Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 19:17, 13 lis 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Aż się boję patrzeć jakie cudo wynalazłaś, bo się jeszcze nakręcę
Ja stoję przed zakupem odkurzacza centralnego, bo do tej pory nie wybraliśmy, a też by mi życie uprościł.

Zaczynam się przygotowywać do przyjęcia pod swój dach futrzastego członka rodziny, córka od miesięcy nie daje nam spokoju i nieustannie wraca temat psa, za kilka miesięcy dołaczy do nas prawdopodobnie biała kulka, bo wybór padł na maltańczyka.
Wtedy to dopiero dojdzie mi sprzątania, choć on zamiast sierści ma włosy, rosnące całe życie.
Zazdroszczę sąsiadów, z którymi można się w jakiejś kwestii dogadać.

Ja mam zrobione odprowadzenia pod odkurzacz centarlny ale serce cały czas nie zakupione i nie podłączone Zazdroszczę odwagi z psem
Typografia ogrodu 19:02, 13 lis 2015

Do góry
Jagodaa napisał(a)

Może na giełdzie w Tychach? choć mnie się nigdy tam nie chciało jechać, więc nie znam asortymentu .

Jak byłam przed Świętem Zmarłych to już można było sporo świątecznych dekoracji tam spotkać, ale wtedy jeszcze nic nie kupowałam.
Ale powiem Wam, że w marketach szaleństwo świąteczne się zaczęło, sama dziś nie wyszłam z pustymi rękami

Asia, fajnie, że udało się Wam z tym betonem jeszcze teraz - jak Cię znam to wiosną ruszycie z kopyta!
Typografia ogrodu 17:33, 13 lis 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Niemozliwe żeby się nie spodobał - prześliczny!
Wszystkie akcesoria do niego kupiłaś na giełdzie? Znasz jakiś sklep on-line z takimi rzeczami?

Może na giełdzie w Tychach? choć mnie się nigdy tam nie chciało jechać, więc nie znam asortymentu .
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:56, 13 lis 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ale pięknotka, pokaż wszystkie trzy razem!

Pamiętam o fotce wiśni, tylko wszyscy sąsiedzi wolne mają i nie bardzo mi się uśmiecha z aparatem latać

każda kolejena marniejsza jeśli chodzi o obfitość liści i gęstość korony i nie mam jak zrobic zdjecia bo to na przeciw okien sąsiadów :/
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:46, 13 lis 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
na chwile wpadła i uciekam ale musze pokazac jak grusze zaczynaja

Ale pięknotka, pokaż wszystkie trzy razem!

Pamiętam o fotce wiśni, tylko wszyscy sąsiedzi wolne mają i nie bardzo mi się uśmiecha z aparatem latać
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 09:54, 13 lis 2015

Do góry
Przychodzę od Marzenki, rabatę z ML i hortkami już odszukałam - pięknie wygląda, czytam, że hortensje tniesz nisko, żeby nie przysłoniły miskantów - wiosną będę w takim razie podpytywać o instrukcje cięcia.
Już kiedyś trafiłam do Twojego ogrodu, ale gdzieś mi zniknąłęś, a to duże niedopatrzenie, będę musiała w wolnej chwili nadrobić choćby pismo obrazkowe.
Zauważyłam, że masz piękne miskanty Variegatusy, co robisz, żeby się nie pokładały?
I widzę troszkę podobieństw w naszych przedogródkach, co to za seledynowa trawka pod buczkiem?

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:49, 13 lis 2015

Do góry
Pawlus napisał(a)

Przepraszam, że wtrącę się u Madżenki, ale ja mam takie połączenie Zapraszam do obejrzenia.

