Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 22:35, 23 lip 2015

Do góry
Mirka napisał(a)
Matko a ja nawet nie zaczęłam ciąć jak dam radę to w weekend. Iwonko muszę zapytać już dawno chciałam dlaczego wybrałaś taki kolor wokół oczka ?

Chodzi o ten rudy?
Taki mieliśmy drewnochron - mam nim pomalowane ławki w ogrodzie i myślałam, że będzie Ok. Potem dziewczyny zwróciły uwagę,ze trochę krzykliwy. Już nawet wiem, jaki bym mogła dać. Szary odpada, bo takiego nie mam nigdzie. Moje dodatki w elewacji mają odcień mahoniu. Ten rudy - też miał być mahoniem, a okazał się czymś innym
Teraz już się przyzwyczaiłam do niego - kolorowy akcent na rabacie.

A jaki kolor byś wybrała?
Wiesz, jak szukasz farb akrylowych czy drewnochronów, to mają teraz dziwne kolory
Ogródek Iwony 22:28, 23 lip 2015

Do góry
Donia72 napisał(a)
Iwonko, przyszłam się przywitać

Witaj Doniu, już jesteś? Zaraz sprawdzę, co u ciebie słychać
Ogródek Iwony 22:27, 23 lip 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Iwonka zajrzyj do mnie Wstawiłam kilka fotek rabaty kwiatowej. To największa rabata w moim ogrodzie, będę ją obsadzała w przyszłym roku, ale zobacz co już tam mam - prawie gąszcz

No to jestem ciekawa, za chwilkę do Ciebie zajrzę. Już sobie otworzyłam twój wątek w zakładce, żeby nie zapomnieć
Ogródek Iwony 22:25, 23 lip 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Sorry że tak Cię gnębię ... ale ten upadły to taki zasuszony jest już na amen? ... i jak wyglądają korzenie?

Tak Reniu, wywalam te, co są suche i nie pokazują oznak życia. Korzenie wyglądają, jakby nie pobierały wody - nie ma nowych przyrostów. I tak takie zasuszone szpecą, więc ich tam na siłę trzymać nie będę.
Ogródek Iwony 22:23, 23 lip 2015

Do góry
ryska napisał(a)
Iwonko pozdrawiam

Reniu, dziękuję, że wpadłaś
Macham i idę zobaczyć, co u ciebie nowego
Ogródek Iwony 22:21, 23 lip 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
Iwonko podziwiam ze Ci się chce takie dokładne relacje zdawać z tego co już wcześniej zostało zrobione.

Małgoś, akurat miałam wenę, to tak zrobiłam, ale po takim wysiłku umysłowym czas był na pracę fizyczną, więc dziś sobie popracowałam w domu i ogrodzie.
Przycięłam wszystkie buksy, najwięcej czasu zajęło mi przycięcie żywopłotu z bukszpanu, ale chyba Zbyszek będzie musiał poprawiać nożycami elektrycznymi - ma lepsze oko Co nieco poprzesadzałam 10 cm dalej, bo mi nie pasowało
Trochę popieliłam i nawet nie wiem kiedy, wieczór się zrobił. Było przyjemnie, pochmurno, po deszczu, w sam raz na drobny szlif w ogrodzie
A wieczorem przy płocie podziwiałam z sąsiadką jej hortensję - jest piękna, tylko nazwy nie znam. Na początku limonkowa, potem biała, a na koniec sezonu przebarwia się na bordowo. I Vanilka to nie jest. Ma inne gałązki
Ogródek Iwony 22:01, 23 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Beatko, ta burza nie była taka straszna

Na szczescie. Bo ta poprzednia to jakas masakra..
Ogródek Iwony 21:59, 23 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ewa, wykorzystuję pogodę i lekkie ochłodzenie i tnę ostatnie buksiki
Matko a ja nawet nie zaczęłam ciąć jak sam radę to w weekend. Iwonko muszę zapytać już dawno chciałam dlaczego wybrałeś taki kolor wokół oczka ?
Mały ogród na wzniesieniu 21:27, 23 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Witaj, zaintrygowało mnie twoje oczko ze ścianką. Czy możesz technicznie podpowiedzieć mi, jak wykładałeś oczko? Planuję wymurować z e starej cegły ściankę wodną i d się na jakąś koncepcję zbiornika: czy woda ma lecieć do kamyczków (boję się, ze będzie się rozpryskiwać), czy do zbiornika z wodą. Kombinuję, jak taki zbiornik wyłożyć folią i mieć prostokątne brzegi, jak u ciebie. Mogłabym liczyć na pomoc? Zależy mi na niskich kosztach wykonania imam niewielki kawałek do zagospodarowania
Pozdrawiam.

O co chodzi z tym zagospodarowaniem terenu? O jakim miejscu piszesz? Bo mi się wydaje, ze ta asymetria wygląda fajnie
Ale gdybyś chciał inspiracji, to może to ci się spodoba?
https://www.pinterest.com/pin/529876712385734927/
https://www.pinterest.com/pin/529876712385167944/
Pozdrawiam i zaznaczam wątek

Cześć juz tłumacze jak to u mnie wyglądało.

