Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

beata_m 17:58, 19 lip 2015

Iwonko już chwilę mnie nie było ... ale się u Ciebie dzieje!!!!!!!! i będzie ścianka z wodą!!!!!!!!!!!!!!!!
A i podobało mi się co napisała anna_art, ja też z racji konieczności musiałam wstrzymać wiele pomysłów i chodzę sobie wzdycham i na okazję czekam :*
buziaki wielkie
babka 01:15, 20 lip 2015

Kolorowo, pięknie i ze smakiem Zaglądam i podziwiam... jak zawsze zresztą
Ps. gdzie wy te wpisy i odsłony widzicie bo ja ciemna jak tabaka w rogu ... ??
Iwk4 01:26, 20 lip 2015

Ola, ha, ha
Ja u Ciebie, ty u mnie.
Kliknij "nasze ogrody".
Przy twoim wątku masz dane: ilość wejść, ostatni post kto pisał.

Wreszcie popadało
Fotografowanie białego chyba jet najtrudniejszym wyzwaniem - jeszcze nie potrafię
makkasia 09:01, 20 lip 2015

Nie zdanżam na czas za Tobą Iwonko ale kibicuję wszystkim Twoim poczynaniom
ściskam
Iwk4 11:57, 20 lip 2015

Ewa777 napisał(a)
Jak u Ciebie remont? U mnie już pokój przygotowany do malowania Tylko nam mecz przeszkadza w kontynuowaniu prac

Ewa, to malowanie, to jakaś masakra. Najpierw córcia zdarła tapetę z jednej ściany - narobiła dziur, tynk zszedł plackami, więc musiałam nakładać gipsar. Potem szlifowanie. Potem farba nie chciała kryć, potem zabrakło pierwszej, druga wyszła mdła, w końcu pokój żółto-szary wyszedł nawet fajnie, ale sobota nam się skończyła, firanki przy niedzieli wieszaliśmy

A ogrodowo - deszcz podlał ogródek, więc chociaż jedna rzecz była zrobiona mimo ...

Przy okazji zalał nam ściany w domu wzdłuż kominów
No i goście byli, i w ogródku posiedzieliśmy, a półtoraroczna Hania uparcie obrywała listki clematisa , który i tak jeszcze nie zakwitł (wiosenny nabytek z Janiny - ciekawe, czy komuś kwitnie? )
Ewa777 12:23, 20 lip 2015

U mnie remont jeszcze trwa jeden pokój, a tyle roboty. W sobotę pakowaliśmy wszystko w pudła i wynosiliśmy z pokoju. Udało się zaszlifować dziurki i pomalować sufit. W niedzielę przerwa. A dziś od rana malowanie ścian. Na jednej będzie fototapeta - to jeszcze przed nami. A później najgorsze - wszystko wnieść do pokoju!

Ja dziś chciałam sadzić na mojej bylinowej, ale najpierw padało i było wszystko mokre, a teraz znowu się chmurzy...
Iwk4 12:28, 20 lip 2015

Ewa, nie lubię malowania A raczej problemów, które się przy tym mnożą.
U nas też pada.
Iwk4 12:34, 20 lip 2015

Madzenka napisał(a)
Trudno u Ciebie nadrobić zaległości wątek żyje bardzo intensywnie !

Jak Ty to kobieto ogarniasz? Remont pokoju córki, goście, ściana do ogrodu niemal gotowa, zmiany, zmiany zmiany Podziwiam

Dla mnie ogród Lwk to takie energetyczne kolory, zawsze mi się kojarzysz z płomienną rabata. A gdy zobaczyłam Cię w Pęchcinie i kolor Twoich włosów to wiem ,ze to dopełnienie stylistyczne a Twój nick kojarzy mi się z Lwem a nie Iwoną i płomienną grzywą

Buziaki

Marzenko,
Goście byli, remont pokoju zaliczony, a ścianka w sierpniu - jeszcze ma czas. Jeszcze nie mam pompki
Madżen, to moja rabata kwadratowa Ciągle mi coś na niej nie leży. Nie wiem, co poprawić.

A taka byłą propozycja Danusi:

1 ambrowiec lub sliwa wiśniowa Nigra
2 zywopłocik z bukszpanu lub zielony pas jednakowych roślin (irga, opachysandra, zielone berebrysy itp.)
3 cyprysik groszkowy Filifera Aurea Nana lyb tuja wschodnia Aurea Nana
4 Berebrys Admiraton
5 jeżówki w kolorze mocnego różu
6 berberysy Bagatelle lub dowolne czerwone ale małe
7 hortensje bukietowe, jednakowe
8 Stipa tenuissima
Może jesienią zrobić dokładną koncepcję Danusi?
Iwk4 12:42, 20 lip 2015

beata_m napisał(a)
Iwonko już chwilę mnie nie było ... ale się u Ciebie dzieje!!!!!!!! i będzie ścianka z wodą!!!!!!!!!!!!!!!!
A i podobało mi się co napisała anna_art, ja też z racji konieczności musiałam wstrzymać wiele pomysłów i chodzę sobie wzdycham i na okazję czekam :*
buziaki wielkie

Beatko, każdy musi robić we własnym tempie. Ogród kosztuje. Nie tylko pieniądze są potrzebne,ale i czas. Przy małym dziecku masz czasami ciężko. I mniej wolnego czasu na ogród. To się zmieni. Głowa do góry
Ja miałam sporo szczęścia - dużo roślinek w tym roku dostałam, żurawki wczesną wiosną rozmnażałam dzieląc każdą kępkę na mniejsze i wsadzałam w małe doniczki. Potem na rabaty.
Dziś czytałam, że czasami jedna doniczka ładnie obsadzona może na początek być namiastką ogrodu. Praca i własna inwencja jest tutaj bardzo ważna. Dasz radę. Małymi kroczkami. Widziałam u ciebie ładny warzywnik. Buziaki )
Iwk4 12:56, 20 lip 2015

makkasia napisał(a)
Nie zdanżam na czas za Tobą Iwonko ale kibicuję wszystkim Twoim poczynaniom
ściskam

Kasiu dziękuję A ja wcale nie pędzę.

Po deszczyku na jeżówce siedział motylek. Jak on się nazywa? Wie ktoś ?