Dziękuję, już pooglądałam, u Ciebie pięknie to zestawienie wygląda
Ogrodowy song 09:33, 13 lis 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
widoki z Paryża cudne i kula trzmielinowa też, masz wprawę, te trzy młodziutkie też kiedyś takie piękne na pewno będą

rosną w jasnym miejscu to nadzieja jest,że będzie im dobrze.Mam inną bardziej w cieniu,to nie wybarwia się tak bardzo,jak ta,którą prowadzę na pniu...ma kilka odcieni od żółci po zieleń..
Ogrodowy song 09:29, 13 lis 2015

Do góry
widoki z Paryża cudne i kula trzmielinowa też, masz wprawę, te trzy młodziutkie też kiedyś takie piękne na pewno będą
Tu ma być ogród :) 08:54, 13 lis 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Edyta czytam o urządzeniach domowych. Marzy mi sie Samsung mop do podłogi robot i taki sam odkurzacz Ustawiłabym na godzinkę orzed moim powrotem z pracy i nie miałabym nerwa.
Teraz kupiłam badziewi Viledy virobi co zbiera mi sierśc psa z podłogi i wbrew pozorom radiz sobie z tym. Zatem zakup robota do podłogi zbliża sie nieuchronnie

Czytam o ogrodzeniu... na szczęscie od poczatku z sąsiadem ustaliliśmy współfinansowanie płotu i zanim dom powstał ogrodziliśmy działki. Taraz mnie wnerwia ta zielona siatka, ale w zieleni jej nie widac tak bardzo...

Aż się boję patrzeć jakie cudo wynalazłaś, bo się jeszcze nakręcę
Ja stoję przed zakupem odkurzacza centralnego, bo do tej pory nie wybraliśmy, a też by mi życie uprościł.

Zaczynam się przygotowywać do przyjęcia pod swój dach futrzastego członka rodziny, córka od miesięcy nie daje nam spokoju i nieustannie wraca temat psa, za kilka miesięcy dołaczy do nas prawdopodobnie biała kulka, bo wybór padł na maltańczyka.
Wtedy to dopiero dojdzie mi sprzątania, choć on zamiast sierści ma włosy, rosnące całe życie.
Zazdroszczę sąsiadów, z którymi można się w jakiejś kwestii dogadać.
Tu ma być ogród :) 08:44, 13 lis 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
Ale o czym mowa że jest białe albo czerwone?

O kwiotki chodzi Ewuś
Tu ma być ogród :) 08:43, 13 lis 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
ooo firenek nie ma ja tez myślałam że białych nie ma, zawsze chyba czerwone są ?

nie ma, od strony gdzie najbliższy dom jakieś 150 m oddalony i powiem szczerze, że dobrze mi z tym

Grudnika kupiłam w zeszłym roku, o ile dobrze pamiętam w Ikei.
Tu ma być ogród :) 08:41, 13 lis 2015

Do góry
frezja napisał(a)
nie wiedziałam,że biały też jest...

czerwone i różowe najpopularniejsze, ale i białe są - zaraz w sklepach zacznie się na nie sezon, to się rozglądaj
Tu ma być ogród :) 08:39, 13 lis 2015

Do góry
Olili napisał(a)
Jak nastrojowo...

Dopiero będzie
Już mnie nosi, żeby kupić jakieś dekoracje, a w kolejnym tygodniu czeka mnie trochę jeżdżenia po sklepach to może ustrzelę coś fajnego.
Moja "przyziemna" :) pasja 22:51, 12 lis 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Super podsumowanie - fajnie się ogląda jak to wszystko rosło i piękniało z czasem.

Za hortkami masz gracki?
W jakiej odległości masz je posadzone od hortek?

Tak, ale za tymi pod wiśniami, za Silver Dollar. Na mijankę są raczej posadzone i chyba 50cm, max 70.
Tu ma być ogród :) 20:18, 12 lis 2015

Do góry
Słuchajcie, święta chyba faktycznie zbliżają się wielkimi krokami... grudnik mi właśnie zakwitł.

