Dzisiaj po pracy w ramach relaksu pomalowałam garaż
Zdjęć nie zdążyłam zrobić, ale za to mój mały Jasio dorwał się do mojego telefonu i pocykał Więc autorskie zdjęcia Jasia
Przy szałwiach posadziłam rząd róży Pomponella i ciut dalej jedną Chopin, mam też rabatkę z różami przy tarasie Aspirin Rose. Niestety jeszcze nie widziałam jak kwitną Czekam ...
Przejeżdżałam dzisiaj przez Kórnik i coś mi z tyłu głowy szeptało: "zajrzyj do szkółki, zajrzyj do szkółki..." No i zajrzałam. Znalazłam poszukiwany na miejscówkę koło kompostownika Bez czarny Black Beauty Niestety nie wyszłam tylko z nim. Jakoś tak wyszło, że kupiłam też Perowskia i Krzewuszkę Ebony nad Iwory. To dziwny wybór, bo tak naprawdę nie lubię krzewuszek. Teraz zupełnie nie wiem, gdzie ją posadzić. Ładna jest, ale kompletnie nie pasuje mi ma rabaty. Czy krzewuszki dają radę w donicach? Z takimi kolorami mogłaby stać na tarasie.
Trawa Hakonechloa rośnie u mnie "uwięziona" w donicach. Teraz nie ucieknie mi. No i jeszcze 5 sztuk rośnie na rabacie od frontu. Ale 5 sztuk to upilnuję. Bo 200 sztuk, gdy była w obwódce, wokół trawnika to trochę zwątpiłam czy dam radę.
W tej donicy rosną dwie begonie i dwa wilczomlecze gotową taką kompozycje kupiłam. Powędrowała do mojej mamuśki na dzień matki.Dziękuję Aniu za miłe słowa.
U mnie w tym roku nie zakwitł ani jeden orlik biało żółty, łudzę się jeszcze że może pod gruszą przy dużych funkiach są właśnie one. Bardzo je lubiłam, niestety one nie sieją się, a jeśli nawet to u mnie jest za gęsto dla młodych siewek. Ja nasionka wysiewam w warzywniku, dopiero później przenoszę do ogródka gotową roślinkę.
Te nasionka co Ci wysyłałam miałam opisane, więc nie wiem jak to się stało, że zakwitł inaczej.
Miło mi, że Ci się u mnie podoba, Twój ogród to jeden z moich ulubionych.
Goździki przy altanie cudownie pachną, to był dobry pomysł z ich sadzeniem. Rozjaśniają zacieniony kąt i rozsiewają zapach.