zrobiłam mały tetris na limonkowej, dałam dwa jasne rochodniki na przód - muszę je rozmnożyć, żeby były większe jasne plamy. Czy wy też to widzicie, że w miejsce migdałka nadałby się idealnie wiąz holenderski Wredei?
Gipsówka rzeczywiście ma długi korzeń.
Lilie mam różne gatunki, wybierałam takie co nie trzeba na zimę wykopywać. Dużo mam lilii drzewiastych, ale tak na prawdę to tylko 3 w ubiegłym roku wyrosły na około 2 metry i bardzo mocno pachniały. Poskrzypkę miałam, ale opryskałam i na razie spokój. Inwazyjnych ślimaków i ćmy bukszpanowej na razie nie mam i oby się nie zwlokły do mnie.
Mam nadzieję, że w przyszłym roku będę miała ładne bordowe łubiny. Kupowałam nasiona, już powschodziły.
Hej Dominika,
i zapytam właśnie czy to trzcinnik KF? Bo moje zeszłorocznie zakupione trawy tak właśnie wyglądają, a kupowałam jako trzcinnika KF. Nie wiedziałam, że są tak wysokie w tej zielonej części... myślałam, że będą niższe.
Wow... piękny ten zakątek. Masz takich więcej w ogrodzie. Jeszcze nie doczytałam za dużo w wątku.
Najpierw wielki podziw, a potem mnóstwo pytań mi się nasunęło:
jaką głębokość ma ta rabata, czy cały ogród masz taki naturalny, jak stopniowo wypełniałaś tę rabatę roślinami? Czy od początku miałaś tam wizję całości czy zmieniałaś dużo po drodze?
Witam, wiosną zaczęła mi brązowieć jedna gałąź mojego niwaka sosny, spryskałem Amista 250C, usunąłem mrówki których było dość sporo. Czy to na pewno osutka ? czy mogę coś jeszcze zrobić aby ratować moje drzewo ? Proszę pomóżcie