Tu ma być ogród :) 20:17, 12 lis 2015

Do góry
Olili napisał(a)

hihihihii,w moim rodzinnym domu tez tak sądzi nam robili a wyobraż sobie,że z misiąc temu (teraz już ich córka ),gdy chciała nowe ogrodzenie robić to zamówiła geodetów (przez konflikt z sąsiadem z drugiej strony) wytyczali ze wszystkich stron i się okazało,ze przybudówkę ,którą robili do domu weszli w działkę moich rodziców ,no i wszystkie słupki też poprzesuwane.... Słupki od ogrodzenia cofnęła tak jak powinny być,domu rodzice nie kazali jej przesuwać

Ja takich sytuacji się naoglądałam i nasłuchałam w brud ,bo pracowałam kiedyś nadzorze budowlanym.Masakra.

Okazuje się, że pomysłowość ludzka nie zna granic.

Moja koleżanka kupiła kiedyś dom nie sprawdzając czy wszystko w papierach się zgadza i okazało się, że jest postawiony z jednej strony zbyt blisko granicy sąsiada.
Oczywiście przyszedł moment, że sąsiad zgłosił to gdzie trzeba i zaczęła się wieloletnia batalia z urzędami, pozytywnie zakończona, ale tylko dzięki temu, że rodzice tej dziewczyny pracowali w UM i uruchomili swoje znajomości.
Typografia ogrodu 20:06, 12 lis 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Niemozliwe żeby się nie spodobał - prześliczny!
Wszystkie akcesoria do niego kupiłaś na giełdzie? Znasz jakiś sklep on-line z takimi rzeczami?

Wszystkie akurat w tym przypadku.sam material nawet kupiony na gieldzie nie malo wychodzi bo jest tam tego sporo.
O do sklepu oczywiscie chocby na allegro cos znajdziesz.ale ja takie rzeczy raczej na zywo kupuje
Tu ma być ogród :) 20:03, 12 lis 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Też ciekawe podejście, u mnie by się sąsiedzi na pewno ucieszyli, nie dość, że ogrodzenie za free to jeszcze granica przesunięta na ich korzyść.
Po sąsiedzku jak geodeta wyznaczył granice działki, to jakaś leciwa babka sąsiadująca z ta dzialka przyszła w nocy i poprzesuwała kamienie wg jej widzimisie

hihihihii,w moim rodzinnym domu tez tak sądzi nam robili a wyobraż sobie,że z misiąc temu (teraz już ich córka ),gdy chciała nowe ogrodzenie robić to zamówiła geodetów (przez konflikt z sąsiadem z drugiej strony) wytyczali ze wszystkich stron i się okazało,ze przybudówkę ,którą robili do domu weszli w działkę moich rodziców ,no i wszystkie słupki też poprzesuwane.... Słupki od ogrodzenia cofnęła tak jak powinny być,domu rodzice nie kazali jej przesuwać

Ja takich sytuacji się naoglądałam i nasłuchałam w brud ,bo pracowałam kiedyś nadzorze budowlanym.Masakra.
Tu ma być ogród :) 19:51, 12 lis 2015

Do góry
Olili napisał(a)
My graniczymy z dwóch stron z sąsiadami ,z oby dwu stron ogrodzenie robiliśmy my i są siedzi się nie dokładali. Z tym,ze robiliśmy ogrodzenie nie idealnie w granicy tylko ciut po naszej stronie,bo z założenia chciałam by płot był nasz...Przynajmniej wiadomo z góry,ze na współkonserwację nie ma co liczyć i trzeba samemu ale jak mi się ubździ puścić powojnik to mogę Choć póki co to sąsiadka puściła winobluszcz...też bez pytania...jednak gdy okaże się ,że mi przeszkadza czy cuś....to mam prawo powiedzieć by go usunęła.I dobrze mi z tą świadomością.

Też ciekawe podejście, u mnie by się sąsiedzi na pewno ucieszyli, nie dość, że ogrodzenie za free to jeszcze granica przesunięta na ich korzyść.
Po sąsiedzku jak geodeta wyznaczył granice działki, to jakaś leciwa babka sąsiadująca z ta dzialka przyszła w nocy i poprzesuwała kamienie wg jej widzimisie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies