Na razie koniec, choć kusi mnie jeszcze jedna zmiana Czekam jeszcze na kilka roślinek, by uzupełnić te przeróbki. Zobaczymy za kilka lat czy będę zadowolona, bo na razie wszystko malutkie. Ale i tak na ten moment jestem zadowolona i am nadzieje ,że tak pozostanie.
Zdrówka również
Przed wejściem trzeba tylko coś zmienić, bo wiatr połamał żonkile w donicach.
A takie były ładne
Stokrotki cały czas kwitną.
Na początku marca pojechałam do szkółki po jakiś nawóz i zobaczyłam ładne, duże cisy wykopane z gruntu z gołym korzeniem. Były dołowana do doniczek. Mają 50 -55 cm wysokości. Zapowiadały się na fajny materiał na kule. Wymagają trochę pracy, ale cena była korzystna. Kupiłam dwa i na razie dałam do donic, będą przy drzwiach zamiast bukszpanów, bo te moje grzyb dopadł.
Tarciu, rodki duże, stare, na froncie... Zapotrzebowanie jest na naprawienie, na rewolucję nie mam zgody
Kasya, właśnie z tego, co pamiętam, Toszka zalecała, żeby to robić naturalnie i powoli. I zapamiętałam zakwas, bo i ona, i Mazan polecali go jako naturalny i szybki sposób na obniżenie pH. A potem to już utrzymanie tego...
zaczęła Rose Marie
jest piękna, długo kwitnie, kolor niesamowity, piękny pokrój, kwiat najbardziej pachnie, ze wszystkich magnolii i największy
z głównego pnia idą krótkie gałązki, na końcach kwiaty
Wybrałam rośliny bezproblemowe, tylko z cięciem kłopot, bo szybko tu one rosną.
Vita, róże idą do donic na pergoli, 4 już są w donicach i mi brakło rok temu, w 3 dałam też dalie, więc w kolejnym roku znowu 3 dokupię i wsadzę.
Taka nazwa była na donicy jednorocznej, nic mi to nie mówi, ale cudna, ma obłędny kolor.
takie tulipany się pokazały, nie pamiętam iż takowe sadziłam
a ten ma wyjątkowy kolor, obok same liście, muszę wykopać jak skończy i zadbać
Gienka
mniej w tym roku z powodu mrozów kwietniowych, ale jednak kwitnie
zaczęły azalie
tu widać, jak wysoko idzie hortensja pnąca
dużo cięcia stale
anabelki w donicach szaleją
tak zielono już
z tyłu domu podziwiałam kaliny
śliczne są
ale nie wiem czemu jedne mają białe kwiaty, a inne różowe