Admete pieknie masz tyle pracy wlozylas w to wszystko tyle serca......nic sie martw zywopłotem .........
Czosnkow niebieskich nie mam ..wiec nie wiem z jakiego efektu jestes niezadowolona .... Twoje kompozycje zawsze cudnie wychodza pieknie sie bawisz barwa i faktura )::
Dobre
Muszę swojemu w takim razie towarzystwo zabrać
Ale też gdzieś czytałam, że nie powinno się go zasilać nawozem do zielonych, bo wtedy w masę idzie, a nie w kolor. U mnie też pada, więc jest nadzieja, że się ździebko zaczerwieni.
Dzięki za odpowiedź
No to masz roboty z nimi ja ma duzych 24 a małych 11 wiec tez sie okazało ze mam co robic. Tylko u Ciebie wszystko takie zdrowe ...u mnie po tych wiatrach i deszczach troche sie dwa pochorowaly oby reszta przetrwała
Beatko tak z tylu stipa . Red baron dopiero od tygodnia po tych silnych deszczach tak sie mocno wybarwił i utyl. Zasilam ogrod florowitem ale pod baronem nie leje bo boje sie ze zdominuje rabate ...wiec w zasadzie od samoscintak sie zaczerwienił.
Jolu, czy Ty czyms specjalnym nawozisz swojego red barona, że się tak wybarwił? U mnie na słońcu, a i tak ledwo obrzeża ma czerwone
Ech, piękne to ujęcie...
Stara maksyma mówi, że nie to ładne, co ładne, tylko to co się komu podoba.
Na szczęście w naszej pasji ogrodniczej wszystkiego mamy ,,do wyboru i do koloru".
Eremurus stenophyllus
Ta 45 cm kolba pustynnika już niebawem pokryje się w całości żółtymi przykwiatkami.
Roślina bezproblemowa znosząca bardzo niskie temperatury. Wymaga jedynie żyznej gleby i dobrego drenażu.