to jest część muru z tyłu,przy kompostowniku, strona zachodnio północna, słabe stanowisko na róże, póki co jest bluszcz i clematisy. Kiedyś się tym miejscem zajmę, najpierw przód )
No właśnie nie tnę Anabelki do ziemi dlaczego? nie wiem ) może za rok pierwszy raz to zrobię wyglądała w ubiegłych latach tak - nie mam prawie zdjęć:
Produkuje się jeszcze dynia... olbrzymia. Oczywiście sobie zostawię najwyżej dwie sadzonki, resztę rozdam. Tak z głupa nasiona kupiłam w delikatesach Centrum podczas zakupów spożywczych. Spolojnie - w 2014 roku miałam dynię olbrzymią w swoim ogródku i da się.
Tu się już jedna wyklówa.
Dziś wysadzę do warzywnika moje wyhodowane aksamitki,
Pomidorki
Groszek pachnący
Produkują się jeszcze buraczki liściowe, ale ona na wysadzanie jeszcze za małe
Kasiu, bardzo dziękuję za te wyjaśnienia, bardzo mi pomogły, tzn. rozwiały moje nadzieje że postawię takie ogrodzenie bez zmiany fundamentu.
Ten kawałek muru który pokazałaś powyżej jest przepiękny. Nie rozumiem dlaczego tak piękne ogrodzenie obsadziłaś bluszczem? Ja bym go całego wywaliła i posadziła przy nim róże pnące. Przy takim cudownym murze róże wyglądają najpiękniej
Widzę, że wątek nieco umarł... a ja bardzo lubię takie smaczki w ogrodach. Co prawda raczej stronie od kolorów i figurek - idę bardziej w starocie, cynkowe konewki i wanny, rdzawe metale, drewno itp. Podoba mi się jak Pani Danuta wplata w swoje ogrody rzeźby, stare narzędzia i inne dekoracje <3 Bardzo chętnie pooglądam więcej inspiracji od Was!
Ja niedawno przeprowadziłam się na wieś i ogarniam stary, pustawy nieco ogród. Zanim więc obsadzę te areały i wszystko mi urośnie, cieszę oczy wysiewanymi przez siebie kwiatami jednorocznymi i takimi "ustawkami" dekoracji
Aniu, czy te sadzonki będą ciemiernikami ciemnoróżowymi to ja głowy bym nie dała. Bo mam większość ciemnoróżowych ale mam też jeden lub dwa białe. Więc może się zdarzyć też biały. One się jakoś krzyżują i siewki bywają i pstre i jasnoróżowe i ciemne. Różne, różniste.
prymule z wiosny drugi raz kwitną i to bardzo obficie
zaczyna kwitnienie thiarella, a te w donicy chyba wszystkie padły, nornica podkopała, ogryzła korzenie
pod drzewkiem na stodole takie cudne kwitną, z opóźnieniem , ale cebulowe mimo braku światła dały radę