Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 18:21, 20 lip 2015

Do góry
rozark napisał(a)

dziękuję a co będziesz sadzonkować
ja chyba za hortkę się wezmę , marzy mi się taka na pniu to z zielnej będzie w sam raz

Fajnie może być z tą hortką Mi hortensje słabo wychodzą. Mają kilka listków i na tym koniec. U innych czytam, ze będą kwitnąć U mnie tylko annabell z patyków będą kwitnąć.
Sadzonki muszę zrobić z budleji. Obiecałam komuś białą budleję. Za chwilę będzie kwitnąć, to będę wiedziała, która jest biała

Wydzielenie warzywniaka 18:15, 20 lip 2015

Do góry
Pięknie zestawiłaś perovską, lawendę i róże. Jaką masz tam rozplenicę?
Szpaler hortensji - lubię tak. Czy to anabell? Czym podpierasz, aby się po deszczu nie kładły?
Czasem słońce czasem deszcz 16:57, 20 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Przeczytałam, że masz dylemat.
Jutro skrobnę parę słów nt. tych dwóch roślinek
Jak w tamtym miejscu rozkłada się światło słoneczne?
Ile masz tam miejsca na posadzenie roślinek?

ciekawa jestem Twojej opini
obserowałam wczoraj ile tam jest słońca imi wyszło że ok. godziny rano i ok.2 wieczorem, w resztę dnia cień rzuca dom, siatka ma do 7 metrow, a szerokość miejsca do sadzenia to ok. 25cm
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 13:57, 20 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Dobra wiadomosć. Muszę zrobić sadzonki.
Reniu, fajnie wyszły ci motylki latające

dziękuję a co będziesz sadzonkować
ja chyba za hortkę się wezmę , marzy mi się taka na pniu to z zielnej będzie w sam raz
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 13:42, 20 lip 2015

Do góry
rozark napisał(a)

chcesz sadzonkę budlei? teraz jest czas na sadzonki zielne

Dobra wiadomosć. Muszę zrobić sadzonki.
Reniu, fajnie wyszły ci motylki latające
Ogródek Iwony 12:56, 20 lip 2015

Do góry
makkasia napisał(a)
Nie zdanżam na czas za Tobą Iwonko ale kibicuję wszystkim Twoim poczynaniom
ściskam

Kasiu dziękuję A ja wcale nie pędzę.

Po deszczyku na jeżówce siedział motylek. Jak on się nazywa? Wie ktoś ?

Ogródek Iwony 12:42, 20 lip 2015

Do góry
beata_m napisał(a)
Iwonko już chwilę mnie nie było ... ale się u Ciebie dzieje!!!!!!!! i będzie ścianka z wodą!!!!!!!!!!!!!!!!
A i podobało mi się co napisała anna_art, ja też z racji konieczności musiałam wstrzymać wiele pomysłów i chodzę sobie wzdycham i na okazję czekam :*
buziaki wielkie

Beatko, każdy musi robić we własnym tempie. Ogród kosztuje. Nie tylko pieniądze są potrzebne,ale i czas. Przy małym dziecku masz czasami ciężko. I mniej wolnego czasu na ogród. To się zmieni. Głowa do góry
Ja miałam sporo szczęścia - dużo roślinek w tym roku dostałam, żurawki wczesną wiosną rozmnażałam dzieląc każdą kępkę na mniejsze i wsadzałam w małe doniczki. Potem na rabaty.
Dziś czytałam, że czasami jedna doniczka ładnie obsadzona może na początek być namiastką ogrodu. Praca i własna inwencja jest tutaj bardzo ważna. Dasz radę. Małymi kroczkami. Widziałam u ciebie ładny warzywnik. Buziaki )
Ogródek Iwony 12:34, 20 lip 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Trudno u Ciebie nadrobić zaległości wątek żyje bardzo intensywnie !

Jak Ty to kobieto ogarniasz? Remont pokoju córki, goście, ściana do ogrodu niemal gotowa, zmiany, zmiany zmiany Podziwiam

Dla mnie ogród Lwk to takie energetyczne kolory, zawsze mi się kojarzysz z płomienną rabata. A gdy zobaczyłam Cię w Pęchcinie i kolor Twoich włosów to wiem ,ze to dopełnienie stylistyczne a Twój nick kojarzy mi się z Lwem a nie Iwoną i płomienną grzywą

Buziaki

Marzenko,
Goście byli, remont pokoju zaliczony, a ścianka w sierpniu - jeszcze ma czas. Jeszcze nie mam pompki
Madżen, to moja rabata kwadratowa Ciągle mi coś na niej nie leży. Nie wiem, co poprawić.

A taka byłą propozycja Danusi:

1 ambrowiec lub sliwa wiśniowa Nigra
2 zywopłocik z bukszpanu lub zielony pas jednakowych roślin (irga, opachysandra, zielone berebrysy itp.)
3 cyprysik groszkowy Filifera Aurea Nana lyb tuja wschodnia Aurea Nana
4 Berebrys Admiraton
5 jeżówki w kolorze mocnego różu
6 berberysy Bagatelle lub dowolne czerwone ale małe
7 hortensje bukietowe, jednakowe
8 Stipa tenuissima
Może jesienią zrobić dokładną koncepcję Danusi?
Ogródek Iwony 12:28, 20 lip 2015

Do góry
Ewa, nie lubię malowania A raczej problemów, które się przy tym mnożą.
U nas też pada.
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 12:00, 20 lip 2015

Do góry
babka napisał(a)
...
A serenady hmmm ... nie wiem co moje psy nie powiedzą bo to najlepsi obrońcy moi

A one nie śpiewają serenad? Jak byłąm nastolatką, mieliśmy pięknego pudelka, który w momencie, jak leciała w TV Eurowizja albo jakiś inny koncert, wskakiwał na krzesło przy telewizorze i wył, nawet wchodził na te same tony. Śpiewający pies - zawsze wywoływał w rodzinie śmiech
Ogródek Iwony 11:57, 20 lip 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Jak u Ciebie remont? U mnie już pokój przygotowany do malowania Tylko nam mecz przeszkadza w kontynuowaniu prac

Ewa, to malowanie, to jakaś masakra. Najpierw córcia zdarła tapetę z jednej ściany - narobiła dziur, tynk zszedł plackami, więc musiałam nakładać gipsar. Potem szlifowanie. Potem farba nie chciała kryć, potem zabrakło pierwszej, druga wyszła mdła, w końcu pokój żółto-szary wyszedł nawet fajnie, ale sobota nam się skończyła, firanki przy niedzieli wieszaliśmy

A ogrodowo - deszcz podlał ogródek, więc chociaż jedna rzecz była zrobiona mimo ...

Przy okazji zalał nam ściany w domu wzdłuż kominów
No i goście byli, i w ogródku posiedzieliśmy, a półtoraroczna Hania uparcie obrywała listki clematisa , który i tak jeszcze nie zakwitł (wiosenny nabytek z Janiny - ciekawe, czy komuś kwitnie? )
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 01:32, 20 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Okiennice z przodu koniecznie.

O! To i zapowiada się na jakieś serenady?
Ogródek Iwony 01:26, 20 lip 2015

Do góry
Ola, ha, ha
Ja u Ciebie, ty u mnie.
Kliknij "nasze ogrody".
Przy twoim wątku masz dane: ilość wejść, ostatni post kto pisał.

Wreszcie popadało
Fotografowanie białego chyba jet najtrudniejszym wyzwaniem - jeszcze nie potrafię
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 01:20, 20 lip 2015

Do góry
Ola, nocka sprzyja twoim budującym wnioskom.

Piękne fotki widziałam. Okiennice z przodu koniecznie.
Czasem słońce czasem deszcz 00:53, 20 lip 2015

Do góry
Przeczytałam, że masz dylemat.
Jutro skrobnę parę słów nt. tych dwóch roślinek
Jak w tamtym miejscu rozkłada się światło słoneczne?
Ile masz tam miejsca na posadzenie roślinek?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:45, 19 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Sebek, macham i lecę malować pokój. Dziś mam dzień nieogrodowy - a ogrodu pragnę

Kasiu, ja dni nieogrodowych mam 6 w tygodniu Nie drażnij lwa A odświeżanie wnętrz uwielbiam
Dwa ogrody 22:34, 19 lip 2015

Do góry
Ren133 - liliowce kwitną długo, ok. 2-3 tyg. zależy to też od wielkości kępy, ilości pędów i ilości pąków na nim, przekwitłe po jednym dniu opadają lub trzeba je oskubać ten rok nie jest zbyt dobry dla nich, zimna wiosna, upały zrobiły swoje. Odmian Ci nie podam, bo to są w większości kępy darowane, a te, które kupowałam to mix siewek. Wstawię później troszkę fotek. Liliowce wolą słoneczko, w cieniu kwitną słabiej.
Iwk4 mam tylko Teasing G., niestety tylko taką. Ale chciałam pokazać, jaka duża urośnie

Pysznogłówka z siewu zakwitła, też jest jasnoróżowa, może troszkę ciemniejsza, niż pokazywana wcześniej. Floksy ze starych odmian też w pełni kwitnienia.
Basiu, rutewka kupiona dwa lata temu, kwitnie pierwszy raz, a kwiaty ma na wysokości oczu Rozwija je powoli. Moje z siewu jak posadziłam, tak stoją, może w przyszłym roku zaczną przyrastać.
Ogród mały, ale pojemny;) 21:49, 19 lip 2015

Do góry
Przemku, brak słów by wyrazić piękno twojego ogrodu. Pięknie
W kamiennym kręgu od początku 18:22, 19 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Aniu, jak fajnie wyszły ci deszczowe fotki.
Czy mogę prosić o przepis na ciacho, bo niestety się nie załapałam na nie

Iwonko, przepis jest tutaj

http://www.mojewypieki.com/przepis/malinowa-chmurka
Ogród na glinie 12:38, 19 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ty ciełaś przekwitłą, a u mnie niektóre dopiero starują.

To ciekawa jestem czy Twoje zdążą drugi raz zakwitnac.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies