Bardzo mi tamtych zdjęć szkoda bo ful kwiecia, kolory w ciepłym słonku i nie przekłamane. Tel mi zmienia niestety odcienie barw.
A to wczorajsza niespodzianka
Jeszcze tak nie miałam żeby liliowce z ciemiernikami kwitły
Przyszedł dziś nowy akumulatorek do aparatu i niestety chyba nic z tego nie będzie bo się nie ładuje. Chyba siadło gniazdo w aparacie wszystkie najładniejsze liliowcowe cykanie nim. Nie odzyskam. W łapki brak gniazda na samą kartę pamięci.
No trudno. Będzie tylko to co w telefonie do tego losowo wrzucone i prawie po kwitnieniu cyknięte.
Elu, ten widoczek lilii jest rewelacyjny.
Po kilka sztuk ich posadziłas ?
Czym je zasilacz ?
Marzą mi się takie. Ani jednej z tego gatunku nie mam teraz .
Też mam takie plamy na liściach u ogrodówek rosnące przy chodniku od strony południowo-zachodniej i też uwarzam że to są poparzenia od słońca. Tej horty to przypadkiem nie przesadzałaś jej? Bo tak reagują na przesadzenie kilkuletnie krzaki że karłowacieją, mam to samo z jedną hortką rosła w pierwszym rzędzie w szpalerze była całkiem sporym krzakiem i okazała się być odmianą z tych wyższych,po przesadzeniu zminimalizowała mi się do 30cm, w tym roku to samo kurdupel 30cm na tyłach w szpalerze i nie wiem czy czekać aż odchoruje swoje czy wymienić na inną..
Bardzo lubię ten twój widoczek z okienkiem
Pysznogłówka, floksy pięknie kwitną.
Fajna masz tą żółwiczke.
Oj przydałaby się u mnie taka sikaweczka deszczowa, bo sucho u mnie.
Po dwutygodniowym urlopie w ogródku zastałam istny busz . Wszystko tak się rozrosło, zakwitło, że dopiero teraz widzę jak to szybko rośnie. Przebywając na codzień w ogrodzie nie widać tak diametrialnej różnicy. Oczywiście muszę poplewić bo dużo chwastów wyrosło, poprzycinac przetaczniki, kocimiętki,natomiast nie tylko plusy ale i minusy są zastanej sytuacji. Prawdopodobnie kolejna trzmielina mi padnie. Coś ją dopadło. Ewidentnie widać biały osad na pniu trzmieliny. Podobnie u przetaczników. Mączniak, choroby grzybowe. I moje pytanie co z tym zrobić:/. Zrobiłam oprysk z Amistar 250sc preparat grzybobójczy. Mam też Switch.Czy z przetaczników usunąć liście z mączniakiem?