W tym roku już jestem pewna,że mam dwie różne hortensje mimo,że obie kupione jako sundae fraise...
Jedna z nich to chyba Limelight, tak myślę. Ma takie duże,zbite ładne kwiatostany. Zastanawiam się czy przesadzić ja dompozostalych limek?
Na razie podnieś wysokośc koszenia, zostaw trawę dłuższą, bo nie jestem pewna, ale myslę że nie spaliłęś tego trawnika, a raczej tam gdzie żółte to jest za mało nawozu.
O tym może jedynie zdecydować obserwacja i podlewanie. Oraz podniesienie wysokości koszenia.
Pokaż jak wygląda po następnym koszeniu, nic nie syp na razie bo nie wiadomo czy krzywo posiany nawóz czy spalone.
Piękne są!
Ostatnio widziałam u ogrodnika skrzyp zimowy, taki do oczek właśnie, też fajnie wygląda, ale strasznie drogi, o ile pamiętam ponad 150 zł! Podoba mi się taka kompozycja - pionowych listków z okrągłymi, ciekawe jak się będą rozrastać. W ogóle woda w ogrodzie mi się podoba. Jeszcze nie mam
U mojej pokazaly sie tylko dwa mini listki, ktore z lupa trzeba bylo ogladac. po czym i one zaginely. Mam double delight pink i ona rosnie u mnei super- zamiast meringue chyba kupie te odmiane w wersji bialej. No i milkshake.
Dziekuje za fotke