończy mnie ten ogródek psychicznie Tyle myślenia i decyzji
A może Ewo wsadzić tam ze 3 sztuki hakuro, a pod nimi zrobić im skarpetki z bukszpanów i tulipanów, do tego rozplenice hameln i nie wiem co jeszcze?

Prawdziwie ogrodnicze dylematy z tego co się orientuję-obserwuję u sąsiada- to ta wierzba nie jest za piękna;mimo strzyżenia,podcinania bardzo się rozrasta, nie stanowi żadnej ozdoby i dodatkowo śmieci.Pomyśl może o "popularnych" i sprawdzonych tutaj...jakieś wiśnie(na wizualizacji jest Umbraculifera ),miłorząb szczepiony...