Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Typografia ogrodu 23:18, 13 lis 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Eee temat umarł śmiercią naturalną, może kiedyś jeszcze mu się przypomni i coś wymodzi

To musisz Go zmotywowac
Typografia ogrodu 23:12, 13 lis 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Mowie wszystkim wokol ze takich szukam. A ze to dosc popularne klosze to zawsze cos znajde i w starocach podobno za grosze mozna dostac.a Twoj M Opracowal juz formy wielokrotnego uzytku?

Eee temat umarł śmiercią naturalną, może kiedyś jeszcze mu się przypomni i coś wymodzi
Tu ma być ogród :) 23:07, 13 lis 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Zamiast w kompleksy wpadać, to leć do Asi po sprawdzony przepis
A w Lidlu masa cudnych dekoracji pierniczkowych.

Ala mnie istnieje tylko bialy gesty lukier dekoracyny i papierowa tuba.ciezka praca ale efekt super
Tu ma być ogród :) 22:35, 13 lis 2015

Do góry
uuuu dubelków się narobiło.
no to fotka - tak ładnie się przebarwia tawuła golden princess

Do góry
i szałwia, kończy sezon

Do góry
u mnie to kilka rabat, w sumie 100 m2 - przyjedzie 8 ton kamienia, mi przeliczali 80 kg na 1 m2, grubość warstwy 4 cm
Typografia ogrodu 22:34, 13 lis 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

A skąd Ty masz formy na te kule, kupujesz za każdym razem nowe klosze szklane?

Mowie wszystkim wokol ze takich szukam. A ze to dosc popularne klosze to zawsze cos znajde i w starocach podobno za grosze mozna dostac.a Twoj M Opracowal juz formy wielokrotnego uzytku?
Ogród niby nowoczesny ale... 22:21, 13 lis 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)
Warstwa grysu to coś ok 2-3 cm.
Oczywiscie, że mam matę pod żwirkiem...przy tej ilosci kamienia to bym ciągle chwasty wyrywala...a i przy macie jest co wyrywać.

Co do wydajnosci...to niestety ale nie potrafię określić.

Buźka

Dzięki za odpowiedź, dziś zamówiłam, tylko grubszą frakcję, no i z uwagi na cebulowe, będzie bez maty, tylko gazety podłożę. Strach się bać...
Tu ma być ogród :) 22:17, 13 lis 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Już pieczemy pierniki. O matko ja się muszę wylogować z forum bo w kompleksy wpadne

Zamiast w kompleksy wpadać, to leć do Asi po sprawdzony przepis
A w Lidlu masa cudnych dekoracji pierniczkowych.
Ogród niby nowoczesny ale... 22:11, 13 lis 2015

Do góry
Magda, jeśli dobrze widze, to masz grys granitowy, jak grubą warstwę dawałaś tego kamyczka, czy masz pod nim jakąś matę i jeśli pamiętasz jakie zużycie na 1 m2 tego kamienia jest?

Piękną jesień masz!
Typografia ogrodu 21:51, 13 lis 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Na prawde mi sie spodobalo.kule to sama zrob.ja jutro znow robie. A wianki masz w tej kwiaciatni?

A skąd Ty masz formy na te kule, kupujesz za każdym razem nowe klosze szklane?
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 21:46, 13 lis 2015

Do góry
Pawlus napisał(a)

Hortensjom wycinam zawsze najcieńsze gałązki a resztę przycinam nad 2,3 oczkiem.

Variegatusom nic nie robię, nie pokładają mi się. Chyba potrzebują dużo Słońca, wtedy są sztywne.

Seledynowa trawka pod bukiem to Hakonechloa macra All Gold.

