Długa rabata przy płocie tu też jest wąsko ale żeby wykorzystać ten kawałek przestrzeni chce posadzić trawy i berberysy erecta. Tuj nie sadzimy bo tym się zajął sąsiad
Turzyce nad oczkiem wodnym zostały odmłodzone. Bardzo się rozrosły, moczyły się w wodzie. Wiosną powinnam je przyciąć ale nie wiedziałam o tym. Dostały brązowych plam. Po przycięciu zaczynają wypuszczać zdrowe listki.
Wczoraj trochę zrobiłam zdjęć ale już za kilka godzin pewne miejsca wyglądały inaczej. U mnie to tak właśnie jest. Wciąż poprawiam.
W piątek usunęliśmy dużą sosnę od północy. Ją trzeba było ciąć z drabiny, tą kulę. A to i niebezpieczne a i sił nie przybywa ale ubywa. Z pewną obawą ale usunęliśmy. W sobotę robiłam tam porządek i pewne zmiany, małe ale jednak były wymuszone. Ale na tych zdjęciach tych zmian jeszcze nie ma. Muszę dokończyć je.
Tak po prawej stronie jest brama
Ten pierwszy prostokąt (między gruszami) to przechowalnik ten obleśny płotek wyleci
A drugi prostokąt ..ten na którym narysowałaś swój w drugą stronę to rabata owocowo kwiatowa..narazie bardziej owocowa