Iwonko przy tylu sprzymierzeńcach nie trudno o dobre wnioski A okiennice będą, może nie od razu ale będą napewno
A serenady hmmm ... nie wiem co moje psy nie powiedzą bo to najlepsi obrońcy moi
To prawda, niezwykle trudno jest trafić do dzisiejszej młodzieży...
Teraz dopiero doczytałam o Twojej uwadze nt brązowych trawek. Też tak myslę że taki układ będzie lepszy
Trochę jeszcze się waham co do gracków bo nie wiem czy nie będą zbyt dominującym akcentem... ?
A one nie śpiewają serenad? Jak byłąm nastolatką, mieliśmy pięknego pudelka, który w momencie, jak leciała w TV Eurowizja albo jakiś inny koncert, wskakiwał na krzesło przy telewizorze i wył, nawet wchodził na te same tony. Śpiewający pies - zawsze wywoływał w rodzinie śmiech
Moim skromnym zdaniem przewaga gracków w tym miejscu będzie wynikać ze zmiany ich wysokości w ciągu sezonu. Bo przecież trawy ścinasz co wiosnę, zimą snopkujesz! co będzie dodatkowym elementem dekoracyjnym, a wówczas parawan zrobi się ażurkowy. Będzie różnorodnie.
Bo na jakiś stały zimozielony żywopłot to pewnie nie zdecydowałabym się bedąć na Twoim miejscu.
Ale masz jeszcze czas, żeby rozważyć wszystkie +/-
ML są bardziej rozłożyste, więcej miejsca zajmą. Z kolei gracki jak doczytałam, lubią żyzną glebę a u mnie piaski więc tak bujnie by nie rosły co w tym przypadku byłoby pewnego rodzaju walorem