tak, graby będą w bukszpanie, wczoraj była przymiarka, sznurkiem wytyczyłam i nawet fajnie wyszło, tylko właśnie zastanawiam się jak to wypełnienie zrobić, według propozycji Asi bukszpan miał wcinać się w kwadraty z trawami. Mam własne sadzonki buksów ale one nie są jakieś duże 20 cm max a trawki jakieś to raczej wyższe są.
chciałam wykorzystać coś z tego co mam : sesleria sadleriana, jesienna, skalna, heufleriana, carex montana, ID, carex morrovi variegata. Te chyba nadają się na słońce.
Mam jeszcze silver screpte ale to raczej do cienia.
od grabów w stronę trawnika jest 1,5 metra więc te kostki wypełniające będą spore, wcisnęłabym jeszcze za graby po jakiejś wyższej trawie, zaraz znowu upcham wszystkiego
A po drzewach muszą chodzić?
Czego sie nie robi dla tych dzieci ... niebo by sie przychyliło dla nich jak są małe ... a potem takie to pyskate i niewdzięczne ... hehe ... sorry za czarny humor
Takie miejsce typu domek ogrodnika z przytulonym kompostownikiem można zrobić np po prawo ... zasłonić żywą przegroda np z cisa Sposobów jest wiele ... ważne żeby być przekonanym do tego ... do takiego klimatu ... napisałam co myślę bo tak mi się samoistnie nasunęło ... masz świetną wypadową bazę ... wystarczy odsłonić drewno i w miejsce tujek zorganizować takie miejsce relaksu od drzew wzdłuż ułożonego drewna ... podest z desek nawet takich zwykłych by zostać w klimacie ... byłoby bosko!!! ale wiadomo decyzja należy do Ciebie ... to Twój ogród i to Tobie musi się podobać