Dziękuję za odpowiedzi, o cięciu hortensji zapisuję, bo wiosną będę mieć swój debiut w tej dziedzinie.
Hakone rozpoznałam na jesiennych fotkach, jak już się przebarwiły.
Tu ma być ogród :) 21:32, 13 lis 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Przepis zaraz na priv Ci przesle

Jesteś niezastąpiona... ja dopiero co miałam się do Ciebie zgłosić, a tu już przepis dotarł - buziak
Tu ma być ogród :) 21:31, 13 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Stipa bardzo mi się podoba Będę wysiewać

O tak mus ją mieć!
Ciekawe czy moja przetrwa zimę, ale jeśli nie to też problemu nie bedzie, nasion nazbierałam od groma!
I tak sobie posieję, bo lubię taką młodą, zieloną.
Tu ma być ogród :) 21:30, 13 lis 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Kapitalne choinki! Cos czuję, że rodzinka jest obdarowywana tymi słodkimi dziełami sztuki, prawda?
My mamy zwyczaj, że do każdej babci i prababci zawozimy spakowane w piękne torby pierniczki
A mikołajek to też Twoje dzieło piernikowe?
Zdjęcie zostaw

oj tak..wszyscy obdarowywani są pięknie zapakowanymi w folię paczuszkami obwiązanymi wstążeczką...mikołajek to niejadalny dodatek

ok.zostawiam
Typografia ogrodu 21:29, 13 lis 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Jak byłam przed Świętem Zmarłych to już można było sporo świątecznych dekoracji tam spotkać, ale wtedy jeszcze nic nie kupowałam.
Ale powiem Wam, że w marketach szaleństwo świąteczne się zaczęło, sama dziś nie wyszłam z pustymi rękami

Asia, fajnie, że udało się Wam z tym betonem jeszcze teraz - jak Cię znam to wiosną ruszycie z kopyta!

Tez sie cieszymy i to bardzo M zaskoczyl mnie tym pomyslem i udalo sie zrealizowac w niecale 2 tygodnie oby murowanie i tynkowanie szlo tak szybko.farbe mamy wiec tez bedzie szybciej.
Tu ma być ogród :) 21:28, 13 lis 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)
Przepiękna jest ta brzozowa rabata.

Lubię ją, za to, że o każdej porze roku jakimś akcentem mnie zachwyca, teraz berberysy z rozplenicami grają tam pierwsze skrzypce
Tu ma być ogród :) 21:24, 13 lis 2015

Do góry
frezja napisał(a)
To tak nieskromnie wkraczamy w sezon piernikowy) foty z ub.roku

Kapitalne choinki! Cos czuję, że rodzinka jest obdarowywana tymi słodkimi dziełami sztuki, prawda?
My mamy zwyczaj, że do każdej babci i prababci zawozimy spakowane w piękne torby pierniczki
A mikołajek to też Twoje dzieło piernikowe?
Zdjęcie zostaw
Tu ma być ogród :) 21:20, 13 lis 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Na fotkach jeszcze widać dużo kolorków u Ciebie - fajnie! "Brzozówka" super!
I nowy członek rodziny się szykuje Ja mam całe zoo I najbardziej lubię jak cała ekipa leci się ze mną witać po powrocie do domu

fajnie, że w połowie listopada jeszcze jakichś kolorków można się doszukać.

Część tego Twojego zwierzyńca znam z fotek i podziwiam, że dajesz radę z taką gromadą - a tych powitań i merdania ogonami z radości to zazdroszczę
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 21:16, 13 lis 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Przychodzę od Marzenki, rabatę z ML i hortkami już odszukałam - pięknie wygląda, czytam, że hortensje tniesz nisko, żeby nie przysłoniły miskantów - wiosną będę w takim razie podpytywać o instrukcje cięcia.
Już kiedyś trafiłam do Twojego ogrodu, ale gdzieś mi zniknąłęś, a to duże niedopatrzenie, będę musiała w wolnej chwili nadrobić choćby pismo obrazkowe.
Zauważyłam, że masz piękne miskanty Variegatusy, co robisz, żeby się nie pokładały?
I widzę troszkę podobieństw w naszych przedogródkach, co to za seledynowa trawka pod buczkiem?

Hortensjom wycinam zawsze najcieńsze gałązki a resztę przycinam nad 2,3 oczkiem.

Variegatusom nic nie robię, nie pokładają mi się. Chyba potrzebują dużo Słońca, wtedy są sztywne.

Seledynowa trawka pod bukiem to Hakonechloa macra All Gold.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies