Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mazury i mój kawałek ziemi 08:36, 01 maj 2020

Do góry
Ogród KasiWB - część II 08:27, 01 maj 2020

Do góry
to jest część muru z tyłu,przy kompostowniku, strona zachodnio północna, słabe stanowisko na róże, póki co jest bluszcz i clematisy. Kiedyś się tym miejscem zajmę, najpierw przód )

No właśnie nie tnę Anabelki do ziemi dlaczego? nie wiem ) może za rok pierwszy raz to zrobię wyglądała w ubiegłych latach tak - nie mam prawie zdjęć:

Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 08:06, 01 maj 2020

Do góry

Piękna w tym roku.
LeŚnicZaNka 07:26, 01 maj 2020

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)

Bardzo ładne i przyjemne miejsce
I ja Kasiu ci życzę wszystkiego najlepszego i życiowo i ogrodowo.
Dużo radości i zdrowia
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 06:58, 01 maj 2020

Do góry
A teraz mini metamorfoza
Było pusto....

Jest las...
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 06:29, 01 maj 2020

Do góry
vita napisał(a)
Z dnia na dzień wyszła powitana z radością roślina, którą w lutym lis mi wydarł z ziemi. Robi mi wykopki ten jegomość, głównie roślinom którym podsypywałam wióry rogowe. Szkoda by było stracić rzadką roślinę, posadziłam, podlałam, na szczęście wyszła.

Pana lisa próbowałam złapać, ale szczwany z niego lis.

Jeszcze jedna dobra wiadomość. Dereń controversa 'Variegata', po paru ładnych latach u mnie, po kilku przeprowadzkach wreszcie przyrasta, a nawet chce zakwitnąć. Może jest jeszcze przyszłość dla klonów palmowych u mnie?

Czyli co to za roślinka którą lis dręczył?
Kupiłaś klatkę na lisa? Co chciałaś z nim zrobić po złapaniu?

Vito, moje kupione i posadzone wiosną pustynniki wychodzą z ziemi czyli się przyjęły
Moja bajka 06:27, 01 maj 2020

Do góry
Moja bajka 06:26, 01 maj 2020

Do góry
No i mam, zakwitł cudny kuklik od Anitki

I cieszy glicynia

Zdjęcia byle jakie, na szybko z telefonu. Potem zrobię lepsze.
Moja bajka 06:09, 01 maj 2020

Do góry
Produkuje się jeszcze dynia... olbrzymia. Oczywiście sobie zostawię najwyżej dwie sadzonki, resztę rozdam. Tak z głupa nasiona kupiłam w delikatesach Centrum podczas zakupów spożywczych. Spolojnie - w 2014 roku miałam dynię olbrzymią w swoim ogródku i da się.

Tu się już jedna wyklówa.
Moja bajka 06:05, 01 maj 2020

Do góry
Dziś wysadzę do warzywnika moje wyhodowane aksamitki,
Pomidorki

Groszek pachnący

Produkują się jeszcze buraczki liściowe, ale ona na wysadzanie jeszcze za małe
Ogród KasiWB - część II 05:07, 01 maj 2020

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Anabelki

floks szydlasty

miejsce po sosnach i hortensja pnąca

Nie tniesz Anabelek przy ziemi? Ja wyglądają w sezonie jeśli nie są cięte?
Ogród KasiWB - część II 05:01, 01 maj 2020

Do góry
KasiaWB napisał(a)

Tak, nadszedł czas na zmiany, ale nie wszystkiego, chociaż sporo Tylko rabata z Nigrą niewiele się zmieni ) Bluszcz szaleje na murze )) nareszcie

Fragment muru w 2011

Potem sadziłam bluszcz i przez kilka lat nie chciał się wspinać, a teraz jest tak ) i trzeba będzie ciąć

Kasiu, bardzo dziękuję za te wyjaśnienia, bardzo mi pomogły, tzn. rozwiały moje nadzieje że postawię takie ogrodzenie bez zmiany fundamentu.

Ten kawałek muru który pokazałaś powyżej jest przepiękny. Nie rozumiem dlaczego tak piękne ogrodzenie obsadziłaś bluszczem? Ja bym go całego wywaliła i posadziła przy nim róże pnące. Przy takim cudownym murze róże wyglądają najpiękniej
Kule, ozdoby, płotki, rzeźby do ogrodu 00:05, 01 maj 2020

Do góry
Widzę, że wątek nieco umarł... a ja bardzo lubię takie smaczki w ogrodach. Co prawda raczej stronie od kolorów i figurek - idę bardziej w starocie, cynkowe konewki i wanny, rdzawe metale, drewno itp. Podoba mi się jak Pani Danuta wplata w swoje ogrody rzeźby, stare narzędzia i inne dekoracje <3 Bardzo chętnie pooglądam więcej inspiracji od Was!

Ja niedawno przeprowadziłam się na wieś i ogarniam stary, pustawy nieco ogród. Zanim więc obsadzę te areały i wszystko mi urośnie, cieszę oczy wysiewanymi przez siebie kwiatami jednorocznymi i takimi "ustawkami" dekoracji

Dębowe zakątki 00:03, 01 maj 2020

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Ja jestem nim oczarowana.Bardzo ładny z samych zimozielonych liści.Kwitnienie ma oryginalne i bardzo ładne. Inne od reszty ciemierników.
rabata okrągła jest jeszcze do dopracowania i do obsadzenia.
ale Fioci przypadło poidełko do gustu.
Och to super informacja, że twoje hakonki rosną w korze. I to dobrze.
To może i ja im kory w dołki jeszcze dam ??
rojników ma kilka. Nieduże,ale ładnie przyrastają. Małymi odrostami może się z tobą podzielić. jak kiedyś będziemy się widziały

Dzisiaj dostałam paczuszkę z roślinkami od Basi- basia3012.
wymarzone hakonki.I ciemny ciemiernik.
Na forum są dziewczyny- ludzie od wielkim sercu )

Opakowanie mnie zaskoczyło. I ilość sadzoneczek.
Oczywiście miejsca u mnie dość na roślinki.A marzenia o roślinkach też mogą się spełniać.
Pomysł zapakowania roślin bardzo ciekawy , oryginalny i chroniący rośliny. Pokazuję, bo nigdy takiego nie znałam, i nie wpadałbym na nie.
Oto cudowna buteleczka dobroci roślinnych

Aniu, czy te sadzonki będą ciemiernikami ciemnoróżowymi to ja głowy bym nie dała. Bo mam większość ciemnoróżowych ale mam też jeden lub dwa białe. Więc może się zdarzyć też biały. One się jakoś krzyżują i siewki bywają i pstre i jasnoróżowe i ciemne. Różne, różniste.
Wiśnia osobliwa odm. kulista - Prunus cerasus "Umbraculifera" 23:14, 30 kwi 2020

Do góry
asica napisał(a)
2017

2018

2019

Piękne Asiu, takie gęste obym doczekała się takiego widoku
A co rośnie pod nimi?
W moim małym ogródeczku - Dorota 23:12, 30 kwi 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Mąż też zawsze uważa, że zbędne jest kupowanie kolejnych kwiatków , bo tyle ich jest dookoła.
Takie pozytywne podejście ma tylko mój najmłodszy syn On rozumie moją pasję i w miarę możliwości pomaga mi w ogrodzie. Ja nie krytykuję jego pasji do rozgrywania bitew w terenie. Teraz był w domu ponad tydzień, więc trochę mi pomagał. Byliśmy też w lesie na spacerze, chciał mieć kilka fotek w terenie. Po drodze urwaliśmy kilka gałązek czeremchy, ona jest podobna do obieli.

Karabin służy tylko do gier w terenie, to nie jest prawdziwa broń.

Pasję trzeba mieć
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 23:06, 30 kwi 2020

Do góry
te drapieżne

i za płotkiem

intensywnie pachnąca fotergilla

trzmieliny w łące
Ogród nad wodą 23:01, 30 kwi 2020

Do góry
clivia napisał(a)

Chodzi Ci o ten konkretnie fragment co na zdjęciu?
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 23:01, 30 kwi 2020

Do góry

prymule z wiosny drugi raz kwitną i to bardzo obficie

zaczyna kwitnienie thiarella, a te w donicy chyba wszystkie padły, nornica podkopała, ogryzła korzenie

pod drzewkiem na stodole takie cudne kwitną, z opóźnieniem , ale cebulowe mimo braku światła dały radę

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies