Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja bajka 20:43, 28 kwi 2020

Do góry
taki malutki, a zuch

Wodne odbicia

Wzgórze chaosu 20:39, 28 kwi 2020

Do góry
abiko napisał(a)
Masz zapał kobieto.. bardzo podoba mi się malowanie podstopnic. Wygląda naprawdę ładnie.

#Zostań w domu # .... no to siedzę i wyszukuję czym zabić czas
Wkrótce malowanie drewutni, ale zapowiadają deszcze więc niech leje Zasłony od przed Świąt mam nie poprasowane Coś mnie ostatnio te wewnątrz domowe prace nie kręcą, chociaż ...miodek z mniszka właśnie robię, pachnie w całej chałupie
Dębowe zakątki 20:39, 28 kwi 2020

Do góry
gogo napisał(a)
Spacer z takimi widokami to sama radość
Masz sadzonki giganty, będzie obfity zbiór
Czy Twoje epimedium rośnie na słońcu? jest piękne

To prawda, taki spacer wokół zalewu , nawet jak było chłodno był bardzo relaksujący
Sadzonki nawet dobrze rosną. To mnie cieszy .
Bo i pomidorki i papryczki bardzo lubimy.
Dziś kupiłam małe sadzonki selera i pora i posadziłam już w warzywniaku .
Tak moja epimedium rośnie na słońcu.
Epimedium mam jedno. I bardzo je lubię. W ubiegłym roku myślałam ,że sobie je odkopię kawałek i podzielę i na drugie miejsce dam.
To ukopałam trochę i ułamał się, korzenia ma mocno głęboko .A może tak tylko u mnie, przy kamieniach ??
W efekcie straciłam połowę roślinki.I tyle.więcej go nie ruszam. Trochę w tym roku
jest ładniejsze

Ciemiernik cuchnący wciąż ładnie kwitnie.
wyrośl spory.
Chciałabym go przesadzić w inne miejsce.
Kiedy to najlepiej zrobić ??

Wzgórze chaosu 20:35, 28 kwi 2020

Do góry
Magleska napisał(a)
Iwonka
taka szczupła kobieta z Ciebie ,a taka silna
super z tymi tujami
pewnie jak przyjadę do Ciebie -to ogrodu nie poznam ,tyle zmian wprowadziłaś
Brawo Ty
Buziaki

Chłopaki mają wolne od szkoły i większość cięższych prac oni robią.
Ja lubię ziemię przekopywać łopatą

Kamienie były do wywożenia na cały sezon, nie planowałam w tym roku sadzenia pod świerkami. Planowałam... udusić je tymi kamieniami Wiesz jak nie lubię tych siwo niebieskich straszydeł...
Tymczasem panowie kończą kamienie wywozić Świerki niestety mają się dobrze, nie wiem co z tym fantem zrobić

Domek się rozbiera

Ciekawe czy do końca Oby! eM wymyślił hamak brazylijski, ja jakoś tego nie widzę.
Jak więcej błędów nie popełnić...... 20:34, 28 kwi 2020

Do góry
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 20:33, 28 kwi 2020

Do góry
basik napisał(a)
Cudowne postępy! Coraz piękniej i coraz bardziej inspirująco...ja mam rozplanowane rośliny w ogrodzie, ale jak podpatruje Wasze poczynania to mam ochotę zmienić zdanie a to chyba niebezpieczne
Asiu, jaką masz lawendę na skarpie? Czy planujesz taką samą na nowej rabacie? Kiedyś byłą polecana viva, ale teraz już chyba jest niedostępna...

Cześć Basia!
Polecam, załóż sobie wątek. To pooglądamy Twoje poczynania i plany

Na skarpie mam niestety bardzo różne lawendy. Kupowałam w jednym miejscu, odmiana nie była opisana.
A wyrosły dwie różne. Trzecią mam z Biedronki i ta jest najlepsza.

W temacie właśnie!

Dziś kupiłam lawendę w Bierdonce - o taką. Właśnie taką samą. Oczywiście bez nazwy odmiany...

Jak nie zapomnę, to rano przed pracą obfocę tę na skarpie.

Jak więcej błędów nie popełnić...... 20:30, 28 kwi 2020

Do góry
To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:30, 28 kwi 2020

Do góry
TAR napisał(a)
u nas podaja dzis 80% szanse na deszcz w nocy. oby. ale jak patrze jak moj sasiad bawi sie woda i bezprzedmiotowo leje na trawe to az mi sie cos robi niedobrego. a wszedzie trabia o suszy. oby dostal wysoki rachunek za zuzycie, z tego co wiem nie ma podzialu na 2 liczniki. przestanie lac

Też mam marną trawę w tym sezonie. Po nawożeniu był tylko jeden opad...śniegu.
Mam relatywnie tanią wodę, bo nie płacimy za ścieki- 3 zł za kubik, ale jak pisałam wielokrotnie, tu nie chodzi o koszty podlewania.

Porównywałam z zeszłorocznymi zdjęciami. Pod koniec kwietnia trawa była już wielokrotnie koszona. teraz dwa razy, a ten drugi, to w zasadzie nawet nie było co kosić.

Ogród Cioci cz. 3 20:25, 28 kwi 2020

Do góry
GorAna napisał(a)

Jakbym siebie słyszała
Gosiu, ogród przepiękny...i te ozdoby!
Masz utalentowanego Mężusia
Buziki

No bo jak wiosna bez tulipanów. No jak
Ogród Cioci cz. 3 20:23, 28 kwi 2020

Do góry
Kocham wiosnę za kolorki i zieleń taką soczystą
Jak więcej błędów nie popełnić...... 20:23, 28 kwi 2020

Do góry
Jak więcej błędów nie popełnić...... 20:19, 28 kwi 2020

Do góry
Dziewczyny z moją wiosną to tak słabo, mało u mnie kwiecia o tej porze roku.
Jesienią muszę coś dosadzić bo niektóre rabaty teraz straszą pustkami.

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 20:19, 28 kwi 2020

Do góry
Dajano, bardzo mocno Ci życzę, żeby spełniło się to czego pragniesz

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:15, 28 kwi 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
No to podbudowałaś mnie, ja ciągle myślę, że mogłabym zrobić ciekawiej, lepiej, bo to wszystko takie tylko wymyślone przeze mnie. Oglądam obce ogrody, a tam tak pięknie.

Dorotko,
u Ciebie jest tak pięknie! Umiesz w ciekawy sposób pokazać piękno swoich roślin, ogrodu ale również miejsc które zwiedzasz
Tu narazie jest ściernisko... 20:11, 28 kwi 2020

Do góry
W sprawie juk to odpowiem zbiorowo
Generalnie ja je lubię ale już wiem że muszę uważać. Na trudnym terenie typu moje skarpy to rosną bardzo wolno i tam zostawiłam. Ale na płaskim to idą jak dzikie.
Dzisiaj przyjechała koleżanka i je wszystkie wzięła. Ma taki trudny kawałek terenu z ubogą glebą i tam che je wsadzić. Ona szczęśliwa że tyle dostała za darmo a ja jeszcze bardziej że się ich pozbyłam bo miło wszystko szkoda mi było wywalić na kompost.
A tak się prezentowała wanna pełna juk.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:10, 28 kwi 2020

Do góry
Kwiaty Oli straciły kolor landrynkowego różu. Wyraźnie pojaśniały. Na tym etapie jest najładniejsza.

Ruszyły parzydła. Na zdjęciu parzydło Kneiffi.

Niby wiedziałam, że brunnera pięknie kwitnie, ale wciąż nie mogę przestać się zachwycać tym ubiegłorocznym nabytkiem.

Kalina angielska wchodzi w okres kwitnienia. Niestety, nie ma tej zalety, co jej japońskie kuzynki, którym w kwitnieniu towarzyszą liście. Aż szkoda, że te pięknie pachnące na kilka metrów kule, nie mają zielonego tła z liści.
Nie można mieć wszystkiego.

Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 20:08, 28 kwi 2020

Do góry
Pola napisał(a)
Ścieżki gotowe i umyte......
size=360x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/201/2016933/original.jpeg[/img]

Zaskoczylas mnie ta aranzacja, pieknie, bardzo pomyslowo, pasuje do calego otoczenia
Ogród Cioci cz. 3 20:04, 28 kwi 2020

Do góry
Kindzia napisał(a)
Małgoś, za to coroczne sadzenie tulipanów to Ci się przynajmniej 3 medale należą Pięknie wyglądają wiosną, pięknie!!!

Kocham je i puki siłę będę mieć to sadzić też będę

Bawarka 20:02, 28 kwi 2020

Do góry
CDN
Ogród Cioci cz. 3 20:02, 28 kwi 2020

Do góry
Urszulla napisał(a)

Właśnie z Irenką pisałyśmy że nasze też obgryzają trawy, ale ozdobne
Lunkę pogłaskaj ode mnie. Wiesz mi się wydaje że psy mają wybiórczy węch i słuch i jakoś się umieją posługiwać że to nigdy nie zanika im dopóki chodzą i poruszają się w znanym terenie. Bo moja mała też staruszka z zaćmą ale jak chodzi o pewne rzeczy jedzeniowe albo nawyki domowe to jakby zdrowa w 100% łatwiej rozróżniają też obiekty ruchome.

Luna niestety chodzi już jak odkurzacz rumba czyli odbija się od ścian. Wpada w kanciki i spada ze wszystkiego. Jedzenie podstawiam jej pod nos.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies