Upał był dzisiaj nie do wytrzymania, ale koło 17tej przeszła spora burza i w końcu można oddychać. Pachnie świeżością
Podobają mi się delikatne kwiaty hortensji dębolistnej. Nowe nasadzenia na lawendowe muszę wysunąć do przodu, zapomniałam jaka Grapeenhall rośnie wielką. "Trawnik" kwitnie na całego, czas na cięcie
Co to może być? Miał wyrosnąć biały pierwiosnek ząbkowany
Na przyśmietnikowej do kwitnienia zbiera się rutewka, jest wyższa ode mnie, ale ma w tym roku wyjątkowo mało kwiatów. Chmurki z tego nie będzie.
Zaczęła kwitnąć kolejna róża nn. Ma piękne aksamitne bordowe płatki, ale w ogóle nie widać tego na zdjęciach.
Na wiejskiej pysznogłówka przegrywa z mozgą. Muszę ją przesadzić. A dynia ucieka z kompostownika
Na różankę dokupiłam kilka łubinów trwałych: The Chatelaine, Red i Rose Shades i bodziszka bezszypułkowego "Sanne".
Ascot i Elfe pokażą po jednym kwiatku Ta druga w przyszlym roku dostanie obelisk, jeżeli się kolorystycznie z Chopinem nie pogryzie. Tam gdzie jest kołek dosadzę jeszcze jakąś piwonię. Początkowo chciałam czerwoną, ale tteraz mam wątpliwości. Przed furtką (płot w tym miejscu zniknie jesienią) dosadzę drugą świdośliwę.
Bardzo bym się cieszyła z takiej pomyłki, Viala jest droższy i trudniej go zdobyć, a ma zarąbiste połączenie kolorów.
Rabatę podziwiamJest pięknie
Tylko jakby nie wszystko jednak opisane. Nie wiem np co to takiego - kwitnące białymi kłosami? Czy to jest tojeść orszelinowata?