Wykopałem 120cm głębokości i zrobiłem takie jakby schody. Głębokość taka by ryby mogły przeżyć zimę. Następnie na ostatnim schodku wyrownalem ziemie, kupiłem płytę mpf, pomalowałem ja papa taka do fundamentów i okleiłem mata kubełkowy rownież do fundamentów. Następnie wyłożyłem wszystko biowloknina.
Na to folia epdm i naprawdę polecam w porównaniu do zwykłej folii to niebo i ziemia. Jest taka możliwośc ze można ja sklejać i położysz w sumie jak tapetę ale ja ja wyłożyłem bez klejenia..wyznaczyłem środek i zacząłem nalewać wody dociskając tu i idzie i takim sposobem powstało oczko. Zależy jak duży kawałek chcesz zrobic bo jeżeli malutki to może poszukaj gotowych Form. Ja mam 3m długości i ponad 1m szerokości.

Co do zagospodarowania nie mam pomysłu co pod trzmielina wstawic
Mój ogród pod górkę... 18:03, 23 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Kasia, ja też bym ryczała. I na pomysł takiego wykonania bym nie wpadła. Podziwiam was.

To był ciężki okres, ale najważniejsze, że należy już do przeszłości
Mój ogród pod górkę... 17:22, 23 lip 2015

Do góry
Kasia, ja też bym ryczała. I na pomysł takiego wykonania bym nie wpadła. Podziwiam was.
Mój ogród pod górkę... 17:20, 23 lip 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
Taka ujarzmiona stipa jest ładna, ale już leżąca lub fruwająca niekoniecznie, rabaty do schrupania i kopiowania

A teraz ten sam tekst przetworzony przez telefon

Taka ujarzmić na stopa jest ładna, ale już leżąca lub frajda niekoniecznie, rabaty do schorzenia i kopiowania

Ja takie dziwolągi mam na tablecie, więc go nie ruszam. Wolę telefon
Ogród Mirelli 14:31, 23 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
A... Teraz rozumiem ten gwar na forum w ciągu nocy...
Dobrych snów ...
Dobrze, że nic strasznego się nie stało.

Iwonko po tej nawałnicy byłam taka rozbudzona, że spać nie mogłam, więc co Ogrodowisko
Ogród Mirelli 14:29, 23 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Baron czerwony, jak nic
Fajnie wygląda
Pytałaś się u mnie o rabatkę - odpowiedziałam ci baaaaaardzo rozlegle Zapraszam, str. 829:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4579-ogrodek-iwony?page=829

Iwonko wszystko przeczytałam dokładnie, przyswoiłam i oczywiście skomentowałam
Ogród na górce w zakolu wiślanym 12:54, 23 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
A po 4 latach trzeba je rozdzielić na mniejsze sadzonki, bo są słabsze i przestają kwitnąć. Najlepiej w maju. Tak przeczytałam dziś

Dobrze, że piszesz Iwonko.
Cenna uwaga.
Pokochałam jeżówki, są super.
Ogródek Iwony 12:48, 23 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Reniu, skapitulowałam.
Podlewam, dostały biohumus i pokrzywę i jest chyba gorzej. Czekam do września na wymianę. Staram się być bardzo cierpliwa, ale co jakiś czas podchodzę i wyciągam z ziemi upadłego
Pozdrawiam

Sorry że tak Cię gnębię ... ale ten upadły to taki zasuszony jest już na amen? ... i jak wyglądają korzenie?
Ogród na glinie 12:19, 23 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Za to u mnie popadało. Całą noc równy deszcz. Do ostatniej suchej nitki zlało tych, co o 5 szli do pracy. Burza taka sobie.

Deszcz potrzebny był.
U nas gorąco i duszno.
Ogródek Iwony 12:17, 23 lip 2015

Do góry
Beatko, ta burza nie była taka straszna
Ogródek Iwony 12:17, 23 lip 2015

Do góry
Ewa, wykorzystuję pogodę i lekkie ochłodzenie i tnę ostatnie buksiki
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 10:51, 23 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Małgosiu, u mnie Helena Gold też jest wysoka, za chwilę będzie kwitła. Niestety Red coś pożarło od korzenia. Oskarżam mrówki.
Dzięki roślinkom od ciebie zaczynam myśleć nad założeniem fioletowej rabaty bylinowej.

Iwonko, u mnie każda rabata bylinowa będzie mieć 100% poparcie
I pomyśleć, że kiedyś nie lubiłam fioletu! Właściwie, to chyba wszystkie kwiatuchy ze zdjęcia powyżej dostałaś. Pytanie tylko, jakie kolory odętki Ci sie trafiły, bo te na chybił trafił wykopywałam. Masz i różową, i białą?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies