Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

Kawa 08:04, 29 sty 2016

hej Aniu fajnie jakby to wszystko połączyć n nie ma co rozdrabniać
co do hakuro się nie wypowiadam

ale miłorząb bardzo mi sie podoba
Dominika11 08:10, 29 sty 2016

widze, że kolejne zmiany sie szykuja
ren133 08:34, 29 sty 2016

Aniu
A jeszcze mam pytanie o tuje ... nie wiem czy ja dobrze widzę, że one nie tworzą jednego szpaleru/żywopłotu za tą rabatką przy śmietniku idąc w głąb ogrodu?
AnnaCh 08:35, 29 sty 2016

Karol99 napisał(a)
Oj jakich tam mądrzejszych
No w kwestiach ogrodowych na pewno mądrzejszych
AnnaCh 08:50, 29 sty 2016

frezja napisał(a)
A może tak połączyć obie?
Masz już 2 wersje )
Ewo, aż takie duże połączenie nie wchodzi w grę, jak już, to jakaś rabata wzdłuż chodnika do śmietnika, bo nie zapominajmy, że muszę mieć swobodny dostęp do dekla od gazu. Przez taką wąską rabatę jak przypilnuję to panowie jakoś przełożą wąż od tankowania, a przez wielką rabatę, to już bym się obawiała o rośliny.
AnnaCh 08:51, 29 sty 2016

Edyta10 napisał(a)
Aniu, połączyć rabaty i to koniecznie, a eMusiowi powiedz że na skróty to nie bardzo bo trawnik będzie wydeptany
trzy wiśnie super by wyglądały a do tego hamelny na brzegach i może stipy, jak do śmietnika będziecie chodzić to można ręką przejechać po tych hamelnowych szczotkach i tulipanów dużooooo, na wiosnę taki widok od frontu byłby bajkowy w samym narożniku chodnika możesz posadzić kulę bukszpanową lub jakiś topiar?
Edytko właśnie myślałam o kulce w tym narożniku i popodsadzać ją stipą
AnnaCh 08:55, 29 sty 2016

MirellaB napisał(a)
O matko znowu rewolucja, głowa już mnie boli od rana

Moim skromnym zdaniem ja bym nie łączyła dużym łukiem tworząc nową rabatę. Przy chodniku tylko trawki bym dała, które by łączyły te dwa zaokrąglenia.
Tworzenie kolejnej rabaty nie za dużo tego?
To jest przód, tu nie powinno być dużo haosu tylko skromnie i uporządkowanie.

Moja wersja

Odnośnie Hakuro to bardzo je lubię i dokupię w tym sezonie jeszcze szt.2
Kurcze chyba ooś się dzieje z ciśnieniem, bo moja głowa coś też pobolewa A po pracy idziemy na imprezę.
Mirelko, tak szeroko nie będę tego łączyć. Ale chyba zgodzisz się ze mną, że trzeba coś tam zrobić i ukryś ten ostry kąt?
Dałabyś tylko trawki bez drzew? Tam jest ze 4,5 metra, to chyba sporo jak na same trawki?
A ja też bardzo lubię hakuro i rozum mówi nie, bo wszyscy narzekają, a serce tak
AnnaCh 08:56, 29 sty 2016

Kawa napisał(a)
hej Aniu fajnie jakby to wszystko połączyć n nie ma co rozdrabniać
co do hakuro się nie wypowiadam

ale miłorząb bardzo mi sie podoba
No powiedziałam M, że chcę to połączyć, to tylko wzruszył ramionami i mówi, ze od dawna wiedział, że ta rabata przy śmietniku, to ciągle będzie powiększana Miłorzęby tez mi się podobają
AnnaCh 08:57, 29 sty 2016

Dominika11 napisał(a)
widze, że kolejne zmiany sie szykuja
No niby się szykują, ale nie wiem kiedy ja to wszystko zrobię? Mam tylko dwie ręce i jeszcze praca, dzieci, dom to chyba będę miała zapuszczony przez ten sezon na maksa
AnnaCh 09:00, 29 sty 2016

ren133 napisał(a)
Aniu
A jeszcze mam pytanie o tuje ... nie wiem czy ja dobrze widzę, że one nie tworzą jednego szpaleru/żywopłotu za tą rabatką przy śmietniku idąc w głąb ogrodu?
Dobrze widzisz
Widzisz, bo ja z takich osób, co nie lubią być tak zupełnie szczelnie przykryte. Dalej za tą wierzbą iwą już jest szpalerek, bo tam mi zależało, żeby przysłonić okno od wykuszu. Tu między tymi tujami są krzewy liściaste i z czasem latem tez będzie żywopłot dość szczelny
A poza tym ciągle mówię, że dam się wykazać sąsiadom, niech też coś wsadzą, bo u nich tylko trawa